Peste 60% dintre antreprenorii care au aplicat pentru granturi HoReCa au ales BT ca bancă parteneră

G.U.
Bănci-Asigurări / 26 noiembrie 2021

Peste 60% dintre antreprenorii care au aplicat pentru granturi HoReCa au ales BT ca bancă parteneră

Parte din programul de granturi pentru HoReCa, anunţat în iunie a.c., Banca Transilvania a fost aleasă bancă parteneră de peste 60% dintre antreprenori, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Dintre cei înscrişi pentru finanţare nerambursabilă în industria ospitalităţii, peste 8.000 sunt eligibili, iar pentru circa 5.000 dintre aceştia BT este banca parteneră.

Banca Transilvania a finalizat deschiderea subconturilor de grant pentru toţi beneficiarii care au cont curent deschis la BT. Cei care nu sunt clienţi ai băncii, vor avea disponibile conturile de grant în maxim două zile de la deschiderea conturilor curente. Toate tranzacţiile în/din subcontul de grant BT sunt scutite de comision, notează sursa citată.

De ce trebuie să ţină cont beneficiarii de granturi HoReCa:

- Dacă la data semnării contractului de grant sunt datorii la bugetul de stat, sumele restante trebuie achitate cu prioritate din grantul primit, iar dovada plăţii trebuie completată în aplicaţie. Verificarea sumelor restante şi dovada plăţii este făcută de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

- În funcţie de suma primită, antreprenorii trebie să menţină activitatea 6 sau 12 luni de la data primei tranşe a grantului.

''Până în 14 decembrie a.c. vor fi semnate toate contractele de furnizare de ajutor de stat. După 20 decembrie a.c. încep plăţile către antreprenori, iar beneficiarii - IMM-uri din industria ospitalităţii, cum sunt hotelurile, restaurantele, pensiunile, agenţiile de turism şi organizatorii de evenimente - pot folosi sumele pentru orice are legătură cu activitatea desfăşurată'', se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

18 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9445
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3401
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7457
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9102
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.5792

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
spotmedia.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro