POLIŢIA DE FRONTIERĂ:Autospeciale de patrulare 4x4 pentru teren dificil, achiziţionate din fonduri europene

V.G.
Fonduri Europene / 24 august

Autospeciale de patrulare 4x4 pentru teren dificil, achiziţionate din fonduri europene

Primul lot de autospeciale de patrulare 4x4 pentru teren dificil, achiziţionate din fonduri europene nerambursabile, prin Fondul de Securitate Internă, a intrat în dotarea Poliţiei de Frontieră Române. Autovehiculele noi, dotate la standarde de ultimă generaţie, sunt destinate efectuării misiunilor specifice de patrulare în condiţii off-road, fiind menite să asigure o capacitate sporită de progresiune în teren greu accesibil, având ca scop creşterea eficienţei misiunilor executate şi a calităţii supravegherii frontierei terestre, potrivit unui comunicat transmis astăzi redacţiei.

Astfel, primul lot, format din 12 mijloace de mobilitate terestră, a intrat în dotarea Poliţiei de Frontieră Române. Acest lot face parte din completul de 50 de autospeciale marca Ford Ranger Double Cab Raptor, destinate supravegherii zonelor de frontieră, care vor intra în perioada următoare în dotarea Poliţiei de Frontieră Române, în cadrul unui contract în valoare de aproximativ 16 milioane lei, finanţat din fonduri externe nerambursabile, prin Fondul de Securitate Internă. Următoarele 38 de autovehicule urmează sa fie recepţionate până la sfârşitul acestui an, arată sursa citată.

Autovehiculele sunt destinate efectuării misiunilor specifice de patrulare în condiţii off-road pentru asigurarea capacităţii sporite de progresiune în teren greu accesibil şi în condiţii meteo-climatice defavorabile, în vederea unui control mai eficient al fenomenului infracţional transfrontalier, respectiv combaterea şi prevenirea migraţiei ilegale, respectiv a contrabandei cu produse accizabile.

Cu această ocazie, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode a subliniat: "România se află în plin proces de aderare la Spaţiul Schengen. Fiecare mişcare, acţiune, decizie, trebuie bine calibrate pentru atingerea obiectivului strategic de a deveni cât mai curând ţară membră Schengen. Este o prioritate pentru România, iar criza umanitară şi de securitate la care am răspuns imediat şi am arătat o solidaritate exemplară ne-a oferit vizibilitate şi a generat o serie de oportunităţi privind aderarea României la Spaţiul Schengen. Sunteţi parte în acest efort comun şi aveţi obligaţia să consolidaţi capacitatea instituţională a Poliţiei de Frontieră de a se moderniza şi de a face faţă provocărilor vremurilor pe care le traversăm. Iar din această perspectivă, Poliţia de frontieră este garantul integrării frontierelor naţionale şi ale frontierelor externe ale Uniunii Europene".

Totodată, ministrul Lucian Nicolae Bode i-a îndemnat pe poliţiştii de Frontieră să continue iniţiativele de acest fel apreciind: "Vă încurajez să vă dezvoltaţi şi perfecţionaţi continuu pentru a confirma şi pe mai departe valoarea acestei structuri esenţiale în arhitectura instituţională de siguranţă si securitate a statului român.(...) Cu cât creşte capacitatea operaţională de intervenţie şi nivelul de dotare a structurilor MAI, cu atât se câştigă la capitolul eficienţă a misiunilor pe teren".

De asemenea, inspectorul general al Politiei de Frontieră, comisar şef de poliţie Victor-Ştefan Ivaşcu, a specificat faptul că "dotarea cu echipamente moderne de patrulare şi intervenţie este nu doar o necesitate, ci şi o obligaţie, ţinând cont de dinamica fenomenului infracţional transfrontalier care indică utilizarea unor mijloace tehnologice moderne. Iată de ce, şi în viitor, urmărim să întărim componenta aceasta a supravegherii frontierei, cu achiziţii de echipamente de supraveghere fixă, dar şi echipamente de supraveghere mobilă, precum autospeciale, drone, ambarcaţiuni performante sau camere de supraveghere locală".

Totodată, "este pentru prima dată când un model din gama Ford Performance intră în dotarea unei instituţii a statului şi felicit Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră pentru alegerea făcută. Sunt sigură că Ford Ranger Raptor va face faţă cu brio celor mai dificile sarcini impuse de activitatea specifică în asigurarea siguranţei şi securităţii graniţelor României. Datorită capacităţilor sale redutabile, Ford Ranger Raptor va fi partenerul de încredere al celor care îl vor conduce, fiind nu doar un model robust şi performant, ci şi unul foarte apreciat pentru fiabilitatea sa", a declarat Roxana Capătă, Managing Director Ford Romania.

Autovehiculul de bază Ford Ranger Double Cab Raptor este dotat cu un sistem de transmisie 4x4 pentru condiţii off-road, având întreaga suspensie reproiectată (amortizoare cu capacităţi crescute de preluare), troliu montat în partea frontală acţionat electric şi proiectoare led cu intensitate de 5000 lumeni pentru supravegherea zonelor de frontieră.

Autospecialele sunt destinate spre a fi folosite de către structurile operative în zone cu teren neamenajat, greu accesibil sau chiar zone inundate, având o multitudine de caracteristici tehnice de înaltă performanţă. Printre acestea este admisia de aer a motorului supraînălţată ( de tip "snorkel") care îi oferă capacitatea de a traversa zone inundate cu o adâncime de 80 cm.

Specificaţii tehnice: motor: turbo-diesel, cilindree 1996 cm3, 156 KW, cu tracţiune 4×4, cutie viteze automată cu 10 trepte, integrală decuplabilă cu sistem electronic de control al tracţiunii, suspensie adaptată pentru deplasarea în zone neamenajate/greu accesibile.

Eficienţa sporită a măsurilor de securizare a frontierei este posibilă şi printr-un substanţial suport logistic, în continuă dezvoltare şi modernizare, atât cu fonduri comunitare, cât şi cu cele disponibile de la bugetul de stat.

Una dintre condiţiile de care depinde eficienţa misiunilor noastre este asigurarea dotărilor tehnice adaptate realităţilor din teren şi dinamicii fenomenului infracţional transfrontalier. Autospecialele de supraveghere şi-au dovedit utilitatea în repetate rânduri, iar continuarea achiziţiilor pe această linie rămâne un obiectiv prioritar al Poliţiei de Frontieră Române, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sa aveti cu ce cara spaga!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro