PHILIP HAMMOND, FOST MINISTRU DE FINANŢE:"Un Brexit fără acord ar trăda votul britanicilor"

M.T.
Internaţional /

Philip Hammond (Sursa foto: Twitter)

Philip Hammond (Sursa foto: Twitter)

Fostul ministru de finanţe britanic, Philip Hammond, l-a avertizat, ieri, pe noul premier Boris Johnson că un Brexit fără acord ar trăda votul de la referendumul din 2016 în favoarea separării de Uniunea Europeană, potrivit AFP.

"Un Brexit fără acord ar fi o trădare a rezultatului referendumului din 2016", a denunţat Philip Hammond, într-un editorial publicat, ieri, în paginile The Times. "A pretinde că alegătorii în favoarea unei ieşiri din UE au votat pentru un Brexit fără acord este o distorsionare a adevărului", adaugă el.

În timpul campaniei pentru referendum, la care 52% dintre britanici au votat pentru ieşirea din UE, condiţiile separării nu au făcut obiectul unei dezbateri, aminteşte AFP.

Şeful guvernului britanic, care i-a succedat Theresei May în funcţie la 24 iulie, a asigurat că Marea Britanie va părăsi UE la 31 octombrie, ziua prevăzută pentru Brexit, indiferent dacă se va reuşi sau nu să fie renegociat acordul de ieşire încheiat între fostul premier şi Bruxelles.

Or, potrivit fostului ministru de finanţe, premierul adoptă în prezent o "poziţie distructivă" pentru a renegocia şi grăbi Regatul Unit spre o ieşire fără acord, cerând nu doar "modificări semnificative" ale dispoziţiei controversate privind plasa de siguranţă de la graniţa cu Irlanda, ci şi retragerea totală a acesteia.

"Persoane care nu au fost alese în urma unui vot şi care trag sforile acestui guvern ştiu că aceasta este o cerere pe care UE nu o poate satisface şi nu îi va da curs", a avertizat Hammond, făcând aluzie la Dominic Cummings, consilierul special al lui Boris Johnson, considerat creierul campaniei pentru referendum.

Plasa de siguranţă prevede că întregul Regat Unit rămâne în uniunea vamală dacă nu se găseşte o soluţie mai bună la finalul discuţiilor privind viitoarea relaţie între UE şi Londra pentru a evita revenirea la o frontieră fizică între Irlanda de Nord (provincia britanică) şi Republica Irlanda (membră a UE).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS