Petrom a încheiat primul trimestru cu un profit în scădere cu 12%

A.P.
Piaţa de Capital / 29 aprilie

Petrom a încheiat primul trimestru cu un profit în scădere cu 12%

OMV Petrom a încheiat primul trimestru al acestui an cu un profit net de 573 milioane lei, în scădere cu 12% comparativ cu cel din perioada similară a anului trecut, de 653 milioane lei, conform datelor remise, joi, Bursei de Valori Bucureşti, citate de Agerpres.

Valoarea veniturilor din vânzări consolidate a scăzut cu 20% comparativ cu T1/20, influenţată negativ de volumele mai mici aferente vânzărilor de gaze naturale, produse petroliere şi electricitate, precum şi de preţurile mai mici la gaze naturale, parţial compensate de preţuri mai mari la electricitate.

Vânzările din Downstream Oil au reprezentat 73% din totalul vânzărilor consolidate, în timp ce vânzările din Downstream Gas au reprezentat 26%, iar cele din Upstream 2% (vânzările din Upstream fiind, în mare parte, vânzări în interiorul Grupului, nu către terţi).

Rezultatul din exploatare CCA excluzând elementele speciale, în sumă de 653 milioane lei în primele trei luni din 2021, a fost mai mic comparativ cu valoarea de 975 milioane lei din aceeaşi perioadă a anului trecut, în principal din cauza marjelor de rafinare mai mici în Downstream Oil, parţial compensate de condiţiile de piaţă mai bune în segmentul Upstream, în principal generate de preţurile mai mari la ţiţei şi de contribuţia mai mare a activităţii de energie electrică din cadrul Downstream Gas.

Profitul net CCA excluzând elementele speciale atribuibil acţionarilor OMV Petrom a fost de 520 milioane lei (T1/20: 760 milioane lei). Elementele speciale au cuprins cheltuieli nete în valoare de 61 milioane lei, în principal legate de pierderi nete temporare din contractele forward în Downstream Gas. Câştigurile din deţinerea stocurilor au fost în suma de 114 milioane lei, în principal ca urmare a creşterii preţurilor la ţiţei.

Rezultatul din exploatare în primul trimestru al acestui an a scăzut la valoarea de 707 milioane lei, comparativ cu 830 milioane lei în T1/2020, în principal ca urmare a mediului de piaţă nefavorabil.

Profitul înainte de impozitare a fost în sumă de 672 milioane lei, mai mic comparativ cu valoarea de 780 milioane lei din perioada ianuarie-martie 2020, iar profitul net atribuibil acţionarilor OMV Petrom S.A. a fost de 573 milioane lei (T1/20: 653 milioane lei).

Activele imobilizate au scăzut uşor, cu 515 milioane lei, până la 33,99 miliarde lei, comparativ cu 31 decembrie 2020, iar capitalurile proprii au crescut la 33,627 miliarde lei.

Datoriile totale au scăzut cu 313 milioane lei la 31 martie 2021 comparativ cu valoarea de la 31 decembrie 2020, în principal datorită reducerii datoriilor pe termen lung ca urmare a revizuirii provizioanelor privind obligaţiile cu dezafectarea şi restaurarea. Datoriile pe termen scurt (inclusiv datoriile asociate activelor deţinute pentru vânzare) s-au diminuat cu 45 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

06 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0881
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6915
Gram de aur (XAU)Gram de aur235.7106

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro