Peste 100.000 de clienţi Revolut au aplicat pentru creditul de nevoi personale doar cu dobândă

G.D.
Bănci-Asigurări / 7 octombrie 2022

Gabriela Simion

Gabriela Simion

Peste 1.000.000 de clienţi români au primit invitaţia de a descoperi noul credit de consum lansat de Revolut Bank, în august 2022, conform unui comunicat remis redacţiei. Pe parcursul celor aproape două luni în care s-a realizat lansarea treptată a produsului pe piaţa locală, banca a primit deja peste 100.000 de cereri de credit.

"Produsul se adresează clienţilor Revolut care folosesc aplicaţia în mod curent, rezidenţi în România, care au peste 18 ani şi realizează venituri din salariu sau pensie care pot fi confirmate de surse oficiale locale. Dacă opţiunea de credit nu este vizibilă pentru un client în aplicaţie, cel mai probabil aplicaţia acestuia nu este actualizată, versiunea utilizată fiind mai veche de 8.56. De asemenea, clienţii sunt sfătuiţi să se asigure că au adăugat cartea de identitate în aplicaţie, deoarece aceasta este necesară pentru evaluarea aplicaţiei de credit", a menţionat Cristian Voinea, Senior Product Manager Credite la Revolut.

Potrivit sursei citate, peste 50% din împrumuturile acordate până în prezent au o valoare mai mare de 7.000 euro, echivalent în lei. Clienţii care au accesat produsul au, în medie, un salariu cu 40% mai mare decât venitul mediu naţional. Clienţii din Bucureşti - Ilfov, Iaşi, Timiş, Braşov şi Cluj au manifestat cel mai ridicat interes faţă de produs.

Revolut a propus clienţilor cel mai accesibil şi mai responsabil credit de nevoi personale de pe piaţa locală, cu o dobândă fixă între 6,99% şi 15,59% , cea mai mică din categorie, fără alte alte costuri asociate sau condiţionări, cum ar fi încheierea unei asigurări de viaţă sau încasarea salariului în contul Revolut. Majoritatea ofertelor de credit de nevoi personale de pe piaţă au o dobândă ce variază între 10% şi 20,75% . Creditul Revolut este oferit în lei, cu o dobândă fixă pe toată perioada împrumutului şi un termen de rambursare de maxim 60 de luni, fără costuri suplimentare legate de acordare, gestionare sau rambursare anticipate.

Acordarea creditului şi administrarea acestuia se face online, automat, direct din aplicaţie, de la solicitare, aprobare, până la modificarea condiţiilor de rambursare, verificarea extrasului de credit în orice moment, realizarea de plăţi anticipate parţiale sau totale sau închiderea creditului. Tot procesul este simplu, lipsit de birocraţie sau deplasări inutile la banca, inclusiv etapele de analiză a profilului clientului şi a capacităţii sale de rambursare a împrumutului, fără solicitarea de documente tipărite sau forme materiale de documentare a cererii clientului. Contractul de credit este semnat cu o semnătură electronică calificată, iar fondurile sunt puse la dispoziţie instant în contul clientului.

"Misiunea Revolut este aceea de a simplifica orice problemă legată de bani şi de a oferi produse financiare cu costuri avantajoase pentru clienţi. Creditul nostru de nevoi personale este un produs nu doar simplu de accesat, fără bătăi de cap, dar şi unul dintre cele mai avantajoase produse de creditare, cu una dintre cele mai competitive dobânzi. Având în vedere contextul economic şi social actual, ne dorim să protejăm interesele clienţilor noştri prin promovarea unor soluţii financiare responsabile şi, astfel, le oferim flexibilitatea de a împrumuta atât cât au nevoie, atunci când au nevoie. Creditul Revolut poate fi rambursat în orice moment, la fel de simplu precum a fost obţinut, fără costuri de rambursare anticipată. Ne dorim ca acest produs să fie accesibil cât mai multor clienţi români şi să devină prima opţiune atunci când aleg un credit de nevoi personale", a declarat Gabriela Simion, Director General al sucursalei Revolut din România şi Head of Lending.

Revolut s-a lansat oficial pe piaţa din România în 2018, cu servicii de plăţi şi operaţiuni de transfer de bani instant. De atunci şi până în prezent, peste 2 milioane de clienţi au adoptat super-aplicaţia financiară, care a devenit numărul 1 pe piaţa locală, printre utilizatorii de fintech, 78% dintre aceştia menţionând Revolut drept cea mai folosită aplicaţie din categoria "all-things-money".

Din 2018, Revolut a obţinut licenţa bancară pentru a opera în UE, emisă de Banca Centrală Europeană (BCE). Ulterior, compania a depus eforturi pentru a paşaporta această licenţă în cât mai multe pieţe din UE, ajungând, în prezent, la 30 de pieţe din Spaţiul Economic European (SEE), unde are peste 15 milioane de clienţi (retail şi business). În prezent, Revolut UAB pune la dispoziţia clienţilor servicii de creditare în Lituania, Polonia, Irlanda şi România, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9708
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6131
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2443
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7989
Gram de aur (XAU)Gram de aur295.6592

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb