Philip Morris International aniversează 30 de ani de prezenţă în România

G.D.
Companii / 9 martie

Philip Morris International aniversează 30 de ani de prezenţă în România

Philip Morris International (PMI), companie de top din industria tutunului şi pionier în cercetarea şi dezvoltarea produselor fără fum la nivel global, a investit peste 1 miliard de dolari în cei 30 de ani de prezenţă în România, conform unui comunicat remis redacţiei. În 1993, PMI a înfiinţat filiala locală, iar în 1997 a demarat construcţia fabricii din Otopeni, etapă ce a fost finalizată în anul 2000. Din 2017 aceasta a fost transformată într-o fabrică de ultimă generaţie pentru produsele din tutun încălzit, în urma unei investiţii de 600 milioane de dolari.

Potrivit sursei citate, în cei 30 de ani de activitate, Philip Morris România şi-a dovedit rolul de partener de încredere al statului român, iar acum este pe deplin angajată în misiunea de a construi, prin inovaţie şi cercetare, o Românie fără fum.

Philip Morris International are investiţii totale în România de peste 1 miliard de dolari; 600 de milioane de dolari investiţi în transformarea fabricii din Otopeni, din 2017; impactul economic anual este de peste 927 milioane de euro (0,38% din PIB-ul României); taxele, impozitele plătite anual sunt în valoare de 2,6 miliarde lei (1,15% din bugetul de stat); peste 90% din producţia fabricii din Otopeni este exportată în 54 de ţări de pe 5 continente.

Construirea unui viitor fără fum este cea mai mare provocare din istoria companiei. Viziunea PMI este de a înlocui fiecare ţigară cu produse fără fum care, deşi nu sunt lipsite de riscuri, sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului.

"De 30 de ani privim spre viitor. O călătorie pe care o parcurgem cu încredere şi cu sentimentul că putem construi o Românie fără fum. Suntem prima companie din industria tutunului care a mizat pe ştiinţă şi inovaţie, iar viziunea noastră rămâne neschimbată. Ne transformăm din temelii dintr-o companie lider global în industria tutunului într-o companie care dezvoltă produse fără fum, fundamentate ştiinţific, cum este IQOS. În această transformare, România joacă un rol esenţial, iar acest lucru se reflectă în investiţia de peste 1 miliard de dolari la nivel local, din care 600 de milioane de dolari au transformat fabrica PMI din Otopeni într-una dintre cele mai moderne unităţi de producţie din lume." - Mircea Scăunaşu, director general, Philip Morris România

În urma investiţiilor începute în 2017, numărul angajaţilor a crescut, în medie, cu o rată anuală de 7%, la peste 1.500 de angajaţi. La nivel naţional, generăm peste 3.000 de locuri de muncă prin efecte indirecte şi induse. Philip Morris România a primit în 2023 certificarea Angajator de Top pentru al nouălea an consecutiv, subliniază sursa citată.

"Privim spre viitor cu hotărâre şi speranţă. Suntem conştienţi că tranziţia către un viitor fără fum se poate face doar cu ajutorul oamenilor noştri, cea mai valoroasă resursă a companiei. La 30 de ani de activitate, le mulţumesc tuturor colegilor care, indiferent de vremuri, au crezut şi au muncit zi de zi în echipele Philip Morris România. Continuăm să muncim împreună pentru o Românie fără fum." - Mircea Scăunaşu, director general, Philip Morris România

România joacă un rol important în viziunea companiei pentru un viitor fără fum, iar fabrica din Otopeni este în centrul strategiei Philip Morris International, alături de alte şapte fabrici din lume care produc consumabile pentru produsele noastre fără fum. Viziunea Philip Morris România este ca fabrica din Otopeni să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Niciun deşeu generat de activităţile de producţie din fabrica din Otopeni nu ajunge la groapa de gunoi;

70% din deşeuri sunt reciclate extern, iar 30% sunt utilizate pentru producţia de energie;

Ponderea energiilor regenerabile în procesul de fabricaţie a crescut la 35% în 2022;

În 2020, fabrica a primit certificarea Alliance for Water Stewardship, cel mai înalt standard de utilizare sustenabilă a apei;

Fabrica din Otopeni are două staţii de tratare a apelor uzate.

"Viziunea noastră la Philip Morris România este să înlocuim ţigările cu produse fără fum, care deşi nu sunt lipsite de riscuri, sunt o soluţie mai bună decât continuarea fumatului. Portofoliul Philip Morris International include produse care nu ard tutunul, produse cu vapori care conţin nicotină şi produse cu nicotină pentru uz oral. Venim în întâmpinarea nevoilor consumatorilor adulţi din România cu o gamă largă de produse care au potenţialul de a reduce riscurile asociate fumatului, cum ar fi IQOS, lil SOLID şi VEEBA. La finalul anului 2022, peste 400.000 de fumători adulţi din România făcuseră tranziţia la produsele noastre fără fum", spune compania în comunicat.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9633
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6099
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7790
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.6078

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro