Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Pierderile Rompetrol Rafinare au crescut de aproape patru ori în primul trimestru

I.M.
Companii /

Pierderile Rompetrol Rafinare au crescut de aproape patru ori în primul trimestru

Pierderile Rompetrol Rafinare, membru al Grupului KMG International, au crescut de aproape patru ori în primul trimestru, la 14,045 milioane dolari, de la 3,78 milioane dolari în perioada similară a anului trecut, potrivit datelor transmise astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB), conform News.ro.

Cifra de afaceri netă a scăzut cu 9%, în primele trei luni, la 856,83 milioane dolari, de la 943,44 milioane dolari în perioada similară a anului trecut.

"Grupul Rompetrol Rafinare a atins în trimestrul I 2019 o cifră de afaceri consolidată brută de peste 1,1 miliarde dolari, fiind în scădere cu 6% faţă de trimestrul I 2018, fiind negativ influenţată de cotaţii de piaţă mai mici comparativ cu perioada similară a anului trecut şi de un volum de vânzări mai mic, în trimestrul I 2019. Rezultatele consolidate ale companiei, în ceea ce priveşte EBITDA şi rezultat net, au fost afectate de volatilitatea ridicată a mediului de piaţă al petrolului şi gazelor naturale în perioada respectivă, determinând în principal o presiune semnificativă asupra marjelor brute de rafinare în trimestrul I 2019, scăzand substanţial faţă de referinţa comparativă a perioadei similare din 2018 (35,1 dolari/t comparativ cu 44,5 dolari/t în trimestrul I 2018)", arată raportul.

Compania administrează rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti.

Rompetrol Rafinare şi-a propus să depăşească pragul de 6 milioane de tone de materii prime procesate, scrie News.ro.

Pentru 2019, la nivelul Rompetrol Rafinare a fost aprobat un buget de investiţii de peste 63 de milioane dolari, din care peste 50 de milioane dolari vor fi folosiţi pentru lucrări de îmbunătăţire, mentenanţă şi conformare la principalele instalaţii din Petromidia.

La finalul lunii martie, segmentul de distribuţie al Rompetrol Downstream cuprindea 926 de puncte de comercializare (staţii proprii, staţii partener şi staţii mobile).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca Fiscul ar verifica comparat ce se intampla la Petrom si la Rompetrol: preturi comparabile la achizitionarea acelorasi bunuri si servicii, vom vedea unde se scurge profitul Rompetrol astfel incat pare o companie pe pierdere... Baietii cu ochi albastri stiu de ce

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS