POLIŢIA ROMÂNĂ: Peste 1.700 de persoane care nu au respectat măsura restricţionării circulaţiei au fost sancţionate

D.B.
Miscellanea /

 Peste 1.700 de persoane care nu au respectat măsura restricţionării circulaţiei au fost sancţionate

Peste 1.700 de persoane care nu au respectat măsura restricţionării circulaţiei au fost depistate şi sancţionate de poliţiştii din întreaga ţară, în prima noapte în care au intrat în vigoare prevederile Ordonanţei militare nr. 2 din 2020. 188 de sancţiuni s-au aplicat doar în Bucureşti.

Poliţia Română a tranmis marţi: "În perioada 23 martie, ora 22.00 - 24 martie 2020, ora 06.00, la nivel naţional, au fost depistate 1.741 de persoane care nu au respectat măsura restricţionării circulaţiei în intervalul orar 22.00-06.00".

De asemenea, 22 de persoane aflate în izolare au fost depistate că au părăsit locaţia, iar poliţiştii au aplicat faţă de acestea 19 sancţiuni contravenţionale.

Poliţiştii au precizat că nu au fost depistate persoane aflate în stare de carantină care au părăsit locaţia în care au fost plasate.

Doar în Bucureşti au fost aplicate 188 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 234.400 de lei.

Potrivit prevederilor Ordonanţei militare nr. 2, în intervalul orar 6,00-22,00, se recomandă ca circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:

- deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

- deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice, precum şi bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale;

- deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă;

- deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie;

- deplasări scurte, în apropierea locuinţei/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor şi nevoile animalelor de companie/domestice.

Potrivit prevederilor legale, sancţiunile contravenţionale sunt între 100-5.000 de lei - pentru persoanele fizice şi între 1.000-70.000 de lei, pentru persoane juridice.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Stat polițienesc. De zile întregi, numai de masuri dictatoriale aud, nimic pentru a sprijini populatia cu bani și alimente, pentru a putea trăi în izolare

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Puteti sa dati cate amenzi vreti. Cine credeti ca o sa le plateasca??? Fraierii si credulii, astia care mai respecta regulile sunt acasa...smecherii sunt pe strazi si incalca legile. Astia nu vor plati veci amenzile.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS