PENTRU URMĂTOARELE TREI LUNIManagerii mizează pe o creştere a activităţilor în construcţii, comerţul cu amănuntul şi servicii

G.U.
Macroeconomie / 28 iulie

Managerii mizează pe o creştere a activităţilor în construcţii, comerţul cu amănuntul şi servicii

Managerii din România estimează, pentru următoarele trei luni, creşteri ale activităţilor în construcţii, comerţul cu amănuntul şi servicii, precum şi o relativă stabilitate a numărului de salariaţi în industria prelucrătoare, construcţii şi comerţul cu amănuntul, reiese din datele publicate, astăzi, de Institutul Naţional de Statistică (INS), informează Agerpres.

Conform anchetei de conjunctură, realizată în luna iulie a acestui an, managerii din industria prelucrătoare preconizează o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +6%), în următoarele trei luni.

De asemenea, pentru activitatea de fabricare a băuturilor se estimează cea mai mare creştere (sold conjunctural +33%), urmată de activităţile de fabricare a hârtiei şi a produselor din hârtie (sold conjunctural +29%).

În ceea ce priveşte numărul de salariaţi din industria prelucrătoare, respondenţii mizează pe o relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +2% pe total, în timp ce preţurile produselor industriale vor creşte în următoarele trei luni (sold conjunctural +21%).

Potrivit sursei citate, în activitatea de construcţii se va înregistra, pentru următoarele trei luni, o creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +19%). Totodată, managerii estimează o relativă stabilitate a numărului de salariaţi, cu un sold conjunctural de plus 4%, iar la capitolul preţuri pentru lucrările de construcţii se preconizează creştere a acestora (sold conjunctural +38%).

În sectorul comerţ cu amănuntul, cei intervievaţi sunt de părere că, în perioada analizată, va exista o tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural +21%), în timp ce volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra un salt moderat (sold conjunctural +10%), transmite Agerpres.

În acelaşi timp, angajatorii prognozează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +5%) dar şi o creştere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +27%).

Datele INS arată că, în privinţa cererii de servicii (cifra de afaceri), aceasta va cunoaşte o majorare în următoarele trei luni (sold conjunctural +16%), precum şi o creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +6%).

Estimările managerilor evidenţiază faptul că preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creştere moderată, cu un sold conjunctural de plus 12%.

INS menţionează că soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de statistica oficială.

Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

17 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9473
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1999
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5309
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7880
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.6026

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
energynomics.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro