Personalităţi din Germania au fost decorate de preşedintele Klaus Iohannis

F.D.
Politică / 29 iulie

Personalităţi din Germania au fost decorate de preşedintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat, astăzi, mai multe personalităţi din Germania în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni, informează Agerpres.

"Relaţia cu Germania este una specială pentru România, cu valenţe strategice, definită de o colaborare politică dinamică şi fructuoasă şi de o cooperare economică substanţială. Această relaţie se bazează, de asemenea, pe legături sociale şi culturale puternice, cu o veche tradiţie.

În contextul provocărilor multiple ale ultimilor ani, începând cu pandemia de COVID-19 şi continuând cu războiul de agresiune declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei, am apreciat cu toţii faptul că relaţia româno-germană şi-a menţinut soliditatea, iar parteneriatul nostru a continuat să se dezvolte. Un exemplu elocvent în acest sens îl reprezintă dinamismul dialogului bilateral din anul în curs, şi am în vedere vizita în România a preşedintelui Frank-Walter Steinmeier, întrevederea pe care am avut-o cu cancelarul Olaf Scholz la Bruxelles, vizita pe care am efectuat-o la Hof, în Bavaria, precum şi alte întâlniri ministeriale derulate la Berlin şi la Bucureşti", a spus preşedintele Iohannis.

El a arătat că distincţiile oferite reprezintă o recunoaştere a dedicării şi a perseverenţei cu care personalităţile decorate s-au implicat în dezvoltarea relaţiilor politice, economice, sociale şi culturale româno-germane.

Şeful statului a conferit Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Mare Ofiţer prof. dr. dr. h. c. Bernd Fabritius - fost Însărcinat al Guvernului Federal german pentru imigranţi de origine germană şi minorităţi naţionale, membru în Bundestag şi preşedinte al Asociaţiei Saşilor Transilvăneni din Germania; Ordinul "Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului şi Angajament Social" în grad de Mare Ofiţer dr. h. c. Barbara Stamm - fost preşedinte al Parlamentului Bavariei (2008-2018); Ordinul "Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului şi Angajament Social" în grad de Comandor prof. dr. med. Wolfgang Schramm - medic internist, specializat în hematologie, a fost activ în cadrul Institutului Robert Koch de la Berlin şi membru în Consiliul de administraţie al "Asociaţiei Ajutorul bavarez pentru copii din România"; Ordinul "Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului şi Angajament Social" în grad de Ofiţer lui Uwe-Volker Fabritius - responsabil pentru România al Ministerului pentru Familie, Muncă şi Afaceri Sociale al landului Bavaria.

De asemenea, preşedintele Iohannis l-a decorat pe prof. dr. h. c. Hans-Peter Niedermeier - fost preşedinte al Fundaţiei Hanns Seidel - cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cei care au nevoie de gaze?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9471
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0130
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6906
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3715

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro