PIAŢA MONETARĂDobânzile overnight au stagnat

DRAGOŞ IONIŢĂ
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 19 februarie 2018

Dobânzile overnight pe termen foarte scurt au stagnat în ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii. Astfel, BNR a afişat, în prima parte a zilei de vineri, un nivel mediu al dobânzii la depozitele overnight plasate (ROBOR) de 1,33%, situându-se la acelaşi nivel cu valoarea înregistrată anterior, în timp ce dobânda la depozitele atrase pentru o zi (ROBID) a stagnat la 1,03%, valoare înregistrată de asemenea în şedinţa precedentă.

Indicele ROBOR la 3 luni (care reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele) a stagnat, la 2,07%. ROBOR la 3 luni este indicatorul principal în funcţie de care sunt calculate dobânzile variabile la creditele în lei. În acelaşi timp, ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor pentru credite ipotecare, a stagnat, vineri, la valoarea de 2,38.

O analiză realizată de departamentul de specialitate al "Băncii Transilvania" (BT) punctează: "Pe piaţa titlurilor de stat ratele de dobândă s-au majorat: pe scadenţa 10 ani cu şase puncte bază la 4,585% (cel mai ridicat nivel de la finalul lunii noiembrie). Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de ti­tluri scadente în iunie 2023, în volum de 400 milioane lei, dar a respins toate ofertele băncilor participante la licitaţie".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro