Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

PIAROM solicită guvernelor atenţie asupra menţinerii activităţii economice

F.D.
Companii /

PIAROM solicită guvernelor atenţie asupra menţinerii activităţii economice

Patronatul Investitorilor Autohtoni - PIAROM informează printr-un comunicat remis Redacţiei că urmăreşte cu maximă atenţie măsurile importante adoptate de Guvern în condiţiile stării de urgenţă, înţelegând preocuparea majoră vizând menţinerea unei bune stări de sănătate a populaţiei, îndeosebi prin măsuri vizând protejarea salariaţilor ce trebuie să se deplaseze la locul de muncă.

Organizaţia patronală PIAROM informează că se alătură poziţiei exprimate de cei mai mulţi analişti economici, români şi străini, asociaţii şi institute de cercetare, care susţin în mod hotărât acordarea, de către toate guvernele, a unei atenţii deosebite menţinerii activităţii economice, indiferent de metodele adoptate, chiar în condiţii derogatorii de la regulile europene, aşa cum a declarat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von de Leyn.

Pentru dimensionarea imediată a fondurilor necesare susţinerii de către stat a măsurilor de principiu anunţate, PIAROM solicită lansarea imediată, online, a unei prime runde de inventariere a firmelor afectate în activitatea lor de declararea stării de urgenţă, cu comunicarea codurilor CAEN, a numărului de angajaţi ce trebuie să beneficieze de şomaj tehnic şi a unor sume de bani necesare a fi primite sub formă de credite sau garanţii, pentru 5-10 ani - în cazul investiţiilor - sau 1-2 ani pentru capital de lucru.

Ministerul de Finanţe trebuie să constituie Fondul Special de Criză (etapa 1), asigurând în termen de 48 de ore, prin trezoreriile locale, finanţarea solicitată, în mod nediscriminatoriu. Nu sunt necesare criterii procentuale cata vreme antreprenorii se plangeau ca nu e forta de munca inainte de criza. Nimeni nu trimite angajatii in somaj daca nu are problem, informează sursa.

PIAROM consideră că aplicarea imediată, nebirocratică, a susţinerii mediului de afaceri cu capital autohton aflat în dificultate prin plata imediată de către stat a ajutoarelor solicitate, cu control ulterior, vizând regularizarea plăţilor/cheltuielilor făcute, fără aplicarea de sancţiuni (dobânzi, penalităţi, acţiuni penale) reprezintă un semnal de încredere în capacitatea antreprenorilor români, interesaţi în menţinerea şi dezvoltarea afacerilor lor.

PIAROM solicită ca fiecare măsură de sprijin a mediului de afaceri, promovată de Guvern, să fie însoţită de proceduri simple, clare, aplicabile online, astfel încât ele să poată fi utilizate fără consultanţă costisitoare, de către toţi cei interesaţi.

PIAROM apreciază că starea de urgenţă va trece, dar reluarea activităţii economice, asigurarea din muncă a unor venituri decente cetăţenilor României trebuie să capete aceeaşi prioritate ca activitatea de limitare a efectelor pandemiei.

Oamenii de afaceri români înţeleg importanţa activităţii lor, sunt solidari cu angajaţii lor, în funcţie de disponibilităţile financiare, dar nu vor putea fi forţaţi să-şi continuie sau să-şi reia activitatea prin decrete, mai precizează sursa.

Patronatul Investitorilor Autohtoni PIAROM este o organizaţie patronală care reprezintă, promovează, susţine şi apără interesele economice, juridice şi sociale ale membrilor săi, investitori români, în raport cu autorităţile publice, cu sindicatele, cu persoanele fizice şi juridice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

27 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1264
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5376
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3742
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.0199

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie