Peste 23 de milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării pentru transportul public urban de călători, din municipiul Târgu Jiu

Comunicate de presă / 22 iulie

Peste 23 de milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării pentru transportul public urban de călători, din municipiul Târgu Jiu

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Cseke Attila, a semnat un contract de finanţare, în valoare totală de 23.715.000,00 de lei fără TVA, prin Programul Operaţional Regional, pentru achiziţionarea a 9 troleibuze cu autonomie, pentru transportul public din Târgu Jiu, conform unui comunicat de presă.

"Achiziţia de mijloace electrice are ca scop facilitarea unui transport public modern pentru locuitorii municipiului Târgu Jiu, dar reprezintă şi o investiţie verde, prietenoasă cu mediul şi adaptată politicilor asumate de actuala coaliţie", a declarat ministrul Cseke Attila.

Achiziţia presupune punerea în circulaţie a unor troleibuze care pot funcţiona fie folosind reţeaua catenară, fie pot circula autonom, pe bateria proprie. Astfel că, Târgu Jiu va beneficia de un traseu de circulaţie cu troleibuzul şi în zonele unde nu este prevăzută reţeaua electrică. Mai exact, o porţiune din traseul de transport public va putea fi utilizată chiar dacă nu există, în zonă, un sistem de suspendare a liniilor de tracţiune specifică acestui tip de transport public.

Aşadar, proiectul prevede atât atingerea obiectivelor de mediu prin achiziţionarea celor 9 troleibuze moderne, cât şi facilitarea mobilităţii pentru locuitorii din Târgu Jiu, care vor beneficia de un traseu extins al transportului public de călători.

În urma finalizării fără contestaţii a procesului atribuirii achiziţiei publice, a fost declarat ca ofertant câştigător compania SOLARIS BUS & COACH sp. z. o. o din Polonia, care va furniza, în termen de 15 luni de la momentul semnării contractului dintre beneficiar şi operatorul economic, 9 troleibuze cu autonomie, de lungime de cca. 12 metri, tipul vehiculului fiind Solaris Trollino 12.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9194
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1766
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5481
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7550
Gram de aur (XAU)Gram de aur241.2482

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro