Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Peste un milion de persoane în şomaj

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii /

Un număr de 952.929 de contracte individuale de muncă au fost suspendate de la intrarea în vigoare a stării de urgenţă (16 martie), până în prezent, potrivit cifrelor Inspecţiei Muncii date ieri publicităţii de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS).

Referitor la cererile procesate pentru acordarea şomajului tehnic, Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a precizat ieri la începutul şedinţei de guvern: "Activitatea la agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi la agenţiile judeţene de plăţi şi inspecţie socială este în plină derulare. Sunt procesate online solicitările angajatorilor. Până acum, la agenţiile de ocupare a forţei de muncă, au fost procesate 34000 de solicitări de la companii pentru 298.000 de angajaţi, iar la agenţiile de plăţi şi inspecţie socială peste 35000 de cereri. Când vom avea aprobată rectificarea bugetară se vor procesa plăţile. Desi am comunicat publica simplif procedurilor, intampinam probleme legate de completarea eronată a solicitărilor".

Ministrul de resort a menţionat că la şedinţa viitoare de guvern vor fi introduse în corpul ordonanţei de urgenţă ce reglementează şomajul tehnic şi rezolvarea situaţiei privind avocaţii, executorii judecătoreşti şi notarii. Ministerul Muncii anunţa vineri 884.349 de contracte de muncă suspendate, ceea ce face ca numărul acestora să fi crescut cu 68.580 într-o singură zi lucrătoare. Dintre cele 952.929 de contracte individuale de muncă anunţate de MMPS ca fiind suspendate până luni, 278.408 erau din industria prelucrătoare, 188.468 erau din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul/repararea autovehiculelor şi motocicletelor, iar 118.277 proveneau din industria hotelurilor şi restaurantelor. Efortul bugetar pentru plata şomajului tehnic depăşeşte 4 miliarde lei pe lună. Alte 187.548 de contracte individuale de muncă au încetat, de la instituirea stării de urgenţă şi până luni, astfel: 36.783 de contracte de muncă în domeniul comerţului cu ridicata şi amănuntul/repararea autovehiculelor şi motocicletelor, 32.494 în industria prelucrătoare, iar 23.286 de contracte de muncă în domeniul construcţiilor. 

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS