Plăţile de taxe şi impozite cu carduri Visa au crescut cu 45% anul trecut

G.D.
Bănci-Asigurări / 3 martie

Plăţile de taxe şi impozite cu carduri Visa au crescut cu 45% anul trecut

Plăţile totale de taxe şi impozite efectuate cu cardurile Visa emise în România, la ghişeele instituţiilor publice şi online, au crescut cu 45% în 2022, pe măsură ce tot mai mulţi români au descoperit beneficiile plăţilor electronice, iar reţeaua de acceptare s-a extins, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, trei din patru plăţi de taxe şi impozite realizate cu carduri Visa au fost făcute online. Totodată, valoarea plăţilor online a înregistrat cea mai ridicată rată de creştere, de peste 50% comparativ cu 2021. În ceea ce priveşte valoarea medie a unei plăţi de taxe şi impozite cu cardul Visa (cumulat online şi POS), aceasta a fost de circa 300 de lei în 2022, în uşoară creştere faţă de anul anterior.

"Aşa cum plăteşti cu cardul la magazinul online preferat, la fel de simplu e să-ţi plăteşti şi taxele de oriunde şi oricând, fără să pierzi timp cu drumul la ghişeu. Tot mai mulţi contribuabili înţeleg pe deplin avantajele plăţilor electronice: siguranţă, confort, rapiditate, astfel că în ultimii ani am asistat la o creştere spectaculoasă în special a plăţilor online. În acelaşi timp, salutăm angajamentul tot mai ferm al autorităţilor de a digitaliza relaţia cu cetăţenii. Ne aşteptăm ca roadele acestor eforturi să devină tot mai evidente în timp, prin reducerea economiei subterane şi creşterea veniturilor la bugetul de stat", a declarat Elena Ungureanu, Country Manager Visa în România.

Taxele şi impozitele locale pot fi plătite cu cardul la terminalele POS instalate în sediile instituţiilor publice, online pe www.ghiseul.ro şi pe platformele puse la dispoziţie de unele administraţii locale. Începând cu 1 ianuarie 2023, toate instituţiile publice care încasează impozite, taxe sau amenzi au obligaţia să accepte şi plata cu cardul, potrivit aşa-numitei legi cash-back.

Visa derulează până pe 31 martie 2023 cea de-a XII-a ediţie a campaniei sale anuale de promovare a plăţii taxelor şi impozitelor cu cardul, subliniind beneficiile acestei metode de plată. Plătind online cu Visa pe www.ghiseul.ro sau direct la administraţiile locale, deţinătorii de carduri Visa beneficiază de rapiditatea şi eficienţa plăţilor electronice, au comision 0 şi în plus intră în tragerea la sorţi pentru marele premiu de 15.000 de euro.

Conform datelor publice disponibile pe www.ghiseul.ro, la data de 03.03.2023, numărul instituţiilor înrolate pe platforma Ghiseul.ro era de peste 1.300, iar peste 1,6 milioane de utilizatori şi-au activat contul pe platformă până în prezent. Doar de la începutul acestui an, pe Ghiseul.ro s-au efectuat peste 1 milion de tranzacţii cu carduri, suma totală colectată fiind de peste 400 de milioane de lei.

Contribuabilii care îşi achită taxele şi impozitele locale înainte de 31 martie beneficiază de o reducere de până la 10% din valoarea obligaţiilor fiscale, conform prevederilor din Codul Fiscal, se mai arată în comunicat.

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb