Perspectiva Saxo pentru T2: Piaţa de mărfuri dă semne de redresare după perioada de consolidare de un an

A.F.
Companii / 4 aprilie

Steen Jakobsen, Saxo

Steen Jakobsen, Saxo

Principalele semnale date de Saxo pentru T2 2024:

Venituri fixe: păstraţi-vă calmul, profitaţi de oportunitate!

Pe măsură ce ritmul economic global se temperează şi inflaţia începe să scadă, băncile centrale ar putea să-şi relaxeze politicile monetare stricte, posibil să reducă ratele dobânzilor în viitorul apropiat. Acest scenariu prezintă un motiv convingător pentru investitori să ia în considerare extinderea duratei portofoliilor lor, deşi se recomandă prudenţă pentru investiţiile pe termen foarte lung din cauza preocupărilor persistente legate de inflaţie.

Politicile monetare ale pieţelor dezvoltate vor începe probabil să penduleze, în special între Rezerva Federală a SUA şi BCE, deoarece Fed va începe probabil să încetinească înăsprirea cantitativă, în timp ce BCE va accelera înăsprirea în iunie, începând să dezinvestească obligaţiunile în programul PEPP. O astfel de divergenţă va creşte probabil volatilitatea dobânzilor, în special pentru randamentele cu termene mai lungi.

Pentru investitorii în venit fix există diverse oportunităţi adaptabile la diferite condiţii macroeconomice. Althea Spinozzi, şefa Strategiei pe instrumente cu venit fix la Saxo, spune că "în ciuda preocupărilor fiscale, obligaţiunile suverane continuă să-şi demonstreze valoarea ca acoperire de portofoliu", subliniind rezistenţa acestor investiţii pe fondul fluctuaţiilor economice. Cu piaţa de obligaţiuni prezentând evaluări atractive şi randamente aproape de maximele din ultimii 15 ani, investitorii au o şansă valoroasă de a naviga prin provocările mediului economic actual.

Analiza completă: https://home.saxo/content/articles/quarterly-outlook/keep-calm-seize-the-moment-03042024

Acţiuni: IA şi creşterea industriei antiobezitate sfidează gravitaţia

În vârtejul dinamicii pieţei, fervoarea în jurul inteligenţei artificiale (IA) şi a tratamentelor inovatoare pentru obezitate a modificat în mod semnificativ peisajul investiţional. Evaluarea companiilor precum Nvidia şi Novo Nordisk a crescut vertiginos, susţinând un boom speculativ care aminteşte de bulele de pe piaţă din trecut. Această febră speculativă, alături de un context complex de indicatori economici, sugerează un moment esenţial pentru investitori, încurajând o abordare nuanţată şi mai neutră faţă de acţiunile americane în aşteptarea potenţialelor ajustări de evaluare.

În legătură cu valul de alegeri globale, Peter Garnry, şeful Strategiei de capitaluri proprii la Saxo, subliniază modul în care acestea influenţează schimbările strategice ale preferinţelor de investiţii. El observă în special că "anul acesta este cel mai important an electoral din istoria modernă, alegerile din SUA din 5 noiembrie fiind cele mai importante alegeri, dar mai ales pentru Europa". Acest sentiment dezvăluie modalităţile în care tensiunea geopolitică şi incertitudinea pot avea un impact asupra strategiei de investiţii, în special în ceea ce priveşte acţiunile europene de apărare.

Pe măsură ce naraţiunea electorală se desfăşoară, este evident că piaţa în evoluţie şi peisajul geopolitic creează o nouă paradigmă pentru investitori, îndreptându-i către sectoare şi zone pregătite pentru rezilienţă şi creştere.

Analiza completă: https://home.saxo/content/articles/quarterly-outlook/the-ai-and-obesity-rally-is-defying-gravity-03042024

Mărfuri: s-au terminat corecţiile de preţuri?

Piaţa de mărfuri dă semne de redresare după perioada de consolidare de un an, care a urmat o creştere semnificativă din 2020 până în 2022. Această potenţială redresare este susţinută de anticiparea reducerilor de dobândă de la marile bănci centrale, care ar putea "înmuia" dolarul american şi ar putea reduce costurile de finanţare, stimulând astfel creşterea. În timp ce gazele naturale au avut performanţe mai slabe, scăzând cu 25% în acest an, indicele global de rentabilitate totală a mărfurilor Bloomberg ar fi înregistrat o creştere dacă acest sector ar fi fost exclus, indicând un curent subteran mai larg al forţei pieţei. În special, sectorul metalelor, în special aur şi argint, a început deja să revină, beneficiind de cererea robustă şi de perspectiva unor condiţii financiare mai favorabile.

Privind înainte, perspectivele pentru mărfuri - în special metale - rămân pozitive. "Ne menţinem prognoza pentru aur în 2024 de 2.300 USD pe uncie", spune Ole Hansen, şeful Strategiei pentru mărfuri la Saxo, cu aurul urcând potenţial până la 2.500 USD. Cuprul, supranumit "Regele metalelor verzi", este, de asemenea, pe drumul spre succes, determinat de cererea constantă şi de ameninţarea cu întreruperile aprovizionării. Costurile de finanţare mai scăzute şi măsurile de sprijin economic în locuri precum China ar putea întări şi mai mult piaţa pentru metale industriale selectate, pregătind terenul pentru o revenire mai amplă a mărfurilor.

Analiza completă: https://home.saxo/content/articles/quarterly-outlook/is-the-correction-over-03042024

Valute: cursa pentru reducerea dobânzilor intră în linie dreaptă

Pe piaţa valutară globală, sunt anticipate schimbări nuanţate pe măsură ce băncile centrale - în special Rezerva Federală a SUA - îşi ajustează politicile în T2. Potrivit Charu Chanana, şeful Strategiei FX la Saxo, "pieţele se aşteaptă acum ca Fed să înceapă să reducă ratele în iunie sau iulie... Acest lucru sugerează că povestea competitivă va continua să conducă pieţele FX în T2". Acest mediu oferă potenţial oportunităţi pentru comercianţii de schimb valutar, în special în valute cu activitate beta ridicată şi valute de pe pieţele emergente, care ar putea beneficia de un dolar american mai slab.

În plus, Chanana susţine că poziţionarea lungă îndelungată în GBP şi semnele clare ale dezinflaţiei din Regatul Unit în T2 ar putea ameninţa rezistenţa lirei sterline şi ar putea "aduce posibilitatea ca EUR/GBP să crească".

Analiza completă: https://home.saxo/content/articles/quarterly-outlook/the-rate-cut-race-shifts-into-high-gear-03042024

Privind în perspectivă: diversificarea strategică şi managementul riscului

Pe măsură ce trimestrul al II-lea 2024 se derulează, este important să existe o abordare echilibrată şi diversificată strategic a investiţiilor. Cu un an plin de alegeri majore, nu este vorba doar despre "jucat după pieţe, ci mai degrabă despre recunoaşterea naraţiunii care conduce la sentimentul investitorilor", conchide Jakobsen. Având un accent sporit pe venit fix şi mărfuri şi ajustări ale expunerii la acţiuni în diferite zone geografice, Saxo strategia urmăreşte să facă faţă volatilităţii potenţiale, valorificând în acelaşi timp oportunităţile de creştere.

Pentru a citi integral raportul "Saxo Outlook Q2 2024", vă rugăm să accesaţi: https://www.home.saxo/insights/news-and-research/thought-leadership/quarterly-outlook

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5777
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0370
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8147
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4834

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb