Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

PHENIANUL AFIRMĂ:Coreea de Nord este pregătită atât de dialog, cât şi de confruntare cu SUA

D.I.
Internaţional /

Coreea de Nord este pregătită atât de dialog, cât şi de confruntare cu SUA

Coreea de Nord este pregătită atât de dialog, cât şi de confruntare cu Statele Unite, a subliniat vineri ministrul nord-coreean de Externe Ri Yong Ho, care l-a atacat dur pe omologul său american, secretarul de Stat Mike Pompeo, pe care l-a catalogat drept o "toxină ireductibilă", relatează Reuters.

Negocierile între Statele Unite şi Coreea de Nord se află în impas de la summitul de la Hanoi, în februarie, între preşedintele american Donald Trump şi dictatorul nord-coreean Kim Jong Un. Însă, într-o întâlnire în Zona Demilitarizată (DMZ) care împarte peninsula, la 30 iunie, Trump şi Kim au promis să le relanseze.

Washingtonul are în continuare în vedere o reluare iminentă a reuniunilor de lucru cu Phenianul, în pofida unor recente tiruri de testare a unor rachete nord-coreene balistice cu rază scurtă de acţiune.

"Dacă Statele Unite continuă să viseze că vor obţine totul prin sancţiuni, noi trebuie fie să-i lăsăm să continue să viseze, fie să le întrerupem visul", a declarat Ri Yong Ho, citat de agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA.

"Noi suntem pregătiţi atât de dialog, cât şi de confruntare", a subliniat el.

"Dacă Statele Unite încearcă să ne facă să ne confruntăm cu sancţiuni şi nu îşi abandonează poziţia conflictuală, acesta va fi un calcul prost", a avertizat el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie