ICT

Plasamentul privat al Agroland Agribusiness s-a încheiat anticipat

A.I.
Piaţa de Capital / 16 aprilie

Plasamentul privat al Agroland Agribusiness s-a încheiat anticipat

Acţiunile companiei urmează să fie listate în piaţa AeRO

Plasamentul privat derulat de Agroland Agribusiness a fost încheiat anticipat încă din prima zi, oferta fiind suprasubscrisă de 15 ori, se arată într-un comunicat al Agroland Business System (AG), societate ce deţine Agroland Agribusiness, postat astăzi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În urma operaţiunii de piaţă, societatea a emis 225.000 de acţiuni, preţul final stabilit în ofertă fiind de 27 lei/titlu, ceea ce înseamnă că suma atrasă de la investitori s-a ridicat la 6,07 milioane de lei.

"În urma încheierii cu succes a plasamentului de acţiuni, care a fost suprasubscris în mai puţin de un minut, evaluarea Agroland Agribusiness se situează la 30,37 milioane lei. Fondurile atrase vor fi folosite pentru dezvoltarea business-ului atât organic, cât şi prin finanţarea investiţiilor în active fixe, a cheltuielilor curente sau pentru eventuale fuziuni, achiziţii şi participări în startup-uri din agricultură", se arată în raportul companiei.

Compania va face demersurile necesare listarii acţiunilor pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare operat de Bursa de Valori Bucureşti, în piaţă AeRO, sub simbolul AAB, operaţiune ce va fi asistată de TradeVille.

În urmă plasamentului privat, participaţia Agroland Business System s-a redus la 56% din capitalul social al Agroland Agribusiness, de la 70% cât avea anterior operaţiunii de piaţă, se mai menţionează în comunicat.

Agroland Agribusiness şi-a început activitatea în 2016 ca divizie a companiei - mamă Agroland Business System, companie listată în Piaţa AeRO ce este controlată de Horia Cardoş. Din 2017, Agroland Agribusiness a funcţionat independent juridic şi financiar.

Obiectivul principal de activitate al companiei este comercializarea de input-uri pentru agricultură convenţională şi organică, inclusiv fertilizanţi, produse pentru protecţia plantelor şi seminţe. Activitatea secundară priveşte tranzacţionarea cerealelor.

Agroland Agribusiness activează în zona de Sud-Vest a ţării, dar urmăreşte extinderea în toată zona de Sud şi în zona de Vest. Compania beneficiază de reţeaua grupului Agroland Business System pentru a-şi distribui produsele şi pentru a câştigă noi clienţi, conform comunicatului.

În 2020, Agroland Agribusiness a înregistrat o cifra de afaceri de 18,44 milioane lei, în creştere cu 88% faţă de anul precedent. Profitul net obţinut a fost de 1,26 milioane lei, cu 232% mai mare faţă de cel din 2019, iar marja netă a fost de 6,82%.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. De ce au subsris oamenii cu 27 lei pe actiune cand in piata actiunile au fluctuat intre 22 si si 20 lei de o luna? De ce nu au cumparat pur si simplu daca voiau actiuni?

  1. e alta firma

   E mezina cea frumoasa si cu zestre faina.S-au aruncat multi petitori.Spreram ca totul sa fie bina sa nu se termine cu plans.

   Mezina cea frumoasa si cu zestre, dar cam scumpa la 27 roni, evident ca au invatat din listarile anterioare cand diferenta dintre plasament si pretul de listare a mers in buzunarelele investitorilor(cei putini la numar) actiunile avand un PER atractiv, doar ca acum lucrurile sunt schimbate , banii vor merge direct la emitent(oarecum corect si firesc) iar acele castiguri de 3,4,5 ori suma investita din ziua listarii vor disparea,unul din exemple fiind Firebyte...nu este exclus sa vedem si aici o crestere de 150%...avand in vedere entuziasmul celor din plasament, respectiv celor de dupa listare.probabil dupa inca 10-15 listari anul acesta si mai ales dupa raportarile ulterioare( vor mai aparea cazuri NRF) si atunci sa te tii bine , caci fuga va fi exponentiala in raport cu ceea ce se intampla acum.....imi doresc sa nu am dreptate si totul sa prospere pentru Romania, dar drumu pe care pornim noi acum, altii deja s-au intors....succes

   ASA ESTE , 27 DE LEI/ ACTIUNE , PARE FOARTE , FOARTE MULT !!! LA CE SPUN EI CA FAC , EI DOAR VAND FERTILIZANTI , SEMINTE , SI ALTE GOANGE !!! CA OBIECT PRINCIPAL DE ACTIVITATE !!! CASTIGURILE V-OR FI , IN VIITOR , IN FUNCTIE DE , MARIMEA CANTITATII DE MARFA , CUMPARATA DE CLIENTI !!! NU VA SFATUIESC SA CUMPARATI ACTIUNI LA EI , IN PRIMELE ZILE !!! LASATI SA MAI TREACA TIMP , SA LE CUMPARATI LA JUMATATE !!! ASA CRED EU !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro