PHILIP MORRIS INTERNATIONAL:Medicago va furniza până la 76 de milioane de doze din vaccinul candidat, derivat din plante, împotriva COVID-19

J.P.
Miscellanea /

Medicago va furniza până la 76 de milioane de doze din vaccinul candidat, derivat din plante, împotriva COVID-19

Medicago, o companie biofarmaceutică cu sediul în Quebec, a anunţat că a ajuns la un acord cu Public Services and Procurement Canada (PSPC - Servicii şi Achiziţii Publice din Canada) pentru a furniza până la 76 de milioane de doze din vaccinul său candidat împotriva COVID-19, în curs de aprobare din partea Health Canada, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Innovation, Science & Economic Development (ISED), un alt departament din cadrul Guvernului federal canadian, va acorda Medicago 173 milioane de dolari canadieni (sau aproximativ 131 milioane de dolari SUA) pentru a sprijini dezvoltarea vaccinului şi studiile clinice aferente, precum şi pentru construirea unităţii de producţie a companiei din Quebec.

Andre Calantzopoulos, CEO PMI, a declarat: "Salutăm colaborarea anunţată între două departamente ale Guvernului canadian şi Medicago pentru accelerarea eforturilor companiei împotriva COVID-19. Atunci când guvernele şi companiile îşi unesc eforturile pentru a promova obiective comune pentru binele public, se pot obţine rezultate mai bune. Ne bucurăm să putem sprijini eforturile Medicago de a dezvolta, fundamenta, produce şi furniza un vaccin candidat împotriva COVID-19. Sperăm că va avea succes".

Medicago a început studiile de fază 1 pe voluntari în 14 iulie şi estimează că studiile de fază 2 vor demara la începutul lunii noiembrie 2020. Dacă studiile de fază 2 vor avea succes, se anticipează că studiile de fază 3 vor începe în decembrie 2020.

Din 2008, Philip Morris Investments B.V., o filială a Philip Morris International, este acţionar în cadrul Medicago, în care deţine o participaţie de aproximativ o treime din acţiuni. Philip Morris Investments B.V. sprijină demersurile inovatoare ale Medicago de cercetare şi dezvoltare de produse derivate din plante, cu accent pe vaccinuri. Compania japoneză Mitsubishi Tanabe Pharma Corporation (MTPC) este acţionarul majoritar şi partenerul PMIBV în cadrul Medicago. Printre altele, PMIBV şi MTPC vor contribui cu finanţare suplimentară în vederea sprijinirii eforturilor Medicago de a dezvolta un vaccin candidat pentru COVID-19.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. felicitari Philip Moris!!! ar fi bine sa avem mai multe astfel de companii care se implica si care nu isi urmaresc doar profitul

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

02 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8721
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0434
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4931
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3981
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.9394

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie