Peste 85% dintre entităţile de stat din Romania sunt facturate de către firmele înregistrate în FGO

N.R.
Companii / 30 iunie

Peste 85% dintre entităţile de stat din Romania sunt facturate de către firmele înregistrate în FGO

FGO, unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa soluţiilor complete de facturare online, integrare cu contabilitatea şi organizarea digitală a afacerii, a automatizat complet integrarea în sistemul RO e-Factura al ANAF-ului, astfel că toate companiile care au relaţii cu entităţi de stat, respectiv toate cele care comercializează unul dintre cele 900 de produse cu risc fiscal ridicat pot emite automat factura prin FGO, fără alte costuri pentru softuri sau contabilitate, conform unui comunicat emis redacţiei.

Potrivit sursei citate, la finalul anului 2021, în România, erau active 1,2 milioane de companii (persoane juridice, exclus ONG-uri, PFA-uri, cabinete de avocatură şi alte cabinete independente). Dintre acestea, peste 700.000 de CUI-uri unice sunt facturate prin FGO. Din totalul lor, 11.500 reprezintă entităţi de stat care, potrivit datelor contabile disponibile în FGO, sunt facturate de cel puţin 15% dintre companiile înregistrate în platformă, prin urmare, cel puţin 10.000 de firme care utilizează FGO vor încărca automat din platformă facturile în SPV-ul ANAF.

De la 1 iulie, firmele vor fi obligate să-şi identifice produsele ale căror facturi trebuie înregistrate în Spaţiul Privat Virtual (SPV) al ANAF-lui, iar acest lucru poate presupune şi costuri suplimentare.

"Facturarea în RO e-Factura este foarte stufoasă, iar un antreprenor care nu utilizează un soft de facturare online precum FGO va pierde mult timp în realizarea paşilor de înregistrare în sistem. La fel de mult timp se va pierde şi în relaţia cu contabilitatea pentru că trebuie identificate produsele cu risc fiscal ridicat pe care respectivul le comercializează. Noi am realizat deja maparea articolelor de genul, iar utilizatorii FGO au opţiunea să urce automat factura la ANAF. Automatizarea cu e- Factura este disponibilă în FGO, la abonamente pornind de la 100 lei/an", spune Valeriu Filip, co-fondator FGO. "Încă din 2017, de la lansarea platformei, ne-am dorit să eficientizăm timpul antreprenorilor, managerilor şi al contabililor. Dacă facem un calcul, noi, prin FGO, am salvat aproape 1 milion de ore cauzate de dubla operare a informaţiilor în contabilitate", completează Valeriu Filip.

Primele care au facturat prin FGO, încă de la începutul acestui an, când integrarea cu sistemul e- Factura a fost disponibilă în platformă, au fost agenţiile de turism şi unităţile de cazare care acceptau vouchere de vacanţă, acestea fiind obligate încă de la 1 aprilie să deconteze prin sistemul statului, subliniază sursa citată.

"Probabil, companiile vor avea o perioadă de tranziţie, pentru emiterea facturilor în relaţia cu B2G şi B2B prin e-Factura, înainte de a fi amendate. Pentru moment, nu există un termen până la care firma trebuie să înregistreze factura în SPV-ul deschis la ANAF, ci doar obligativitatea de la 1 iulie de a emite astfel factura", spune Valeriu Filip.

Cele peste 75.000 de firme care utilizează FGO beneficiază gratuit de această integrare, în baza abonamentului. Softul FGO este dezvoltat în parteneriat cu Saga Software, cel mai utilizat program de contabilitate din România, eficientizând astfel relaţia antreprenor - contabil, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro