PNL ameninţă cu comisie parlamentară de evaluare a activităţii ANRE

S.B.
Miscellanea / 13 ianuarie

PNL ameninţă cu comisie parlamentară de evaluare a activităţii ANRE

Gheorghe Pecingină, secretar general adjunct al PNL şi deputat în Comisia de Buget-Finanţe, a anunţat, joi, că are de gând să le propună colegilor din Parlament o comisie de evaluare a activităţii ANRE pe ultimul an şi, dacă este cazul, comisie parlamentară de anchetă, pentru a vedea cum Autoritatea şi-a exercitat atribuţiile de supraveghere a modului în care companiile de profil au aplicat prevederile Legii privind plafonarea preţurilor la energie şi compensarea facturilor, informează news.ro.

"În toată nebunia ultimelor zile privind facturile la energie, mă surprinde tăcerea ANRE. Ei ar fi cei mai în măsură să răspundă şi să ne lămurească în legătură cu cazurile de încălcare a legii de plafonare şi compensare a preţurilor. Am de gând să le propun colegilor din Parlament comisie de evaluare a activităţii ANRE pe ultimul an şi, dacă este cazul, comisie parlamentară de anchetă, pentru a vedea cum ANRE şi-a exercitat atribuţiile de supraveghere a modului în care companiile de profil au aplicat prevederile Legii privind plafonarea preţurilor la energie şi compensarea facturilor", a scris Gheorghe Pecingină, deputat de Gorj, pe Facebook.

Ela afirmă că, în tot acest scandal, "cel mai puţin vorbesc exact cei care ar trebui să vorbească cel mai mult, pentru că au cea mai mare responsabilitate în domeniu: domnii de la ANRE."

"Această instituţie, aflată sub control parlamentar, are printre obiectele de activitate: monitorizarea aplicării reglementărilor obligatorii la nivel naţional necesare funcţionării sectorului şi pieţei energiei electrice, termice şi a gazelor naturale în condiţii de eficienţă, concurenţă, transparenţă şi protecţie a consumatorilor. Exact aceste obiective par să fi fost date uitării de ANRE în privinţa aplicării legii de plafonare şi compensare a facturilor la energie. ANRE trebuie să devină o institutie in serviciul românilor, nu un sanatoriu al rentierilor de lux", mai spune liberalul.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat miercuri că a a declanşat acţiuni de control la principalii furnizori de energie electrică şi gaze naturale, pentru a verifica respectarea obligaţiei privind emiterea de facturi care să cuprindă informaţii corecte, transparente, clare şi complete, dar şi respectarea obligaţiei de emitere a facturii cu decontul final de lichidare în cazul schimbării furnizorului.

Opinia Cititorului ( 1 )

 1. avem o comisie din 09.09.2021: Comisia parlamentară de anchetă pentru stabilirea cauzelor creşterii substanţiale a preţurilor gazelor naturale şi energiei electrice. mai facem una?

  Funcţia Numele şi prenumele Grupul parlamentar 

  1.Preşedinte Zamfir Daniel-Cătălin senator PSD 

  2.VicepreşedinţiBorde i Cristian senator USR 

  3. Ştirbu Gigel-Sorinel deputat PNL 

  4.Secretari Bende Sándor deputat UDMR 

  5. Focşa Dumitru-Viorel deputat AUR 

  6.Membri Cătăuţă Ana-Maria deputat PSD 

  7. Dinică Silvia-Monica senator USR 

  8. Neagu Nicolae senator PNL 

  9. Oprea Stefan-Radu senator PSD 

  10. Pambuccian Varujan deputat Minoritati 

  11. Petcu Toma-Florin senator PNL 

  12. Popa Radu Mihai deputat PSD 

  13. Prună Cristina-Mădălina deputat USR 

  14. Roman Florin-Claudiu deputat PNL 

  15. Toma Ilie deputat PSD

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

08 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9210
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8330
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0392
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8375
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.1646

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro