Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

PENTRU TRAFIC DE INFLUENŢĂ:Sorin Blejnar, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare

T.T.
Anticorupţie /

Sorin Blejnar (Sursa foto: Twitter)

Sorin Blejnar (Sursa foto: Twitter)

Actualizare - Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar s-a predat la Poliţie, de unde este dus cu duba la Penitenciarul Rahova

Sorin Blejnar s-a predat astăzi după-amiază la Poliţie, de unde e dus cu duba la Penitenciarul Rahova. Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Sorin Blejnar a fost condamnat definitiv astăzi, de Curtea de Apel Bucureşti, la 5 ani de închisoare, într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă, decizia fiind definitivă, conform News.ro.

Sorin Blejnar susţine că a fost condamnat fiind nevinovat şi că "cineva încă îl iubeşte" pe Mircea Negulescu - "Portocală", fostul procuror care a instrumentat acest dosar.

"Atâta timp cât nu am făcut faptele pentru care astăzi am fost condamnat, eu nu m-am întâlnit cu niciunul dintre denunţători, nu am luat banii, nu am făcut absolut nimic, cred că la dosarul cauzei există indicat cu exactitate destinatarul banilor, se văd banii acolo, cine i-a luat. O să mă îndrept spre instituţia statului numită puşcărie ca să mă predau, o să-mi ispăşesc pedeapsa şi cu asta basta. Sperăm că undeva, cândva, cineva îşi va da seama că am fost condamnat pe nedrept", a afirmat Sorin Blejnar, astăzi, într-o intervenţie telefonică la postul de televiziune B1.

(M.I.)

------

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv, astăzi, pe fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Sorin Blejnar la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Blejnar fusese trimis în judecată de DNA Ploieşti, în decembrie 2016, pentru săvârşirea unei fapte de trafic de influenţă.

Procurorii DNA l-au acuzat pe Blejnar că, în 2011, ar fi primit mită 12,5 milioane de lei de la un om de afaceri, patronul firmei Omnilogic, pentru atribuirea unor contracte cu Fiscul.

Potrivit procurorilor, Blejnar a folosit cinci firme fantomă pentru a scoate din bancă banii primiţi mită.

Blejnar fusese arestat preventiv în acest dosar.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Blejnar este doar unul din miile de hoti pe care s-a spriijinit guvernul Boc si guvernarea Basescu in general. Televiziunile aratau astazi vila lui Blejnar de unde menajera dadea informatii fara sa spuna ca din salariile lui Blejnar in 1000 de ani nu ar fi obtinut acea vila. La fel ca el sunt mii de functionari publici corupti pe care regimul basescu s-a sprijint pe plan local si care acum sunt mari liberali. Pe Blejnar nu l-a iubit cineva dar alte mii au ramas cetateni de vaza ai statului de drept.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS