POLIŢIA DE FRONTIERĂ: "Noi suntem gata pentru pace, pentru o pace corectă şi justă"

F.D.
Internaţional / 5 noiembrie 2022

"Noi suntem gata pentru pace, pentru o pace corectă şi justă"

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că "încăpăţânarea absolut nebunească a proprietarilor Rusiei de astăzi este cel mai bun indicator că tot ce le spun ei unor lideri străini despre aşa-zisa lor disponibilitate pentru negocieri este la fel de fals", potrivit News.ro.

"Când cineva se gândeşte la negocieri, nu caută moduri pentru a înşela pe toată lumea din jurul său", consideră el."Şi este foarte bine că lumea percepe retorica rusă aşa cum merită, mai exact ca o minciună, şi este atentă doar la ceea ce face de fapt statul terorist. Ce face, nu ce spune. Noi suntem gata pentru pace, pentru o pace corectă şi justă, a cărei formulă am enunţat-o de multe ori", adaugă Zelenski. El subliniază că întreaga Ucraină va fi liberă, iar graniţa restabilită, "atât pe pământ, cât şi pe mare, atât în est, cât şi în sud".

Zelenski a afirmat, în mesajul transmis vineri seară, că în Ucraina a fost Ziua muncitorilor feroviari, iar pentru această ţară calea ferată înseamnă "transport, cum a fost întotdeauna, asigurarea apărării, livrarea tuturor celor necesare pentru societate şi producţia de structuri de apărare". El a menţionat că i-a felicitat pe muncitorii de la Căile Ferate Ucrainene care arată prin munca lor "cum îndeplinirea obişnuită a îndatoririlor oficiale în circumstanţe neobişnuite devine o parte importantă a mişcării întregii naţiuni spre victorie în război".

El a arătat că, în timpul zilei, au sunat alarme aeriene în majoritatea regiunilor ţării. "Sunt (drone - n.r.) Shaheds doborâte, rachete Kalibr doborâte. Mai exact, opt (drone) Shaheds au fost doborâte de regimentul anti-aerian 301 Nikopol. Două Kalibr au fost distruse de unităţile comandamentelor anti-aeriene Sud şi Centru", a spus preşedintele Ucrainei.

Zelenski a menţionat că în sud luptătorii din infanteria mecanizată au distrus "echipamente ale inamicului, mâna de lucru rusească".

"Cele mai cumplite lupte sunt concentrate, pe parcursul acestei săptămâni, în Donbas - Bakhmut şi Soledar. Ne menţinem poziţiile. Şi în aceste şi alte câteva direcţii din regiunea Doneţk, armata rusă a pierdut atâtea vieţi ale oamenilor săi şi atâta muniţie cât nu a pierdut în cele două războaie cecene împreună", a susţinut el.

Potrivit lui Zelenski, nivelul real al pierderilor Rusiei este ascuns faţă de societatea rusă, iar oamenii sunt minţiţi că mobilizarea s-a încheiat, deşi "adevărul este că în regiuni din Rusia şi pe teritoriul nostru ocupat, ei continuă să adune oameni pentru a-i trimite la moarte".

"Şi această încăpăţânare absolut nebunească a proprietarilor Rusiei de astăzi este cel mai bun indicator că tot ce le spun ei unor lideri străini despre aşa-zisa lor disponibilitate pentru negocieri este la fel de fals. Când cineva se gândeşte la negocieri, nu caută moduri pentru a înşela pe toată lumea din jurul său pentru a trimite zeci sau sute de mii de alţi oameni" la moarte, "mobilizaţi sau ca mercenari", a afirmat el.

"Şi este foarte bine că lumea percepe retorica rusă aşa cum merită, mai exact ca o minciună, şi este atentă doar la ceea ce face de fapt statul terorist. Ce face, nu ce spune. Noi suntem gata pentru pace, pentru o pace corectă şi justă, a cărei formulă am enunţat-o de multe ori. Lumea ne cunoaşte poziţia. Aceasta înseamnă respect pentru Carta ONU, respect pentru integritatea noastră teritorială, respect pentru oamenii noştri şi responsabilitatea cuvenită pentru teroare - aceasta înseamnă pedepsirea tuturor celor vinovaţi şi compensaţii integrale pentru pagubele pe care Rusia ni le-a cauzat", a continuat Zelenski.

El a vorbit despre o declaraţie a miniştrilor afacerilor externe din G7, referitoare la aspecte-cheie ale situaţiei privind apărarea împotriva agresiunii ruseşti, şi a mulţumit partenerilor pentru crearea unui mecanism prin care să ajute Ucraina să reconstruiască infrastructura energetică vitală.

Zelenski a menţionat şi noul pachet de asistenţă pentru apărare primit de la americani, în valoare de 400 de milioane de dolari, arătând că acesta constă în vehicule blindate, de care este nevoie pentru a înainta pe front.

Totodată, preşedintele ucrainean a menţionat un nou pachet de asistenţă militară din partea Ţărilor de Jos, în valoare de 125 de milioane de euro, care va asigura întărirea unităţilor de tancuri.

Zelenski a adăugat că Jake Sullivan, consilierul pe probleme de securitate naţională al preşedintelui SUA, a vizitat Kievul vineri, el comunicând constant cu şeful de cabinet Andriy Yermak.

"Lucrăm la chestiunea apărării aeriene şi anti-rachete pentru Ucraina. Azi, am celebrat eforturile personale ale dlui Sullivan oferindu-i cea mai înaltă distincţie a statului nostru - ordinul Iaroslav cel Înţelept. Şi am discutat în detaliu cu dl. Sullivan cum putem întări în continuare interacţiunea noastră", a detaliat el.

El a menţionat, de asemenea, că în aceste zile Prima Doamnă şi reprezentanţi ai Guvernului au vizitat Portugalia, la Summit-ul Web, arătându-se încrezător că va exista un răspuns la apelul Olenei Zelenska la comunitatea IT de a ajuta la protecţia Ucrainei. Totodată, Prima Doamnă a avut întrevederi cu preşedintele şi premierul Portugaliei.

"Şi încă ceva. 4 noiembrie este o zi în care s-a făcut un pas important în dezvoltarea statalităţii noastre suverane. În urmă cu 31 de ani, a fost adoptată Legea ucraineană privind «Graniţa de Stat». Aceasta este unul dintre primele documente fundamentale ale independenţei restabilite a Ucrainei. Ne amintim de fiecare colţ din ţara noastră. Vom elibera toate oraşele şi satele noastre, indiferent ce plănuiesc ocupanţii pentru a-şi prelungi şederea pe pământ ucrainean. Ucraina va fi liberă. Şi întreaga noastră graniţă va fi restabilită - atât pe pământ, cât şi pe mare. Atât în est, cât şi în sud", a încheiat Zelenski.

Opinia Cititorului ( 9 )

 1. Zelenscki esti un zero barat si un mincinos notoriu... Nu meriti atentia noastra.... Dute in genunchi la Putin si negociaza cu el Daca ai curaj....Vorbesti sa nu adormi Ukraina este distrusa din cauza ta excrocule....

  1. El a avut curaj, a negociat o pace absolut onorabila in care pierdea doar Crimeea dar pastra Donbasul intr-o forma de regiune autonoma si nu intra in NATO.

   Dar SUA si UK nu au vrut sa auda de acea pace din martie-aprilie.

   In realitate, nu Ucraina dicteaza cand vrea pace sau nu. Ci dementii din tarile NATO. Biden si clica lui de neocons, innebuniti de faptul ca sunt depasiti militar de Rusia si economic de China. 

   Cum le sti, cum le spui, ca trolii

   As fi scris: "cum le stii, asa le si spui".... dar da, am dreptate si geopolitic, si gramatical. Tu stai jos si citeste apoi consulta sursele pe care le indic si care te vor lumina.

  Și cum rămâne cu pământurile vândute americanilor? Se vor naționaliza?

  UN tradator de tara,

  Din păcate el trimite la moarte mulți ucraineni nevinovati !

  O pace corect si justa inseamna:

  - Restaurarea teritoriului Republicii Ucraina asa cum a fost stabilit prin Tratatul de la Budapesta din 1994. 

  - Reparatii de razboi din partea Rusiei.

  - Instituirea unui Tribunal pentru Crime Impotriva Umanitatii. 

  1. Sau poate restaurarea teritoriului Ucrainei asa cum a fost stabilit prin 1924...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro