Poliţia va avea un sistem modern pentru scanarea vehiculelor şi containerelor în Portul Constanţa

S.B.
Miscellanea / 24 octombrie 2020

Portul Constanţa (sursa foto: Wikipedia)

Portul Constanţa (sursa foto: Wikipedia)

Direcţia de Poliţie Transporturi a Poliţie Române va beneficia de un sistem modern de scanare a vehiculelor şi containerelor în Portul Constanţa şi Portul Constanţa-Sud care va scădea viteza de verificare de la câteva ore la câteva minute şi care are finanţare europeană prin proiectul Cargoscan, informează news.ro.

"Sistemul este compus dintr-un scaner mobil escamotabil, instalat pe un autovehicul de transport, ce se poate amplasa în zonele de control şi care "radiografiază" vehicule şi containere atât în staţionare, cât şi în mers", arată un comunicat de presă.

"Prin folosirea acestui sistem modern de scanare a vehiculelor şi containerelor, timpul mediu de verificare scade de la câteva ore la câteva minute. Poliţia Română a obţinut finanţarea unui proiect european care permite modernizarea instrumentelor de lucru utilizate în investigarea faptelor de evaziune fiscală, contrafacere de bunuri, contrabandă cu ţigări, migraţie ilegală şi a altor infracţiuni înrudite. În cadrul proiectului, a fost realizat un sistem mobil autonom, pentru Direcţia de Poliţie Transporturi a Poliţiei Române, care permite scanarea vehiculelor şi containerelor în Portul Constanţa şi în Portul Constanţa - Sud. Sistemul este compus dintr-un scaner mobil escamotabil, instalat pe un autovehicul de transport, ce se poate amplasa în zonele de control şi care "radiografiază" vehicule şi containere atât în staţionare, cât şi în mers", potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Române.

Scanerul are capacitatea de a "privi" prin containerele din oţel şi poate fi controlat de la distanţă, în condiţii de radiaţie profesională zero pentru poliţistul operator. Echipamentul este dotat cu un sistem informatic de imagistică şi o aplicaţie software, instalată pe centrul portabil de comandă ce realizează separarea spectrală a materialelor organice şi anorganice, potrivit news.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

17 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9473
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1999
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5309
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7880
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.6026

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
energynomics.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro