Piaţa globală de neobanking: Instituţii financiar-bancare care operează exclusiv online înregistrează o creştere accelerată în ultimi anii

A.F.
Bănci-Asigurări / 29 mai

Piaţa globală de neobanking: Instituţii financiar-bancare care operează exclusiv online înregistrează o creştere accelerată în ultimi anii

Potrivit estimărilor, în 2024, volumul tranzacţiilor se va majora cu aproape 95%, la peste 9.240 de miliarde USD. În acest context, grupul de firme Paysera Bulgaria şi Paysera România, unul dintre principalii jucători regionali pe piaţa pachetelor de cont multivalută, transferuri internaţionale şi procesare de plăţi online, anunţă listarea pe Bursa de Valori de la Sofia, sub deviza "Utilizator şi Investitor", pe 12 iunie, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Atât sistemul bancar românesc, cât şi cel din Bulgaria, raportează, an de an, profituri record, iar acum se oferă posibilitatea - inclusiv celor din România - să devină acţionari direcţi ai unui grup de companii deja active şi cu ambiţii mari în zona Balcanilor. Suma strânsă de la investitori va fi utilizată pentru obţinerea unei licenţe locale, emisă fie de Banca Naţională a României, fie de Banca Naţională a Bulgariei, cât şi pentru promovarea pe scară largă şi educarea publicului cu privire la soluţia de procesare a plăţilor cont-la-cont prin tehnologia Open Banking", a declarat Daniel Turbatu, director general şi acţionar al Paysera Romania.

Obiectivul principal al ofertei publice iniţiale a Paysera Bulgaria, derulată sub deviza "Utilizator şi Investitor", este de a îndeplini cerinţele de capital pentru autorizarea companiei şi de a consolida şi extinde operaţiunile.

Potrivit datelor Paysera Bulgaria, emisiunea de acţiuni pe piaţa BEAM - echivalentul AERO al Bursei de Valori din Sofia - este preconizată să aibă loc pe 12 iunie 2024 şi va avea valoarea de 1.988.600 BGN. Numărul total de acţiuni oferite va fi de 163.000, la un preţ de 12,20 BGN per acţiune.

Valoarea estimată a grupului de firme Paysera Bulgaria si Paysera România înainte de listare este de 9,3 milioane BGN, iar post listare - de 11,3 milioane BGN. Compania se obligă să distribuie cel puţin 30% din profit.

Pentru mai multe informaţii despre despre cum puteţi achiziţiona acţiuni Paysera Bulgaria, puteţi accesa pagina: https://www.paysera.bg/v2/en-BG/investors sau suportul în limba română: https://www.paysera.ro/v2/ro-RO/contacte.

70.000 de clienţi în Bulgaria şi România

Paysera Bulgaria şi Paysera România sunt un grup de firme care deţin drepturile exclusive de reprezentare a Paysera Lituania în cele două ţări, printr-un parteneriat de tip franciză fintech. Paysera Bulgaria JSC deţine 95% din capitalul social al Paysera România SRL.

Cele două companii au înregistrat evoluţii constant pozitive în ultimii trei ani ale volumelor tranzacţionate, numărului de tranzacţii intermediate, precum şi a soldului deţinut de clienţi. La finalul anului 2023, Paysera Bulgaria şi Paysera România au anunţat un total de 38,1 milioane de euro fonduri deţinute de cei aproximativ 70.000 de clienţi, iar valoarea schimburilor valutare raportată a fost de 356 milioane euro.

Principalele servicii financiare oferite de Paysera pentru clienţii persoane juridice din Bulgaria şi România sunt pachetele de cont multivalută cu IBAN individual în EURO, RON şi BGN, schimburi valutare, transferuri internaţionale, precum şi procesarea de plăţi online prin Open Banking.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6356
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2368
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9010
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.0661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb