Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Piaţa electro - IT scade cu 2% în trimestrul întâi 2019

L.L.
Miscellanea /

Piaţa electro - IT scade cu 2% în trimestrul întâi 2019

Cu o valoare de 700 milioane de euro în primul trimestru din 2019, piaţa românească a bunurilor de folosinţă îndelungată a marcat o scădere de aproape 2% faţă de primele trei luni ale anului trecut.

Mai multe categorii au contribuit la această evoluţie, dar cele mai importante scăderi au venit din telecom şi IT, sectoare responsabile de 43%, respectiv, 14% din valoarea totală a pieţei în T1 2019, se arată într-un comunicat remis astăzi, Redacţiei noastre.

Sectorul telecom a scăzut cu 4.5%, până la 301 milioane de euro, iar electronicele, cu o importanţă de 15% în valoarea totală, au intrat şi ele în teritoriul negativ, cu un declin de aproape 1 procent, până la 106 milioane de euro, se mai arată în comunicat.

Vânzările de electrocasnice mari (18% din valoarea pieţei) au crescut cu peste 11%, până la 128 milioane de euro. Electrocasnicele mici (7% din valoarea totală) şi-au majorat vânzările cu aproape 4%, până la 52 milioane de euro.

Sectorul IT a totalizat 101 milioane de euro în acest prim trimestru, cu aproape 10% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Echipamentele de birou şi aparatele foto, fiecare reprezentând aproape 1% din piaţa totală, au marcat evoluţii negative de -4.5% (până la 8 milioane de euro), respectiv, mai mult de -11% (până la 4 milioane de euro).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS