Peste 200.000 de oameni au manifestat sâmbătă în Franţa împotriva măsurilor sanitare

S.B.
Internaţional / 31 iulie

Peste 200.000 de oameni au manifestat sâmbătă în Franţa împotriva măsurilor sanitare

Peste 200.000 de oameni, inclusiv peste 14.000 la Paris, au mărşăluit în Franţa sâmbătă pentru al treilea weekend consecutiv împotriva permisului de sănătate, o mobilizare în creştere, potrivit cifrelor Ministerului de Interne, informează Hotnews.

La ora 18:00, serviciile Ministerului de Interne au numărat 204.090 de manifestanţi, inclusiv aproximativ 14.250 la Paris, pentru 184 de acţiuni în total.

Sâmbăta trecută, aceste demonstraţii au reunit în total 161.000 de persoane, inclusiv 11.000 la Paris.

Opinia Cititorului ( 14 )

 1. 22-23-24 septembrie 2021 in franta exista riscul degenerarii miscarilo de strada in razboi civil.

  sau o alta posibilitate ar fi ca la acea data politia si armata / jandarmeria franceza sa treaca de partea manifestantilor anti-vaccin 

  atunci Macron va avea o mare problema.  

  1. Au fost 200.000 numai la Paris. 4 manifestații diferite care ar fi fost eficient să se urnească.

   Printre protestatari, cei mai vocali și bine organizați sunt activiștii civici (vestele galbene) și cei politici (reprezentanții dreptei sau ai formațiunilor rivale partidului La Republique en Marche, care l-a propulsat pe Macron la putere). Printre aceștia, Florian Philippot de la partidul „patrioților” se bucură că a mobilizat 100.000 de parizieni în stradă, care îi cer demisia lui Macron. 

   Ar fi normal să fraternizeze!!!! 

   De altfel, așa s-a întâmplat și în iulie 1789 la Paris: poliția din Paris a fraternizat cu protestatarii. Atunci au fost implicați în revoluție agenți englezi dar și mulți oameni plătiți de fratele regelui, care dorea să acceadă la tron, dar a sfârșit ghilotinat după câțiva ani. 

   Este principiul acțiunii și reacțiunii.

   Jos micronul microb al familiei Rothschild!!! 

   Sunt convins ca virusul se va speria de manifestanți și va pleca acasă. Iar cu aluziile cu tenta antisemita, cum ca familia Rotschild ar avea ceva de-a face cu virusul, mai ușor cu pianul pe scări.

   Alexutule, sarmanule, Campanella a scris "micronul familiei". Si se refera la Macron. Mai citeste Alex, ca Macron a fost bancher la Rothschild. Este un fapt de notorietate mondiala.

   In 2008, Macron paid €50,000 to buy himself out of his government contract. He then became an investment banker in a highly-paid position at Rothschild  

   Îți voi răspunde Alex, în antisemit, cu eseul unuia dintre gânditorii mei favoriți, publicat acum patru zile, într-o traducere aproximativă, dar pe care o vei aprofunda, după lectura originalului italian, cu care voi începe:

   ,,Uomini e lemmings 

   I lemmings sono dei piccoli roditori, lunghi circa 15 centimetri, che vivono nelle tundre dell’Europa e dell’Asia settentrionali. Questa specie ha la particolarità di intraprendere improvvisamente senza alcun motivo apparente delle migrazioni collettive che terminano con un suicidio in massa nelle acque del mare. L’enigma che questo comportamento ha posto agli zoologi è così singolare che essi, dopo aver tentato di fornire spiegazioni che si sono rivelate insufficienti, hanno preferito rimuoverlo. Ma una delle menti più lucide del XX secolo, Primo Levi si è interrogato sul fenomeno e ne ha fornito un’interpretazione convincente. Noi diamo per scontato che tutti gli esseri viventi desiderino continuare a vivere: nei lemmings per qualche ragione questa volontà è venuta meno e l’istinto che li spingeva a vivere si è rovesciato in un istinto di morte. 

   Io credo che qualcosa di simile stia oggi accadendo a un’altra specie di viventi, quella che noi chiamiamo homo sapiens. Il suicidio collettivo avviene qui – come si conviene a una specie che ha sostituito all’istinto il linguaggio e a un impulso endosomatico una serie di dispositivi esterni al corpo – in modo artificioso e complicato, ma il risultato potrebbe essere lo stesso. Gli esseri umani non possono vivere se non si danno per la loro vita delle ragioni e delle giustificazioni, che in ogni tempo hanno preso la forma di religioni, di miti, di fedi politiche, di filosofie e di ideali di ogni specie. Queste giustificazioni sembrano oggi – almeno nella parte dell’umanità più ricca e tecnologizzata – cadute e gli uomini si trovano forse per la prima volta ridotti alla loro pura sopravvivenza biologica, che, a quanto pare, si rivelano incapaci di accettare. Solo questo può spiegare perché, invece di assumere il semplice, amabile fatto di vivere gli uni accanto agli altri, si sia sentito il bisogno di istaurare un implacabile terrore sanitario, in cui la vita senza più giustificazioni ideali è minacciata e punita a ogni istante da malattie e morte. E solo questo può spiegare che, benché le industrie che li producono abbiano dichiarato che non è possibile prevedere gli effetti dei vaccini a lungo termine, perché non è stato possibile rispettare le procedure previste e che i test sulla genotossicità e cancerogenicità termineranno solo nell’ottobre del 2022, milioni di persone sono state sottoposte a una vaccinazione di massa senza precedenti. È perfettamente possibile – anche se non è in alcun modo certo – che fra qualche anno il comportamento degli uomini risulterà simile a quello dei lemmings e che la specie umana si stia in questo modo avviando alla sua estinzione. 

   28 luglio 2021 

   Giorgio Agamben" 

   ,,Oameni și lemmingi 

   Lemmingii sunt rozătoare mici, de aproximativ 15 centimetri lungime, care trăiesc în tundrele din nordul Europei și Asia. Această specie are particularitatea de a efectua brusc migrații colective fără niciun motiv aparent care se termină cu un act de sinucidere în masă în apele mării. Enigma pe care acest comportament a stârnit-o zoologilor este atât de singulară încât, după ce aceștia au încercat să ofere explicații care s-au dovedit insuficiente, au preferat să o elimine. Dar una dintre cele mai lucide minți ale secolului al XX-lea, Primo Levi a pus la îndoială fenomenul și a oferit o interpretare convingătoare a acestuia. Considerăm de la sine înțeles că toate ființele vii doresc să continue să trăiască: în lemmingi, din anumite motive, această voință a eșuat și instinctul care le-a determinat să trăiască s-a transformat într-un instinct al morții. 

   Cred că ceva similar se întâmplă astăzi cu o altă specie de ființe vii, ceea ce numim homo sapiens. Sinuciderea colectivă are loc aici - așa cum se potrivește unei specii care a înlocuit instinctul cu limbajul și un impuls endosomatic cu o serie de dispozitive externe corpului - într-un mod artificial și complicat, dar rezultatul ar putea fi același. Ființele umane nu pot trăi dacă nu își dau motive și justificări pentru existența lor, care în fiecare epocă au îmbrăcat forma religiilor, miturilor, credințelor politice, filozofiilor și idealurilor de tot felul. Aceste justificări par să fi dispărut astăzi - cel puțin în cea mai bogată și cea mai tehnologizată parte a umanității - și oamenii se găsesc probabil pentru prima dată în istorie reduși la condiția de supraviețuire biologică pură, pe care, se pare, se dovedesc incapabili să 

   o accepte. Numai acest lucru poate explica de ce, în loc să ne asumăm faptul simplu, uman, de a trăi unul lângă celălalt, am simțit nevoia de a insufla o teroare sanitară implacabilă, în care viața fără alte justificări ideale este amenințată și pedepsită în fiecare moment de boală și de moarte. Și acest aspect poate explica singur faptul că, deși industriile care le produc au declarat că nu este posibil să se prevadă efectele vaccinurilor pe termen lung, deoarece nu a fost posibil să se respecte procedurile prevăzute și că testele privind genotoxicitatea și carcinogenitatea se va încheia abia în octombrie, până în 2022, milioane de oameni au fost supuși unei vaccinări în masă fără precedent. Este perfect posibil - chiar dacă nu este deloc sigur - că în câțiva ani comportamentul oamenilor va fi similar cu cel al lemmingilor și că specia umană se îndreaptă în acest fel spre dispariția sa. 

   28 iulie 2021 

   Giorgio Agamben 

   esti ingrijorat ca ai copil cu ciolos , mopul lui macron si vi se destama famiglia ? incearca cu milupa daca esti vlaguit !

   Ciumetele alex este consecvent. Scuipa numai tampenii

   complet de acord cu tine Campanella!

   esti un om foarte intelept, stii si vezi multe!  

  Foarte bine numarat, Bursa. In alte trusturi media se spunea "mii".... pentru ca se simt inrolati in propaganda pro-vaccin.

  ...

  1. Pacat de munca ta!

   Respecta Regulamenntul! 

   Comentariul tau atit de consistent nu poate sa ramina pe site, cit timp faci reclama altei publicatii din care dai citate ample si pui la colt BURSA ca n-a facut aia si n-a facut ailalta. 

   Sa-ti explic: sint o groaza de lucruri pe care nu le facem, o groaza de subiecte pe care nu le atingem, o groaza de atitudini pe care nu le adoptam, dar existam pentru ca facem, atingem, luam atitudine si ceea ce facem, facem bine.. 

   Critica articolele in ceea ce ele spun, (nu autorii, nu publicatia), iar nu in ceea ce nu spun.

   Foloseste-te cu bun simt de dreptul acordat cu generozitate de BURSA sa te exprimi complet liber, sub anonimat; cind intri in casa cuiva care te primeste atit de amical, sa arunci cu noroi in gazda nu inseamna nimic altceva decit nesimtire. 

   Pacat de prostia dv. Am respectat regulamentul. Nu am citat publicatia respectiva dar am specificat doar numele autorului pentru ca altfel ar fi fost furt.

   Dle Make, sunteti un abuziv si va solicit sa restaurati comentariul 3 pentru ca acela nu incalca regulamentul.

   Nu am facut reclama niciunei publicatii, am respectat dreptul de autor. Mai mult, publicatia la care are acel autor cartea de munca pare sa ii fi refuzat acesteia publicarea opiniei. Daca veti cauta pe site-ul publicatiei, veti vedea ca opinia nu este publicata. 

    

   Nici nu am defaimat Bursa. Am remarcat un fapt obiectiv pe care il spuneti si dv, ati ales sa nu faceti un lucru. Nu am pus motive speculative in spatele unui astfel de fapt. Asta, in orice curte judecatoreasca nu este considerata defaimare. 

   Va solicit oficial, in fara intregii redactii, sa republicati comentariul 3. 

   PS. Ca sa fie clar ce am vrut sa spun prin "nu am facut reclama"... Nu am citat numele publicatiei la care autorul are cartea de munca. Dar numele autorului ramane sfânt, așa cum este reglemetntat în legislația care guvernează citarea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

24 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2167
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7803
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.8628

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Topul firmelor din Bucuresti 2021
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro