Peti Andras: "Aeroportul Transilvania achiziţionează echipamente de siguranţă de peste 6 milioane de euro"

T.B.
Miscellanea / 9 iunie

Peti Andras: "Aeroportul Transilvania achiziţionează echipamente de siguranţă de peste 6 milioane de euro"

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Transilvania Târgu Mureş, Peti Andras, a anunţat, vineri, semnarea contractului de finanţare pentru proiectul de achiziţionare de echipamente de siguranţă, în valoare de peste 6 milioane de euro, finanţat prin prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), care vizează intervenţiile în situaţii de urgenţă, întreţinerea căilor de rulare şi a zonelor adiacente, conform agerpres.ro.

"Este vorba despre un proiect pentru achiziţia şi dotarea cu 10 echipamente aferente siguranţei aeroportuare. Acesta are trei componente majore. O componentă se referă la situaţiile de urgenţă, vom cumpăra maşină de pompieri de capacitate mare, dedicată aeroportului, maşină de primă intervenţie, punct de comandă mobilă. Această parte serveşte la creşterea calităţii şi standardelor serviciilor pentru situaţiile de urgenţă. A doua parte urmăreşte ţinerea sub control şi în limitele de siguranţă a suprafeţelor înierbate, suprafeţe care sunt în zona de siguranţă a pistei de aterizare-decolare. Vom cumpăra două echipamente multifuncţionale de cosit, printre altele. A treia componenţă este dedicată obiectelor străine, spunem noi, este un termen aeronautic, este vorba despre pietriş şi alte obiecte care pot reprezenta pericol pentru operaţiunile aeroportuare. Aici cumpărăm nişte echipamente prin care măturăm toate aceste obiecte străine", a declarat presei Peti Andras.

Potrivit acestuia, săptămâna viitoare va fi demarată licitaţia, iar echipamentele trebuie achiziţionate până la sfârşitul acestui an.

Aeroportul Transilvania Târgu Mureş mai are două proiecte depuse spre finanţare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, aflate în evaluare, unul pentru extinderea pistei de aterizare/decolare la 2.580 de metri şi unul pentru extinderea terminalului de pasageri, potrivit agerpres.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb