Piaţa PC-urilor a înregistrat cea mai mare creştere din ultimii zece ani

G.U.
Companii / 28 ianuarie

Piaţa PC-urilor a înregistrat cea mai mare creştere din ultimii zece ani

Piaţa PC-urilor a înregistrat cea mai mare creştere din ultimii zece ani, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei. Livrările globale de PC-uri au depăşit 340 de milioane (de unităţi) în 2021 şi, potrivit Canalys, această creştere reprezintă un plus de 27% faţă de anul 2019. În prezent, sistemul de operare Windows se află pe mai mult de 1,4 miliarde de dispozitive active pe lună, timpul total petrecut în Windows crescând cu 10% faţă de nivelurile de dinainte de pandemie. Cercetările efectuate de Microsoft arată o creştere cu aproape 50% a numărului de persoane care intenţionează să utilizeze computerul pentru a lucra, pentru gaming sau pentru a crea conţinut. Pretutindeni, oamenii conştientizează beneficiile aduse de PC-uri, indiferent de scopul în care le folosesc.

Pentru a aborda provocările de la nivelul lanţurilor de aprovizionare, în ceea ce priveşte lansarea Windows 11, Microsoft a mobilizat întreaga industrie, inclusiv producătorii de cipuri, producătorii de echipamente originale (OEMs), retailerii şi alţi parteneri, pentru a se asigura că tot mai mulţi dintre cei care îşi doresc un nou PC pot cumpăra unul.

Windows 11 este un motor de creştere şi facilitează un grad de implicare mai mare

Potrivit sursei citate, încă din luna octombrie, de la lansarea Windows 11, Microsoft a observat o cerere solidă pentru Windows 11, oamenii acceptând să facă upgrade la acest nou sistem de operare într-un ritm de două ori mai rapid decât în cazul Windows 10. De asemenea, dintre toate versiunile de până acum, Windows 11 este produsul care a obţinut cele mai înalte scoruri de calitate şi satisfacţie. Calitatea produsului a fost un aspect asupra căruia s-a pus un foarte mare accent şi a fost adoptată o abordare treptată a modului în care a fost implementat upgrade-ul. Aşadar, compania este încântată să anunţe că upgrade-ul la Windows 11 va deveni disponibil pentru toate dispozitivele eligibile, înaintea termenului planificat iniţial (jumătatea anului 20221). Windows 11 generează o interacţiune sporită, oamenii petrecând cu 40% mai mult timp în faţa computerelor pe care rulează acest sistem de operare decât în faţa celor pe care rulează Windows 10. Beneficiile în materie de multitasking şi productivitate aduse de PC-urile care folosesc Windows sunt accesate mai mult ca niciodată, aproape jumătate dintre utilizatorii de Windows 11 folosind noile funcţii Snap Layouts.

Totodată, Windows 11 contribuie la creşterea de 3 ori a traficului înregistrat în noul Microsoft Store. Pe baza platformei sale deschise, compania a anunţat, anul trecut, noi politici pentru Microsoft Store, cu scopul de a crea oportunităţi economice mai mari pentru creatorii de conţinut şi pentru dezvoltatori, permiţând integrarea de noi aplicaţii, inclusiv prin intermediul colaborării cu Amazon şi Epic Games, se menţionează în comunicat.

Încercând să determine care sunt elementele care determină aceste schimbări în evoluţia cererii şi în ceea ce priveşte utilizarea PC-urilor, Microsoft a identificat trei tendinţe durabile: o creştere a frecvenţei muncii şi învăţării pe model hibrid, schimbări ale obiceiurilor oamenilor în materie de divertisment şi schimbări ale obiceiurilor consumatorilor în ceea ce priveşte sarcinile şi activităţile cotidiene.

''Creşterea frecvenţei muncii şi învăţării pe model hibrid. Pandemia a accelerat evoluţia soluţiilor tehnologice şi adopţia acestora, precum şi dezvoltarea infrastructurilor organizaţionale care să le permită oamenilor să lucreze şi să înveţe de la distanţă. Mulţi dintre cei care au avut opţiunea de a munci de la distanţă doresc să continue să lucreze astfel şi pe viitor, iar majoritatea cadrelor didactice şi a experţilor în domeniul educaţiei cred că învăţarea de la distanţă va continua să joace un rol important. Vedem aceleaşi tendinţe reflectate şi în modul în care oamenii folosesc sistemul de operare Windows. În ultimii doi ani, Windows a înregistrat o creştere de 6 ori a numărului de persoane care folosesc aplicaţii de comunicare şi colaborare precum Cisco WebEx, Slack, Microsoft Teams şi Zoom'', se menţionează în comunicat.

Schimbări ale obiceiurilor oamenilor în materie de divertisment. Modul în care conţinutul de diferite tipuri este produs, distribuit şi consumat s-a schimbat dramatic. De la începutul pandemiei, numărul persoanelor care au făcut streaming pe platforme precum Hulu, Netflix şi YouTube, utilizând Windows, a crescut cu 70%, iar numărul minutelor petrecute cu activităţi de gaming a crescut cu peste 35%. În prezent, numărul gamerilor este egal cu numărul oamenilor care se uită la televizor. Mai mult decât oricând, oamenii se aşteaptă să deţină controlul asupra conţinutului pe care îl accesează sau pe care îl fac public - şi toate acestea se întâmplă tot mai mult de pe computer.

Schimbări ale obiceiurilor consumatorilor în ceea ce priveşte sarcinile şi activităţile cotidiene. Cumpărăturile, programările la medic, mersul la sală şi chiar mesele în oraş au evoluat odată cu creşterea frecvenţei comenzilor şi livrărilor online şi a programărilor şi antrenamentelor virtuale. Faţă de acum doi ani, utilizarea soluţiilor de telemedicină a crescut de 3 ori, iar numărul de persoane care au făcut achiziţii online, dar au ridicat produsele din magazin a crescut cu peste 500%. Cu Windows, de două ori mai mulţi utilizatori îşi folosesc computerul pentru a face cumpărături, petrecând cu 40% mai mult timp în magazine virtuale. Chiar dacă începem, din nou, să ne ocupăm de unele dintre aceste sarcini în persoană, fizic, tendinţele arată că nu vom renunţa complet la comoditatea pe care ne-o oferă mediul online.

Ecosistemul Windows, mai vibrant ca niciodată

Unul dintre cele mai importante avantaje ale platformei Windows este faptul că oferă un ecosistem larg şi deschis care le lasă oamenilor posibilitatea de a alege. Astăzi, acest ecosistem este mai puternic şi mai bine conturat ca niciodată, în ceea ce priveşte componentele de hardware, cele de software, aplicaţiile şi nu doar.

De la lansare, producătorii de echipamente originale şi producătorii de cipuri, care sunt parteneri ai Microsoft, au introdus pe piaţă o ofertă complexă de noi PC-uri cu Windows 11, iar la acestea se adaugă şi cea mai importantă lansare din portofoliul de produse Surface, de până acum. De asemenea, recent, la CES, Acer, AMD, ASUS, Dell, HP, Intel, Lenovo, Qualcomm şi Razer (companii care se numără printre partenerii Microsoft) au prezentat inovaţii în materie de computere şi cipuri pentru acestea, iar AMD şi Lenovo au anunţat primul dispozitiv Microsoft Pluton - care le va asigura utilizatorilor un nivel mai ridicat de securitate.

Aşezând astăzi fundaţia zilei de mâine

Microsoft va îmbunătăţi Windows în continuare astfel încât el să poată fi adaptat şi să poată răspunde nevoilor şi cerinţelor în schimbare ale utilizatorilor. Prin intermediul Windows 365, avantajele şi funcţiile cloud-ului vin la îndemâna angajaţilor, care astfel pot lucra în siguranţă de pe orice dispozitiv. Totodată, prin intermediul Windows 11 SE, şcolile au la dispoziţie un mediu simplu, fără elemente care să distragă atenţia şi care răspunde nevoilor unice ale elevilor.

Luna viitoare vor apărea noi funcţii care vor genera noi experienţe de utilizare a Windows şi care includ o previzualizare publică a modului în care pot fi utilizate aplicaţiile AndroidTM pe Windows 11, prin intermediul Microsoft Store şi al parteneriatelor companiei cu Amazon şi Intel, îmbunătăţiri ale barei de activităţi, care vizează dezactivarea şi activarea sunetului în timpul call-urilor, partajarea mai uşoară a ferestrelor şi inserarea funcţiei de prognoză meteo în bara de activităţi, odată cu reproiectarea aplicaţiilor Notepad şi Media Player.

Windows va continua să fie o principală sursă pentru inovaţie şi să reprezinte un mediu propice pentru dezvoltarea creativităţii, pentru explorare şi pentru gaming, precum şi o poartă către Metaverse.

Microsoft îşi propune ca în 2022 să continue să sprijine fiecare persoană şi organizaţie din lume să realizeze mai mult.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro