Peste 400 de copii ucraineni bolnavi de cancer au fost evacuaţi din ţară

Peste 400 de copii ucraineni bolnavi de cancer au fost evacuaţi din ţară

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 20 aprilie 2022

Peste 400 de copii ucraineni bolnavi de cancer au fost evacuaţi în vederea primii unui tratament în străinătate de la începutul războiului, datorită Olenei Zelenska, soţia preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, potrivit Preşedinţiei ucrainene, informează news.ro.

Zborurile pentru transferul copiilor ucraineni bolnavi de cancer care se află în zonele de luptă au fost organizate cu sprijinul leadershipului ţărilor străine şi acorduri între prima-doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, şi omoloagele sale din alte ţări, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei ucrainene.

Zborurile au început în "primele săptămâni de război prin cooperare cu organizaţii de voluntari şi medicale", se mai precizează în comunicat.

"Pentru a siguranţa copiilor bolnavi de cancer, aceştia sunt mai întâi aduşi la Liov - la Centrul Medical Specializat pentru Copii din Ucraina de Vest (ZUSDMC)", se menţionează în comunicat, adăugând că " însoţiţi de echipe medicale, pacienţii tineri împreună cu rudele lor sunt ulterior transportaţi în Republica Polonia, la o clinică special creată Unicorn. Acolo, copiii sunt repartizaţi să primească tratament permanent în Polonia sau în alte ţări europene".

"În prezent, peste 400 de pacienţi tineri continuă tratamentul în ţări paşnice", potrivit comunicatului.

De asemenea, Olena Zelenska a mulţumit tuturor medicilor implicaţi în această activitate pe pagina sa de Facebook şi a scris despre povestea fiecărui medic de la Centrul Medical Specializat pentru Copii din Ucraina de Vest.

"Este timpul să vă prezentăm medicii care fac toate acestea, care trăiesc la locul de muncă, tratează nu doar boli, ci şi suflete, pentru că în timpul războiului au devenit psihologi, consilieri, prieteni, familie pentru cei care au nevoie", a scris ea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro