Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Pesta porcină închide o fermă din Buzău

Ana Felea
Miscellanea /

Pesta porcină închide o fermă din Buzău

Virusul peste porcine a ajuns din nou la Buzău. Deşi în prezent nu era activ niciun focar într-o exploataţie comercială, au crescător de animale din Zărneşti a sesizat prezenţa bolii în ferma sa. Din păcate, toţi cei aproape 2000 de porci s-au îmbolnăvit motiv pentru care medicii veterinari au decis eutanasierea lor.

"S-a confirmat prezenţa virusului Pestei Porcine Africane, la porcul domestic, într-o exploataţie comercială situată în localitatea Fundeni, comuna Zărneşti. În urma confirmării diagnosticului de către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti- Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Diagnostic şi Sănătate Animală, serviciile veterinare au intervenit şi au instituit măsurile aplicabile în cazul diagnosticării unui focar de PPA într-o exploataţie comercială", anunţă Prefectura Buzău.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare au fost alertaţi pe 14 septembrie, când proprietarul fermei a observat primele semne de boală la animale. Au fost făcute imediat analize care au arătat că animalele suferă de pestă porcină. Vineri, în cadrul Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor s-a decis uciderea tuturor porcilor din fermă. Este vorba despre animale cu greutate cuprinsă între 40 şi 90 de kilograme.

"Centrul Local de Combatere a Bolilor Buzău s-a întrunit vineri, prin audio-conferinţă, şi a adoptat planul de măsuri privind controlul şi combaterea bolii, precum şi a zonelor de restricţii. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare. Exploataţia respectivă a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport. În exploataţie vor fi eutanasiate toate animalele (1750), iar cadavrele vor fi ecarisate, informează Prefectura Buzău.

La această dată, Pesta Porcină Africană în judeţul Buzău evoluează într-o exploataţie comercială, două exploataţii non profesionale şi mai există o suspiciune într-o altă gospodărie individuală. Iar în mediul silvatic, la porcul mistreţ sunt înregistrate 63 de cazuri pe raza a 18 fonduri cinegetice.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. presimt ca va veni si o pesta ovina si bovina . dupa ce ne-am omorat gainile si porcii , trebuie sa scapam si de ce a mai ramas . evident vom importa la greu din germania , franta , ungaria , austria ..... acolo nu e !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

21 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5487
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3705
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.6485

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie