PNL, MOŢIUNE SIMPLĂ ADRESATĂ ROVANEI PLUMB:"PSD guvernează la negru! Totul pentru PSD, nimic pentru cetăţean!"

Valentin Busuioc
Politică / 5 februarie 2015

Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor va depune, săptămâna viitoare, moţiunea simplă intitulată "PSD guvernează la negru! Totul pentru PSD, nimic pentru cetăţean!", a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, Cristina Pocora, purtătorul de cuvânt al grupului.

Moţiunea îi este adresată ministrului Muncii, Rovana Plumb, şi are drept cauză nemulţumirea privind desfiinţarea, de către Guvern, a Inspecţiei Muncii şi a Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

Domnia sa a declarat, într-un comunicat trimis redacţiei: "Grupul parlamentar al Partidului Naţional Liberal este acum mult mai puternic şi puterea lui va creşte! Folosim această forţă şi toate instrumentele parlamentare pe care le avem la dispoziţie pentru a împiedica ca PSD să îşi bată joc de cetăţenii acestei ţări, să guverneze doar pentru interesele sale politice şi financiare. Ce face astăzi PSD nu se numeşte guvernare, ci ACAPARARE. Vor să pună mâna pe tot, în ciuda faptului că votul din 16 noiembrie ne-a arătat că oamenii aşteaptă altceva de la clasa politică iar noi, PNL, facem lucrurile în acest sens. Îi punem PSD-ului în faţă o oglindă şi mai mare, în cară să se vadă toată opera lor".

Deputatul a precizat că, în această sesiune parlamentară, grupul PNL va face uz de toate instrumentele parlamentare şi legale ca să sancţioneze abuzurile PSD, iar prima acţiune este depunerea unei moţiuni simple săptămâna viitoare, la şedinţa de plen.

Cristina Pocora a explicat: "Subiectul moţiunii noastre are ca punct de plecare art. 5 al OUG 86/2014, prin care Guvernul desfiinţează Inspecţia Muncii şi Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, în locul acestora, urmând să fie format, prin comasare, un mutant, şi anume Agenţia Naţională pentru Inspecţia Muncii şi Securitate Socială. Prin această măsură, PSD încurajează frauda fiscală pe piaţa muncii şi corupţia în sistemul de asistenţă socială şi transformă Inspecţia Muncii şi Agenţia de Plăţi şi Inspecţie Socială în anexe ale PSD-ului cu caracter de ajutor social pentru şomerii de partid".

Parlamentarul consideră că PSD "transmite clar că tot ce mişcă trebuie să aibă culoare politică, că nu mai rămâne niciun şef în funcţie, nici măcar în teritoriu, dacă nu are carnet PSD".

"Vor lucra în această instituţie nouă doar oameni care au jurat credinţă sub steagul «PSD&aliaţii» sau «au binecuvântarea» jupânilor PSD din judeţe, sub oblăduirea unui secretar de stat numit politic, în defavoarea unui inspector general de stat", a mai spus Pocora.

Deputatul PNL a subliniat că desfiinţarea celor două instituţii contravine chiar şi doctrinei socialiste.

Cristina Pocora a mai relatat: "În contextul în care, potrivit ultimei raportări a Ministerului Finanţelor Publice, frauda fiscală pe piaţa muncii se ridică la 14,6% din PIB, adică aproape jumătate din încasările totale la bugetul naţional, acţiunea Guvernului de anihilare a Inspecţiei Muncii, una dintre instituţiile esenţiale în combaterea fenomenului, este un act iresponsabil. De cealaltă parte, Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială, deşi este o instituţie nouă, a reuşit să devină unul din cei mai importanţi actori instituţionali în combaterea erorii, fraudei şi corupţiei din domeniul prestaţiilor sociale. Cu toţii am susţinut reducerea gradului de fraudare a sistemului de beneficii sociale, asistenţa socială să rămână plasa de siguranţă a celor mai vulnerabili dintre cetăţeni şi nu sursa de înavuţire a celor mai abili în a găsi breţele legislative pentru obţinere de beneficii nemeritate".

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro