"Petrom": dividende în valoare de 20 milioane de dolari

Ingrid Zamfir
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 mai 2004

SNP s-a răzgîndit asupra dividendelor, după ce în aprilie a decis să acopere pierderile pe anii anteriori cu o mare parte din profit

Conducerea "SNP Petrom" Bucureşti revine asupra deciziei de a nu acorda dividende acţionarilor pe 2003. Preşedintele "Petrom", Gheorghe Constantinescu, ne-a declarat că va propune suma de aproximativ 20 milioane de dolari pentru dividende, în AGA din 25 mai, la care vor putea participa acţionarii înregistraţi la data de 18 mai 2004.

"SNP Petrom" a obţinut anul trecut un profit de 1.440,49 miliarde de lei din care 1.134,34 miliarde de lei au fost iniţial destinate acoperirii pierderilor din anii precendenţi, generate de adoptarea standardelor internaţionale de contabilitate, şi care nu au putut fi acoperite din profitul obţinut în anul 2002.

Preşedintele "Petrom" ne-a declarat că măsura reorientării profitului are ca scop respectarea prevederilor contractului de preprivatizare şi că acoperirea pierderilor amintite este eşalonată pe o perioadă de cinci ani, începînd din 2003.

În primele trei luni ale anului, "SNP Petrom" a obţinut un profit net de 224,52 miliarde de lei, care a fost influenţat în principal de pierderea financiară în valoare de 163 miliarde de lei. Rezultatul din exploatare a fost, în aceeaşi perioadă, de 506,45 miliarde de lei, la o cifră de afaceri de 18.455,23 miliarde de lei.

Compania "Petrom" se află în plin proces de privatizare, după ce trei companii - OMV Austria, MOL Ungaria şi "Occidental Petroleum" SUA - au depus oferte de preluare sub o formă sau alta. Săptămîna aceasta, Ministerul Economiei şi Comerţului va finaliza evaluarea ofertelor finale depuse de cei trei investitori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro