Philip Morris International, primul loc în clasamentul Forbes - Net Zero Leaders

F.D.
Companii / 17 iunie

Philip Morris International, primul loc în clasamentul Forbes - Net Zero Leaders

Philip Morris International (PMI) ocupă primul loc în clasamentul Forbes Net Zero Leaders 2024, topul celor 100 de companii din SUA care au înregistrat cele mai mari progrese în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (GES), conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Forbes a folosit date puse la dispoziţie de Sustainalytics şi Morningstar pentru a evalua angajamentul companiilor faţă de un viitor cu zero emisii. Au fost luate în considerare structura de management a fiecărei companii implicate în evaluarea riscurilor, guvernanţa şi strategia aferentă atingerii obiectivelor de reducere a emisiilor de carbon. În plus, un alt element luat în calcul a fost puterea financiară pentru a face faţă competiţiei din industrie şi turbulenţelor economice de orice natură.

"Pe măsură ce compania noastră se transformă, în călătoria sa către un viitor fără fum, ne străduim să facem acest lucru în cel mai sustenabil mod posibil, inclusiv prin bune practici în reducerea emisiilor de dioxid de carbon," a declarat Jacek Olczak, Chief Executive Officer, Philip Morris International. "Suntem onoraţi să fim recunoscuţi de Forbes ca fiind compania cel mai bine clasată dintre cele care se află în fruntea eforturilor de a construi un viitor cu zero emisii de carbon."

"Abordarea noastră privind sustenabilitatea depăşeşte minimizarea efectelor negative şi atenuarea riscurilor. În strânsă legătură cu strategia noastră de transformare, sustenabilitatea a reprezentat întotdeauna o oportunitate cheie pentru inovaţie, creştere şi creare de valoare pe termen lung," a explicat Jennifer Motles, Chief Sustainability Officer, Philip Morris International. "Dedicarea noastră reflectă răspunsul nostru la preocupările acţionarilor şi ale altor părţi interesate, iar strategia noastră cu privire la schimbările climatice vizează abordarea permanentă a riscurilor relevante legate de schimbările climatice, în timp ce valorificăm oportunităţile oferite de un viitor cu emisii de carbon reduse."

"Philip Morris România continuă să facă eforturi pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră atât în cazul fabricii PMI din Otopeni, cât şi în cazul lanţului de distribuţie. Cel mai important proiect de reducere a emisiilor de carbon generate de fabrica din Otopeni este reprezentat de instalarea a 12.465 mp de panouri solare cu o putere de 2,3 MW/oră care vor produce energie verde. Astfel, compania va reduce consumul de gaze naturale, cea mai importantă sursă de dioxid de carbon.", a declarat Emma Zeicescu, Director Communications, Philip Morris România.

Această distincţie completează lista, în continuă creştere, a recunoaşterilor externe a performanţei şi raportării în domeniul sustenabilităţii a PMI, inclusiv:

- Includerea în Consiliul de conducere al Carbon Disclosure Project pentru al şaptelea an consecutiv (martie 2024)

- Scor Triplu A de la Carbon Disclosure Project pentru al patrulea an consecutiv şi plasarea PMI printre companiile de top la nivel global în ceea ce priveşte transparenţa şi acţiunile pentru protejarea mediului (februarie 2024)

- Nominalizarea Early Adopters pentru promovarea adoptării recomandărilor Taskforce on Nature-related Financial Disclosures (TNFD) (ianuarie 2024)

- Includerea în Dow Jones Sustainability World Index (DJSI) pentru prima dată şi în Dow Jones Sustainability North America Composite Index pentru al patrulea an consecutiv (indexul în vigoare începând cu 18 decembrie 2023), pe lângă obţinerea statutului "Prime" în ISS Evaluare Corporativă ESG Corporate Rating (ISS ESG Rating din 21 noiembrie 2023)

- Recunoaşterea Science Based Targets initiative (SBTi) a obiectivele sale de reducere a emisiilor cu privire la păduri, terenuri şi agricultură (FLAG).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5689
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0989
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9158
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.2067

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb