Petre Daea participă la Consiliul Informal al miniştrilor Agriculturii

F.D.
Politică / 14 septembrie 2022

Petre Daea participă la Consiliul Informal al miniştrilor Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, va participa în perioada 14-16 septembrie la reuniunea informală a miniştrilor Agriculturii din Uniunea Europeană, ce va avea loc la Praga, Republica Cehă. Discuţiile din cadrul sesiunii plenare se vor axa pe tema: "Asigurarea securităţii alimentare - Rolul agriculturii şi alimentelor UE în producţia globală durabilă de alimente", conform unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, dezbaterile miniştrilor agriculturii în cadrul reuniunii informale a Consiliului UE se vor concentra pe problemele actuale din domeniul securităţii alimentare, pe tendinţele şi soluţiile viitoare care să contribuie la reducerea foametei în lume.

De asemenea, România va milita pentru lanţurile scurte de aprovizionare, ca elemente de bază pentru a facilita tranziţia către sisteme alimentare mai durabile, ce pot contribui în mod semnificativ la consolidarea rezistenţei tuturor actorilor sistemelor alimentare regionale şi locale.

Va fi evidenţiată, de asemenea, importanţa cercetării şi a inovării în sprijinirea agriculturii în procesul de atenuare a efectelor schimbărilor climatice în vederea asigurării unei dezvoltări agricole durabile. Totodată, va fi subliniată ideea care vizează elaborarea strategiilor privind schimbările climatice în direcţia menţinerii unei agriculturi competitive şi a utilizării eficiente a apei, astfel încât comunităţile rurale să poată cunoaşte o modernizare corespunzătoare.

În acest context, ţara noastră va semnala necesitatea realizării unei analize care să asigure coerenţa între toate cerinţele strategiilor lansate, care impun exigenţe de mediu şi climă diferite.

Se va accentua necesitatea ca fermierii să beneficieze de stimulente financiare corespunzătoare, servicii de consiliere şi informare specifică pentru fi atraşi să aplice soluţii eficiente pentru sechestrarea durabilă a carbonului şi reducerea emisiilor de carbon.

Republica Cehă a preluat de la 1 iulie Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

01 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9148
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5152
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9264
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5638
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.6982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro