PIAŢĂ DE PESTE 25 DE MILIARDE DE DOLARI Colaborarea ştiinţifică pentru tratarea steatozei hepatice

O.D.
Ziarul BURSA #Companii / 31 octombrie 2018

Colaborarea între oamenii de ştiinţă oferă de cele mai multe ori rezultate excepţionale, inclusiv din punct de vedere financiar. Două companii mari, Novartis şi Pfizer, se asociază pentru dezvoltarea unor tratamente pentru boala ficatului gras, despre care multe companii consideră că poate deveni o piaţă extrem de profitabilă, întrucât are legătură cu obezitatea şi diabetul zaharat.

Producătorii farmaceutici, elveţian şi american, au anunţat că vor colabora pentru dezvoltarea unor terapii combinate cu medicamente la care au lucrat separat pentru tratarea steatozei hepatice nonalcoolice (ficatul gras), informează news.ro. Boala progresivă a ficatului gras, fără tratamente aprobate, este pe cale să devină până în 2020 principala cauză a transplanturilor de ficat. Această afecţiune, care este asociată cu obezitatea şi diabetul, devine un motiv major de îngrijorare la nivel mondial, în special în rândul populaţiilor cu diete grase. Dacă nu este ţinută sub control, această boală poate provoca ciroze avansate şi insuficienţă hepatică. Producători de medicamente precum Pfizer, Novartis, Gilead Sciences şi Allergan consideră că piaţa medicamentelor pentru boala ficatului gras, care poate valora, potrivit unor estimări, 20-35 de miliarde de dolari, poate fi o sursă de dezvoltare viitoare.

În timp ce studiile au arătat că exerciţiile fizice şi schimbarea dietei pot fi principalul mijloc de apărare faţă de această boală, Eric Hughes, care conduce programul de dezvoltare în domeniul hepatologiei al Novartis, consideră că este nevoie de opţiuni farmaceutice: "Ca medic, am spus tuturor despre exerciţii şi modificarea stilului de viaţă şi a dietelor. Şi am avut noroc dacă 5% dintre pacienţi m-au ascultat. Este o epidemie în rândul a 38 de milioane de oameni în Statele Unite şi pentru a-i trata pe toţi aceşti oameni care au o boală avansată este nevoie de terapie".

Cele două companii vor testa medicamentul tropifexor al Novartis în diverse combinaţii cu trei medicamente experimentale ale Pfizer, pentru a ataca diferitele aspecte ale bolii ficatului gras, a spus Morris Birnbaum, director ştiinţific pentru medicină internă al Pfizer. Medicamentele Pfizer tratează steatoza, respectiv acumularea grăsimii în ficat. Tratamentul Novartis combate inflamaţia şi ciroza. Colaborarea celor două companii nu este exclusivă, parteneriatul convenit în 2017 de Novartis cu Allergan pentru testarea tropifexor în combinaţie cu un medicament al Allergan va continua.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5689
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0989
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9158
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.2067

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb