PENTRU URMĂTORII PATRU ANIIon Sterian va ocupa fotoliul de director general al Transgaz

A.I.
Piaţa de Capital / 27 iulie

Ion Sterian va ocupa fotoliul de director general al Transgaz

Comisia Europeană a închis investigaţia asupra Transgaz privind constituirea unui cartel între companie şi alte întreprinderi din domeniul gazelor în scopul împărţirii pieţei

Consiliul de Administraţie al Transgaz (TGN) l-a numit pe Ion Sterian în funcţia de director general al companiei pentru următorii patru ani, după cum reiese dintr-un raport al transportatorului de gaze naturale postat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

De asemenea, Marius Vasile Lupean a fost numit în funcţia de director financiar al companiei tot pentru aceeaşi perioadă. "Urmare a încheierii procedurii de selecţie şi recomandării Comitetului de Nominalizare şi Remunerare, Consiliul de Administraţie al SNTGN Transgaz a numit prin Hotărârea nr. 22/27.07.2021 pe domnul Ion Sterian în funcţia de Director General şi pe domnul Marius Vasile Lupean în funcţia de Director Financiar", se arată în comunicatul transportatorului de gaze naturale.

Numirile vin în condiţiile în care, ambii aveau mandate provizorii.

Tot astăzi, Transgaz a anunţat decizia administrativă a Comisiei Europene de închidere a investigaţiei deschisă în anul 2017 pentru cercetarea anumitor aspecte legate de o potenţială încălcare a prevederilor art. 101 din Tratatul de Funcţionare a Uniunii Europene.

"Această investigaţie a fost iniţiată în luna iunie 2017, vizând clarificarea unor aspecte legate de posibilă constituire a unui cartel între SNTGN Transgaz şi alte întreprinderi din domeniul gazelor naturale în scopul împărţirii pieţei. Cu toate acestea, la scurt timp după iniţiere, investigaţia a fost suspendată, având în vedere lipsa unor argumente/dovezi în susţinerea continuării sale, pentru ca, în final, să fie închisă pe cale administrativă, astfel cum ne-a comunicat în cursul zilei de astăzi, Direcţia Generală Concurenţă din cadrul Comisiei Europene", se arată în raportul companiei.

Transgaz este operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport (SNT) care răspunde de funcţionarea acestuia în condiţii de calitate, siguranţă, eficienţă economică şi protecţie a mediului înconjurător, societate listată la Bursa de Valori Bucureşti. Faţă de preţul de închidere al acţiunii TGN de astăzi, de 272,5 lei, capitalizarea companiei se ridică la 3,2 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

24 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2167
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7803
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.8628

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Topul firmelor din Bucuresti 2021
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro