POLIŢIA DE FRONTIERĂ:Ţigări de contrabandă în valoare de aproximativ 408.000 lei confiscate la frontiera de nord

G.U.
Anticorupţie / 13 octombrie

Ţigări de contrabandă în valoare de aproximativ 408.000 lei confiscate la frontiera de nord

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, la frontiera cu Ucraina, aproximativ 35.000 pachete cu ţigări, în valoare de 408.000 lei, marfă ce urma să fie transportată şi comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă, informează un comunicat de presă remis redacţiei.

Şoferul unei maşini a fost reţinut pentru 24 de ore şi se află acum sub control judiciar.

Ieri, 12 octombrie a.c., la nivelul Sectorului Poliţie de Frontieră Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, a fost declanşată o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

''Astfel, în jurul orei 17.00, lucrătorii noştri au descoperit, pe direcţia localităţii Bocicoiu Mare, într-un lan de porumb, şase colete voluminoase, specifice baxurilor cu ţigări. În urma cercetării zonei, colegii noştri au descoperit un autoturism abandonat, care avea partea frontală avariată, iar banchetele din spate erau rabatate'', se menţionează în comunicat.

Autoturismul şi coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.500 pachete cu ţigări, de provenienţă extracomunitară.

Ţigările în valoare de aproximativ 41.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 10.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

Conform comunicatului, un alt eveniment în ceea ce priveşte activitatea de combatere a contrabandei cu ţigări a fost înregistrat în data de 11 octombrie a.c., în localitatea Vadu Izei. Un echipaj PF din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş a oprit pentru control un autoturism de teren, înmatriculat în România. Maşina era condusă de un cetăţean român, în vârstă de 45 de ani.

Persoana şi autoturismul au fost conduse la sediul STPF Maramureş unde, în urma controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, într-un locaş special amenajat, a fost descoperită cantitatea de 1.880 pachete cu ţigări, provenite din magazine de tip duty free. Ţigările, în valoare totală de 22.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 25.000 de lei a fost reţinut pentru continuarea cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş, iar faţă de conducătorul autoturismului s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore. Ulterior, în data de 12 octombrie, acesta a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei care a dispus, prin ordonanţă, luarea măsurii controlului judiciar faţă de acesta, pe o perioadă de 60 de zile.

''Tot ieri, 12 octombrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Suceava, în cooperare cu lucrători din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 05.50, colegii noştri au observat în apropierea frontierei de stat, un autoturism de teren înmatriculat în Marea Britanie, care se deplasa în mare viteză dinspre frontiera de stat spre localitatea Frătăuţii Noi'', se precizează în comunicat.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru oprirea maşinii, efectuând somaţiile legale, însă şoferul nu s-a supus continuându-şi deplasarea în viteză. Din acest motiv, poliţiştii de frontieră au executat 12 focuri de armă în plan vertical şi spre pneurile autoturismului, folosind totodată şi dispozitivul anti-pneu.

Întrucât nici de această dată maşina nu s-a oprit, poliţiştii au trecut la urmărirea acesteia, la scurt timp maşina fiind găsită abandonată pe un drum agricol de la marginea localităţii Frătăuţii Noi.

Au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei.

În maşină au fost descoperite mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 17.498 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare totală de 204.727 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul folosit la activitatea infracţională, în valoare de 6.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

În aceeaşi zi, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina a fost declanşată o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări.

Astfel, în jurul orei 06.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul sectorului a observat un grup de persoane care transporta, de la frontiera de stat spre interior, mai multe colete voluminoase, către un autoturism care staţiona în zonă.

Imediat, colegii noştri au acţionat pentru reţinerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbaţii au observat echipajul poliţiei de frontieră au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul ucrainean.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, poliţiştii de frontieră au tras şapte focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată, cei în cauză nu s-au oprit.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La faţa locului au fost descoperite 17 baxuri cu ţigări de provenienţă ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 11.990 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 140.233 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

18 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9481
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2724
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6125
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8686
Gram de aur (XAU)Gram de aur241.9692

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
certificateorigine.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro