Platforma de e-learning lansată de Primăria Capitalei va fi accesibilă tuturor elevilor din România

S.B.
Miscellanea / 4 mai 2020

Platforma de e-learning lansată de Primăria Capitalei va fi accesibilă tuturor elevilor din România

Platforma de e-learning lansată de Primăria Capitalei, prin Proedus, va fi accesibilă în curând tuturor elevilor din România, după ce Consiliul General al Municipiului Bucureşti a alocat suma necesară pentru achiziţia unui server care să susţină un număr semnificativ de utilizatori. Din martie şi până în prezent, aceasta a fost accesată de peste 100.000 de elevi din Bucureşti, potrivit news.ro.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, instituţia a lansat, în luna martie a acestui an, prin Proedus - Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti, platforma de e-learning - www.hubproedus.ro, care a fost accesată până în prezent de peste 100.000 de elevi din Bucureşti.

"La cererea a sute de elevi şi părinţi din alte oraşe din România, doresc să anunţ că în cel mai scurt timp extindem la nivel naţional această iniţiativă a Primăriei Capitalei, care a avut un succes extraordinar! Astfel, toţi elevii din România vor putea accesa platforma realizată de Primăria Capitalei prin Proedus! Pentru aceasta, în ultima şedinţă de Consiliu General am propus, iar consilierii generali au aprobat, suma de 100.000 de lei necesară achiziţiei unui server care să susţină accesarea unui număr semnificativ de utilizatori unici, simultan, pe platformă, atât bucureşteni, cât şi utilizatori naţionali", a afirmat primarul general, Gabriela Firea, care s-a aflat, luni, la sediul Proedus.

Firea a explicat că la această platformă de e-learning lucrează activ aproape 1.000 de profesori din Capitală.

"Aceştia s-au străduit să organizeze şi să înregistreze lecţii online, audio şi video care să completeze programa şcolară, astfel încât să îi poată ajuta pe preşcolari, elevi sau studenţi. În afară de programa care presupune lecţii de limba română, matematică, istorie, biologie, chimie, fizică sau limbi străine, platforma hubproedus oferă şi alte tipuri de cursuri, cum ar fi teatru, cinematografie, dicţie, jurnalism şi multe altele", a spus primarul.

Potrivit lui Firea, anul acesta, cea de-a XI-a ediţie a Târgului de Oferte Educaţionale, pentru absolvenţii de gimnaziu, se va desfăşura online, iar accesul la acest eveniment virtual se va face tot de pe platforma www.hubproedus.ro. Târgul va cuprinde tururi virtuale ale tuturor liceelor bucureştene, cifre de şcolarizare, medii de intrare, informaţii cu privire la transportul în comun spre unitatea de învăţământ, dar şi alte informaţii de care orice elev şi părinte ar avea nevoie pentru a alege corect şi cu responsabilitate liceul unde va dori să studieze.

"De asemenea, doresc să mai anunţ că în foarte scurt timp voi supune votului Consiliului General un proiect prin care Primăria Capitalei, împreună cu o editură de prestigiu din România, va pune la dispoziţie tuturor elevilor şi profesorilor din Capitală o platformă online unde se vor putea citi toate titlurile importante din literatura românească şi universală", a mai spus Firea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro