Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

Peste 60 de specialişti din instituţiile publice, reuniţi la prima întâlnire a Reţelei Nucleelor de Dezvoltare Durabilă

J.P.
Miscellanea /

Peste 60 de specialişti din instituţiile publice, reuniţi la prima întâlnire a Reţelei Nucleelor de Dezvoltare Durabilă

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, din cadrul aparatului de lucru al Guvernului României, a organizat astăzi, 15 septembrie a.c., prima întâlnire a Reţelei Nucleelor pentru Dezvoltare Durabilă, la care au participat peste 60 de specialişti din toate ministerele, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Laszlo Borbely, consilier de stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă: "Niciodată nu trebuie să uităm că cea mai valoroasă resursă sunt oamenii. Am avut o discuţie foarte productivă cu profesionişti din toate ministerele, dornici să se implice activ pentru a transforma societatea în care trăim într-una mai echitabilă şi mai atentă la impactul asupra naturii. Încă de când am gândit Strategia Naţională pentru Dezvoltare Durabilă, am proiectat aceste nuclee ca parte a cadrului instituţional pentru implementare. Reţeaua va asigura o mai bună monitorizare a progresului, un grad ridicat de coordonare şi coerenţă, dar şi

continuitate."

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă coordonează la nivel naţional implementarea Strategiei naţionale pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030. Strategia este orientată către cetăţean şi se centrează pe inovaţie, optimism, rezilienţă şi încrederea că statul deserveşte nevoile fiecărui cetăţean, într-un mod echitabil, eficient şi într-un mediu curat, în mod echilibrat şi integrat.

Reţeaua Nucleelor pentru Dezvoltare Durabilă este o structură importantă care va contribui atât la raportarea ORIZONT 2020, cât şi la elaborarea Planului de acţiune 2030 şi raportările anuale ulterioare, corespunzătoare ŢINTELOR 2030. Rolul specialiştilor din cadrul nucleelor pentru dezvoltare durabilă este de a urmări atât implementarea obiectivelor de dezvoltare durabilă ce ţin de domeniul de activitate al instituţiei, cât şi să reprezinte punţi de legătură între fiecare instituţie, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă şi Institutul Naţional de Statistică.

Pentru a asigura implementarea Strategiei, cu sprijinul tuturor ministerelor, Departamentul a reuşit consolidarea cadrului strategic instituţional prin finalizarea constituirii reţelei nucleelor pentru dezvoltare durabilă la nivelul autorităţilor publice. De asemenea, a fost înfiinţat Comitetul Interdepartamental pentur Dezvoltare Durabilă, care reuneşte toţi miniştrii şi este prezidat de premier. Totodată, în curând va fi lansată procedura de înfiinţare a Consiliului Consultativ pentru Dezvoltare Durabilă, ce va fi format din experţi pentru fiecare dintre cele 17 Obiective pentru Dezvoltare Durabilă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

22 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8590
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1404
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5183
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.2910
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3349

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie