Abonament gratuit

PIAŢA VALUTARĂEuro s-a apreciat la 4,7620 lei

Teona Tomoiagă
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Francul, la cel mai ridicat curs din ultimii doi ani 

Euro a crescut, ieri, cu 0,56 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,7620 lei/euro. Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 17.00, un euro era tranzacţionat la 1,1249 dolari, în depreciere cu 0,14% faţă de închiderea precedentă, potrivit datelor Investing.com. Tranzacţiile pe euro/dolar au deschis la 1,1264 dolari şi au avut loc, până la ora menţionată, între un minim de 1,1245 dolari şi un maxim de 1,1286 dolari.

Dolarul american a urcat în raport cu leul, comparativ cu şedinţa anterioară, cu 2,04 bani, fiind cotat la 4,2209 lei.

Francul elveţian a fost cotat de BNR la 4,2516 lei, înregistrând o apreciere de 2,2 bani, de la valoarea de 4,2296 lei anunţată anterior, acesta fiind cel mai crescut nivel din 4 aprilie 2017, când atingea 4,2546 lei.

Analistul financiar Dragoş Cabat ne-a declarat că tensiunile generate de Brexit au determinat această apreciere a francului. Domnia sa a spus: "Este vorba despre o depreciere pe care o îregistrează euro în faţa francului elveţian. Având în vedere situaţia din Uniunea Europeană, cu necunoscutele în ceea ce priveşte Brexit-ul, dar şi temerile tot mai mari că cele mai importante economii, atât SUA, cât şi Europa, se află într-o decelerare puternică, investitorii îşi îndreaptă atenţia către francul elveţian şi astfel această valută creşte".

Mihai Ionescu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR), a declarat, pentru ziarul BURSA, că această creştere a francului elveţian este una nesemnificativă.

Domnia sa a menţionat: "În ceea ce priveşte relaţiile comerciale, francul este nesemnificativ. Acesta contează mai mult pentru cetăţenii care au credite în monedă elveţiană. Pentru ei, această apreciere poate avea o influenţă nefastă. Mediul de afaceri nu are cum să fie afectat decât, poate, într-o măsură extrem de mică. Relaţiile noastre comerciale de import-export nu se realizează în franci elveţieni".

Gramul de aur a fost cotat, ieri, la 178,9362 lei, în creştere cu 1,37 lei comparativ cu valoarea stabilită în şedinţa precedentă, de 177,5598 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie