Peste 200 de clienţi ai companiilor Enel devin prosumatori prin programul "Casa Verde Clasic"

S.B.
Companii / 01 noiembrie 2021

Peste 200 de clienţi ai companiilor Enel devin prosumatori prin programul "Casa Verde Clasic"

Un număr de 218 persoane fizice/locuinţe individuale beneficiază de sisteme fotovoltaice instalate de Enel, după ce s-au înscris în programul "Casa Verde Clasic", potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Pe lângă avantajul de a produce cea mai mare parte a energiei pentru nevoile proprii, prosumatorii, în funcţie de surplusul de energie vândut furnizorului şi injectat în reţeaua de distribuţie, primesc o sumă care se reduce din factura lunară de energie.

Cei 218 prosumatori au generat în acest an o cantitate totală de 115,5 MWh, suficientă pentru ca un televizor să funcţioneze neîntrerupt timp de 33.571 de zile sau 885 de PC-uri, timp de un an.

Sistemele fotovoltaice implementate vor contribui la reducerea cu 153.000 de kg a gazelor cu efect de seră, echivalentul unei cantităţi produse de aproximativ 115 maşini /an.

"Companiile Enel sprijină prosumatorii prin soluţii energetice adaptate nevoilor acestora, pentru eficientizarea consumului de electricitate. Prin implementarea acestor tehnologii, prosumatorii contribuie la un mediu înconjurător mai curat şi îşi asigură surse proprii de energie verde. Ne aşteptăm ca numărul persoanelor care doresc să îşi instaleze sisteme fotovoltaice să crească organic, fără a se limita la subvenţiile oferite de stat, pentru a beneficia de energia produsă cât se poate de aproape de locul de consum, cu emisii de CO2 la cote reduse şi la un cost al electricităţii mai mic", a declarat Anamaria Marin, Head of marketing service B2C, Enel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

21 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3614
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9178
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.2300

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro