Persoanele cu antecedente de cancer au un risc mai mare de complicaţii asociate COVID-19

G.B
Miscellanea / 28 octombrie

Persoanele cu antecedente de cancer au un risc mai mare de complicaţii asociate COVID-19

Persoanele cu antecedente de cancer au un risc mai mare de complicaţii asociate COVID-19, se arată în două studii realizate de grupul Real-World Epidemiology, din cadrul institutului IDIAP Jordi Gol din Barcelona, care au analizat datele a 366.000 de pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, în primul caz, şi a 4,5 milioane de persoane, în al doilea caz, relatează EFE, citată de Agerpres.

Primul este un studiu descriptiv care include datele a 366.050 de persoane din SUA şi Catalonia (Spania) diagnosticate cu COVID-19, dintre care 119.597 care au fost spitalizate aveau şi antecedente de cancer.

Studiul descrie caracteristicile acestor pacienţi, inclusiv vârsta şi genul, tipurile de cancer, prezenţa altor boli şi complicaţiile asociate COVID-19.

Cercetătorii au comparat aceste date cu cele ale altor 67.743 de persoane cu antecedente de cancer spitalizate pentru gripă înainte de pandemia şi au observat că tipurile de cancer limfatic (non Hodgkin şi leucemie) erau mai frecvente la cei care contractaseră COVID-19, decât la restul populaţiei şi că pacienţii cu cancer care se îmbolnăveau de COVID-19 riscau să aibă mai multe complicaţii decât cei care aveau cancer şi gripă.

Al doilea studiu s-a desfăşurat pe baza datelor din primul val al pandemiei în rândul a peste 4,5 milioane de adulţi rezidenţi în Catalonia, dintre care 260.667 (circa 6 %) fuseseră anterior diagnosticaţi cu cancer.

Potrivit studiului, cancerul este corelat cu o creştere a riscului de îmbolnăvire, spitalizare şi deces de COVID-19.

Elena Roel, autoarea principală a studiului şi cercetătoare la Institut Universitari d'Investigacio en Atencio Primaria (IDIAP Jordi Gol), a confirmat că aceste asocieri au fost mai semnificative la pacienţii cu diagnostic recent de cancer şi la pacienţii cu cancer limfatic.

De exemplu, probabilitatea de spitalizare şi deces de COVID-19 a fost cu 151 % şi respectiv 73 % mai mare la pacienţii cu cancer limfatic, faţă de cei care nu sufereau de cancer.

Rezultatele studiului susţin ideea că "persoanele cu antecedente de cancer sunt un grup vulnerabil la COVID-19" şi că trebuie "prioritizate strategiile preventive, precum vaccinarea", a subliniat Talita Duarte Salles, cercetătoare la IDIAPJGol şi coordonatoare a studiului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2021
Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

29 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3853
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7366
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8544
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3079

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro