Piraeus Bank vrea să obţină 1,34 miliarde de euro de la investitorii privaţi, pentru a acoperi deficitul de capital

Ioana Dogaru
Bănci-Asigurări / 16 noiembrie 2015

Piraeus Bank a obţinut duminică aprobarea acţionarilor pentru a-şi acoperi necesarul de capital relevat în urma testelor de stres derulate de Banca Centrală Europeană, transmite Reuters.

Necesarul de capital al băncilor din Grecia se ridică la 14,4 miliarde de euro (15,9 miliarde de dolari), potrivit scenariului negativ al testelor de stres anunţat recent de Banca Centrală Europeană, şi la 4,4 miliarde de euro, conform scenariului de bază.

Piraeus, deţinut în proporţie de 66,9% de Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF), are cel mai ridicat deficit de capital, de 2,2 miliarde de euro, conform scenariului de bază, şi 4,9 miliarde de euro în total, informează sursa citată.

Planul de majorare a capitalului include emiterea de obligaţiuni convertibile contingente (CoCos) şi noi acţiuni. Preşedintele Piraeus, Michalis Sallas, le-a spus acţionarilor că noua agenţie de supervizare bancară (SSM) din cadrul Băncii Centrale Europene a aprobat acţiunile ce vizează majorarea capitalului, în valoare de 873 milioane de euro. Ca rezultat, banca va emite noi acţiuni pentru a obţine 4,6 miliarde de euro. Obiectivul este strângerea a 1,34 miliarde de euro de la investitorii privaţi pentru a acoperi deficitul de capital în cazul scenariului de bază.

Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF) - principalul acţionar al băncilor elene - va furniza 75% din ajutorul necesar prin intermediul obligaţiunilor convertibile contingente şi 25% în schimbul acţiunilor noi ce vor fi emise de creditori. Dacă băncile acoperă deficitul de capital de 4,4 miliarde de euro de la investitorii privaţi, ajutorul de stat de la HFSF va acoperi restul de până la 14,4 miliarde de euro, au anunţat autorităţile elene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6356
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2368
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9010
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.0661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb