Piaţa PC-urilor a crescut în ultimul trimestru al anului trecut

I.M.
Miscellanea /

Piaţa PC-urilor a crescut în ultimul trimestru al anului trecut

Considerat "mort" în urmă cu o decadă, când începeau să se răspândească dispozitivele cu touchscreen, PC-ul găseşte încă resurse să crească, informează News.ro.

Atât Gartner, cât şi IDC spun că piaţa PC-urilor a crescut în ultimul trimestru al anului trecut. Conform acestora, Q4 2014 a adus o creştere între 2,3% (70,6 milioane de unităţi) şi 4,8% (71.8 milioane de unităţi).

Potrivit sursei citate, rezultatele din ultimul trimestru au adus pe plus piaţa de PC-uri pe întreg anul trecut. Fie că este vorba de 0,6%, fie că vorbim de 2,7%, în 2019 PC-urile au reuşit să crească.

Dincolo de cifrele diferite, Gartner şi IDC s-au pus de acord cu privire la companiile care au vândut cele mai multe PC-uri: Lenovo, HP şi Dell. Ordinea este aceeaşi atât pentru Q4, cât şi pentru întreg anul trecut.

Cele trei companii care domină piaţa au acumulat anul trecut aproximativ două treimi din vânzările de PC-uri.

Creşterea vine după o perioadă care părea fără ieşire, între 2012 şi 2017, când se înregistrau scăderi trimestru de trimestru. 2018 a adus puţină speranţă, prin rezultatele mixe, care amestecau scăderile cu stagnări şi creşteri.

În 2019, cu excepţia scăderii din primul trimestru, toate celelalte trei trimestre care au urmat au adus creşteri pentru piaţa de PC-uri.

Conform analiştilor, factorul decisiv a fost ciclul de upgrade la Windows 10. Multe business-uri au fost forţate de încheierea suportului pentru Windows 7 să treacă la Windows 10 şi să cumpere PC-uri noi.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS