Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Peste 2,8 milioane de elevi vor începe şcoala luni

D.V.
Miscellanea /

Peste 2,8 milioane de elevi vor începe şcoala luni

Peste 2,8 milioane de elevi vor începe şcoala luni, conform datelor prezentate de Ministerul Educaţiei, care precizează că manualele care au fost retipărite se află deja în unităţile de învăţământ. MEN arată că a alocat fonduri pentru îmbunătăţirea condiţiilor din 858 de unităţi de învăţământ care funcţionează cu grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă şi fără canalizare, o situaţie din luna martie 2019 arătând că erau 1.180 de şcoli cu grupuri sanitare necorespunzătoare.

Potrivit Ministerului Educaţiei, numărul total al elevilor din învăţământul preuniversitar este 2.824.594, conform datelor din 30 iunie, în timp ce numărul total al profesorilor este de 215.289.

În ţară sunt 6.293 de şcoli cu personalitate juridică, la care se adaugă 11.171 de structuri arondate.

Ministerul Educaţiei susţine că manualele şcolare pentru clasele I-VI, respectiv clasele VIII-XII, care au făcut obiectul retipăririlor au ajuns în unităţile de învăţământ, astfel încât în prima zi de şcoală să fie puse la dispoziţia elevilor.

Pentru manualele care au făcut obiectul licitaţiei din acest an s-au încheiat acorduri-cadru, iar formatul electronic al acestor manuale este disponibil pe platforma manuale.edu.ro şi poate fi consultat de către toţi cei interesaţi. Unităţile de învăţământ vor comanda manualele până în 12 septembrie, urmând ca acestea să ajungă pe băncile elevilor până în 1 octombrie.

Pentru manualele neofertate, Ministerul Educaţiei Naţionale a înaintat o solicitare către Editura Didactică şi Pedagogică pentru elaborarea acestora.

Ministerul Educaţiei arată că a alocat aproximativ 65 de milioane de lei pentru îmbunătăţirea condiţiilor din 858 de unităţi de învăţământ care funcţionează cu grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă şi fără canalizare.

Conform MEN, în 2017 erau 2.219 unităţi de învăţământ cu grupuri sanitare în curte, fără apă curentă şi fără canalizare, în 2018 erau 1.489 de unităţi de învăţământ care funcţionau cu grupuri sanitare neconforme, în timp ce în martie 2019 numărul şcolilor cu grupuri sanitare necorespunzătoare a fost de 1.180.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS