PIAROM:"Nivelurile de salarizare din sectorul bugetar generează o migraţie din sectorul privat către sectorul bugetar"

A.I.
Miscellanea / 25 aprilie 2017

Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM) apreciaza punerea în discuţie publică a viitoarei legi de salarizare unitară în România, care se face în condiţiile unor distorsiuni generate de maririle administrative, arbitrare operate în anul 2016 şi anul 2017, la presiunea unor grupuri ocupaţionale, obligând Ministerul Muncii la formularea unui text de lege ale carei prevederi sfideaza atât realităţile economice, cât mai ales pe cei angajati în mediul privat, în mod deosebit pe cei din industria românească, cu capital autohton, precizează PIAROM într-un comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit PIAROM, nivelurile de salarizare deja aflate în plată în sectorul bugetar generează în această periodă o migraţie masivă a personalului calificat, ingineresc îndeosebi, din sectorul privat către sectorul bugetar, chiar prin afectarea calificării individuale dobândite de aceştia în ani de activitate.

Reducerea activităţii sau chiar încetarea acesteia în companiile private ce nu vor putea concura salarial cu salariile preconizate a fi plătite în sectorul bugetar vor reduce încasările la Bugetul de Stat.

Salariile în sectoarele industriale sunt determinate de productivitatea atinsă de gradul de complexitate a muncii şi a competiţiei pe piaţa de profil, criterii care lipsesc complet în stabilirea salariilor în sectorul bugetar, creşterile de salarii fiind realizate birocratic şi generalizat pentru fiecare familie ocupatională, precizează comunicatul.

PIAROM solicită ca o reglementare de asemenea importanţă să fie pusă în discuţie publică, insoţită de un studiu de impact asupra efectelor salarizării în mediul privat.

Totodata, Patronatul Investitorilor Autohtoni subliniază că o asemenea reglementare realistă ar trebui să urmeze adoptării de măsuri de reorganizare/eficientizare a structurilor institutiilor publice, ministerelor, agenţiilor şi administraţiei locale.

PIAROM atenţionează Guvernul şi Parlamentul României asupra dificultăţilor majore generate de măsurile de creştere discreţionară, cu rate de creştere arbitrare a salariilor în ultimii 3-4 ani, începând cu salariul minim pe economie şi terminând cu creşterile majore ale salariilor diverselor categorii profesionale, deja operate în 2016-2017, politica care va compromite activitatea îndeosebi a companiilor producătoare, atâtea câte au supravieţuit crizei economice prelungite.

Politicile publice de favorizare excesivă şi fără corespondent economic a unor categorii sociale vor produce daune majore companiilor private, îndeosebi celor având capital autohton.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9708
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6131
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2443
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7989
Gram de aur (XAU)Gram de aur295.6592

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb