Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

PNL Bucureşti cere demisia viceprimarului Aurelian Bădulescu

A.M.
Politică /

Aurelian Bădulescu (Sursa foto: Twitter)

Aurelian Bădulescu (Sursa foto: Twitter)

Câteva zeci de persoane, membri şi simpatizanţi PNL, au protestat, vineri, pe biciclete şi trotinete, într-un marş, faţă de "atitudinea ostilă" a viceprimarului Capitalei Aurelian Bădulescu la adresa bucureştenilor care aleg transportul alternativ, solicitând demisia acestuia.

Marşul, care a pornit de pe Aleea Modrogan 22, a urmat traseul Piaţa Victoriei - Calea Victoriei - bd. Regina Elisabeta şi s-a încheiat în faţa Primăriei Municipiului Bucureşti, informează Agerpres.

Solicitarea de demisie a fost depusă, în scris, la Cabinetul viceprimarului, dar a fost adresată şi verbal, într-o scurtă audienţă, acordată de Aurelian Bădulescu preşedintelui PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, şi preşedintelui PNL sector 5, Cristian Băcanu.

Potrivit Violetei Alexandru, viceprimarul ar fi afirmat că va reflecta la cele spuse la adresa bicicliştilor şi îşi va cere scuze, dacă va considera necesar.

De asemenea, PNL Bucureşti a lansat pe propria pagină de Facebook o petiţie online pentru demiterea viceprimarului, potrivit căruia "oamenii put după folosirea bicicletei".

Violeta Alexandru a explicat că mulţi bucureşteni, în lipsa unui transport în comun civilizat, caută mijloace alternative pentru deplasare - biciclete, trotinete şi nu beneficiază de o infrastructură adecvată.

"Acest protest spontan l-am iniţiat ca răspuns la ceea ce aş numi 'un limbaj grobian, incalificabil al viceprimarului Capitalei la adresa celor care folosesc mijloace alternative de transport - biciclete, trotinete. Ceea ce a spus este suburban, incalificabil pentru noi, PNL, şi cerem să îşi dea demisia. E o declaraţie jignitoare la adresa celor care folosesc biciclete, se deplasează pentru a-şi acoperi nevoile de serviciu, pentru a-şi duce copiii la şcoală, pentru a face sport, pentru a trăi sănătos. Viceprimarul dă dovadă că nu înţelege aceste lucruri şi cred că nu mai e cazul să rămână în funcţie şi să ne reprezinte pe noi, bucureştenii civilizaţi, care folosim bicicleta, trotineta", a declarat Violeta Alexandru.

Ea a atras atenţia că în Bucureşti sunt doar 10 km de pistă pentru biciclete.

"Pistele sunt lăsate în paragină, sunt neîngrijite şi se termină cu nişte borduri de pe care, de cele mai multe ori, plonjezi. (...) Ca atare, nu este convingătoare iniţiativa primarului general (Gabriela Firea - n.r.) de a da vouchere pentru biciclete. (...) Îmi pun problema în ce măsură chiar îşi doreşte să respecte bicicliştii sau o face în scop de PR, de imagine", a adăugat liderul PNL Bucureşti.

Preşedintele PNL sector 5, Cristian Băcanu, a explicat că pentru a nu petrece zilnic trei ore în trafic foloseşte o trotinetă cât timp îi permite vremea.

"Degeaba dă doamna Firea vouchere, dacă nu ai pe unde să mergi cu bicicleta. E un slalom printre maşini parcate anapoda şi printre gropi şi o lipsă de respect a aleşilor locali faţă de oamenii care chiar vor se deplaseze într-un mod civilizat", a spus Băcanu.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. unde l-a gasit securitatea pe trogoloditul asta ? ce meserie are ? cate doctorate in stiintele securitatii sau altele ? inteleg ca si dumnealui, ca si alti primary si catindati de Bucuresti, isi are obarsia pe mleaguri indepartate. Firulica e mare poietessa de Bacau. Bessseu mare marinel de Constanta. Videeeeanu mare pietrar de Videle. Si tot asa. Cum sa arate Bucurestiul bine cu trogoliditi la conducere ?

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Presedintele tarii Primul ministru si ori ce politician poate fi jicnit fara nici o problema dar un biciclist care contribuie la reducerea noxelor si la "fluidizarea" transportului daca este jicnit trebuie sa demisioneze cine isi permite asa ceva

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Veorica cine tea jicnit

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS