Revista BURSA Construcţiilor

Politică şi dezastre

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial / 10 iunie 2020

Cornel Codiţă

O sete apocaliptică bîntuie lumea de astăzi, mai ales lumea liderilor politici şi a instituţiilor care le înlesnesc exerciţiul necenzurat al unui pantagruelic exces de putere: setea de dezastru. Politica şi marile instituţii ale puterii economice, militare, poliţieneşti, administrative, ale controlului mediatic etc., toate se comportă ca şi cînd singurul lucru important, singurul care contează cu adevărat, este doar următorul dezastru. Catastrofa cea nouă. Dacă nu vine singură, ori se lasă prea mult aşteptată, este ajutată, moşită sau provocată, pur şi simplu. Nu trebuie să privească cineva prea mult în zare pentru a se convinge de stringenţa acestui adevăr.

Uniunea Europeană a avut nevoie doar de două decenii pentru a epuiza faza "roză" a erei post război rece, începută cu desfiinţarea barierelor politice şi economice dintre estul şi vestul continentului, pentru a fi încheiată cu procesul expansiunii instituţionale. După aceea, s-a intrat direct în blocaj, unul care a cotit-o repede, abrupt, spre catastrofă. N-a ajuns încă la destinaţia finală, dar nici departe nu este! Blocajul a început cu decizia arbitrară a unuia dintre cei mai îmbătaţi de măreţia propriei persoane preşedinţi ai celei de A Cincea Republici Franceze. Unul care a vrut cu tot dinadinsul să îşi ridice statuie din cimentul Constituţiei Europene, cea care avea şansa să transforme radical Europa. Mai aştepta doar votul, ca şi adjudecat, în Consiliul Uniunii Europene. Referendumul din Franţa nu a fost, însă, nici despre Constituţia Europeană, nici despre viitorul Europei, ci despre lehamitea şi sastiseala francezilor provocate de una dintre cele mai găunoase şi corupte preşedinţii, cea a lui Chirac. Proiectul a căzut şi căzut a rămas pînă în ziua de azi. Au urmat alte fracturi şi tensiuni, mai mici sau mai puţin vizibile, pe faliile clasice nord-sud, iar mai nou est-vest. După care a urmat catastrofa numită brexit. În loc de răspunsuri la întrebările despre dezvoltarea instituţională şi politică a Uniunii Europene, despre deschiderea următoarei faze a construcţiei capabile să ne ancoreze în viitor, ne-am trezit în faţă cu întrebări din categoria: va rezista proiectul european la şocul rupturii britanice? Ce prefix va avea următorul exit: italian, olandez, polonez, maghiar? Cîtă vreme poate rezista o instituţie care, teoretic, este menită să asigure unitatea politică a continentului, dar a cărei coloană vertebrală a fost fracturată, ale cărei valori sunt mai incerte ca niciodată, ai cărei lideri promovează soluţiile cooperării selectiv-restrictive, în locul celor inclusive? Întregul comportament politic al liderilor Europei a fost doar o lungă invocare şi pregătire a acestui dezastru. Nimic care să-l prevină, nimic care să-l înlăture... totul ca să îl precipite.

Cu un decalaj de circa un deceniu, NATO a urmat acelaşi traseu. Alianţa menită să sudeze definitiv în istorie legătura strategică, peste Atlantic, dintre Europa şi Statele Unite, confundînd armistiţiul declarat de Kremlin la încheierea războiului rece, cu proiectul kantian al păcii eterne, a început să abereze "concepte strategice" care nu numai că au implicat-o în zone şi conflicte complet dincolo de litera şi spiritul tratatului fondator, dar au contribuit la dereglarea totală a busolei politice în privinţa obiectivelor fundamentale ale organizaţiei. După care, exact ca şi în cazul Uniunii Europene, a urmat cotitura bruscă spre catastrofă. Proaspăt revigorată după căderea Zidului Berlinului, istorica obsesie britanică a "puterii germane" asupra Europei şi-a exportat cu succes temerile la Washington. Triumful reunificării Germaniei, ca victorie a politicii aliate, a Statelor Unite şi a Europei, a cedat locul resentimentelor privind creşterea necontrolată a puterii noii Republici de la Berlin. În loc de fundament al cooperării atlantice, relaţia cu Rusia a devenit motiv de competiţie şi adversitate între Washington şi Berlin. De aici, pînă la declararea Germaniei drept competitor neloial şi nerecunoscător pseudo-aliat nu a mai fost decît un pas. Unul făcut cu inconştientă lejeritate de cercurile rarefiate ale celor ce hotărăsc liniile directoare ale politicii administraţiilor americane. Trump nu a făcut decît să precipite cursul evenimentelor, hrănind fondul relaţiilor transatlantice cu animozitatea din relaţia sa personală cu Merkel. Recentul anunţ al retragerii SUA din acordul multilateral "Cer deschis" urmat la cîteva zile de decizia privind retragerea unui însemnat contingent din componenţa trupelor americane staţionate în Germania, adînceşte simţitor prăpastia dintre Europa şi SUA. Spre bucuria Rusiei, desigur. Cu Donald Trump încă patru ani la Casa Albă nu e deloc nerezonabil să crezi că la Kremlin cineva şi-a pus deja întrebarea: cînd vom putea constata că şi prevederile Tratatului Atlanticului de Nord au devenit caduce? De altminteri, atît de la Berlin, cît şi de la Paris, mai nou şi de la Bruxelles, vocile "noii gîndiri politico-strategice" predică pe toate tonurile necesitatea şi inevitabilitatea unui parteneriat extins al Europei cu Rusia. De data aceasta, nu doar pe dimensiunea energetică, ci şi de securitate. Un proiect politic care nu doar evocă o catastrofă, ci o pregăteşte temeinic. În locul soluţiilor care să realizeze propulsarea Europei ca actor de sine stătător al lumii aflate în dramatic proces de schimbare, liderii politici ai continentului se agaţă cu disperare de soluţia remorcării Europei la carul Moscovei. Aferim!

De oriunde ai privi lucrurile, de la Moscova sau de la Beijing, de la Washington sau de la Londra, setea oamenilor politici, a decidenţilor la vîrf, care cheamă dezastrul, pare de neostoit. Întrebarea este, de ce au ei nevoie, atît de neapărat, de nenorociri revărsate în valuri peste capul nostru? Răspunsul simplu şi direct, într-o anume măsură deconcertant, este, cred eu, următorul: pentru că nu au nici un fel de soluţii la problemele structurale pe care au fost puşi să le gestioneze şi să le rezolve. Societăţi proiectate într-o accelerată buclă de schimbare pentru care nu sunt pregătite, societăţi marcate de o gravă şi periculoasă fragilitate structurală, de nesiguranţă şi riscuri greu sau prea puţin controlabile. Catastrofa, oricare ar fi ea, odată prăvălită, acoperă întreaga agendă curentă cu o alta. Agenda catastrofei. Chiar dacă nici pentru noua situaţie nu sunt soluţii, liderii politici au în schimb liberatatea să inventeze şi să pună în aplicare "măsuri speciale", "excepţionale", răbufniri de autoritarism şi excerbare a puterii arbitrare, vag sau deloc susţinute de litera Legii ori a Constituţiei. Cînd vine catastrofa, totul este permis şi orice pare mai bun decît nimic. Oamenii văd cum "liderii lor politici" se agită şi încep să creadă că fac totuşi ceva şi pentru cetăţeni, pentru nevoile lor stringente. O iluzie plină de recompense electorale! Chiar şi prostiile aglomerate alandala peste capul cetăţenilor încep să aibă culoarea unor "măsuri înţelepte", cum este cazul unora dintre cele luate pentru preîntîmpinarea celui mai rău scenariu în dezvoltarea actualei pandemii, ridicată rapid la rang de catastrofă mondială, nu în ultimul rînd, pentru a servi interesele "nepreţuiţilor conducători".

Pe scurt, în loc de politică, cu miez, cu temei, cu cap, cu obiective care răspund raţional marilor probleme sociale, cu etalon al performanţei în atingerea lor, pentru nechemaţii, neputincioşii şi netrebnicii politicii mai folositor se dovedeşte exerciţiul pseudo-gestiunii dezastrelor... oricît de dezastruos ar arăta la spartul tîrgului, bilanţul.

Opinia Cititorului ( 39 )

 1. ...

  1. Nu e nicio trezire spirituala a omului, asta te asigur. Omul e mai vita că niciodată și, în plus, a mai controlat electronic că niciodată.

   Scopul "fricii" induse de stat prin media este creionarea și măsurarea unor comportamente dezirabile cu ajutorul inteligenței artificiale. 

   Practic roboții le-au indicat decidenților politici că cea mai bună soluție e guvernarea autoritara prin inducerea fricii. 

   Iar fricile oamenilor sunt cunoscute de milenii: fricile de foame, boala și de pierderea libertății sunt cele mai importante, de asta se bate monedă pe ele

   Scopul? Introducerea dictaturii bazata pe supraveghere video, ca model planetar de guvernare. Poporul păzit cu arma spre interior de către NATO, supravegheat electronic, controlat cu AI si păzit de el însuși. 

   Exista alternative pentru rezolvarea conflictelor fara conflict, draga Cristian. daca nu te trezeste nimeni spiritual si mai ales adca nu vrei sa te schimbi insisti in vechile tipare.

   Principii pentru rezolvarea conflictelor fara conflict. Sunt multi iluminati care gandesc astfel. Cand am fost la studii in Elvetia mi-am insusit acaesta metoda pe care am dat-o mai departe unor profesori care se ocupau, la nivel conceptual de securitatea UE. Le-a palcut foarte mult. Eu cred in potentialitatea acestei metode care poate fi folosita in familie, in comunitate, in corporatii , nu numai la nivel international. Fara oameni care sa asigure o alternativa , nu putem avea speranta de schimbare. Sunt peste 10 milioane de oameni care cred in acest mod spiritual de rezolvare a conflcitelor. 

   Sa eliminam metaforele razboi, violenta si dusman. 

   1. Respectul competitorului in orice conflict, fii politicos, curtenitor 

   2. In orice conflict recunoaste ca exista o perceptie a injustitiei de ambele parti 

   3. Fii pregatit pentru a ierta si a cere sa fii iertat pentru ca ambele parti merita PACE. 

   4. Abtine-te sa fii beligerant 

   5. sa ai inteligenta emotionala- sa p cultivi, sa o intelegi si sa o folosesti 

   6.Maximizeaza capacitatea lor pentru maretie, accepta valorile lor referitoare la personalitati spirituale, istorice, culturale sau politice astfel incat sa ajungem al concluzia ca ambele parti au valori similare la nivel profund. Declara valorile tale de pace, iubire accepta-le pe ale celuilalt. 

   7. Abtine-te de la argumente politice, ideologice si religioase pentru ca de fapt toate doresc acelasi lucru. 

   8.Recunoaste ca exista frica de ambele parti. Nu evita sa iti exprimi frica si sa iti intrebi adversarul despre fricile lui, nu evita vulnerabilitatea.. 

   9.Nu insista sa ai dreptate ci urmareste sa atingi scopul si anume sa evitam razboiul, sa rezolvam conflictul si sa creem o viziune comuna despre viitor, de exemplu de a asigura pace in loc de razboaie si conflicte de tot genul intre tari bazate pe atitudini tribale,etnocentrism, ura rasiala, etnica, religioasa, prejudecati, de a asigura tehnologie pentru energie curata pentru toata planeta, de a gasi 

   Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate Josep Borell, împreună cu miniştrii de externe ai Franţei, Germaniei şi Italiei, au făcut apel marţi la o încetare imediată a focului în Libia.Semnatarii „cheamă de urgenţă toate părţile libiene şi internaţionale să pună capăt imediat şi efectiv tuturor operaţiunilor militare şi să se implice constructiv în negocieri”,„Aceste eforturi trebuie să conducă toate părţile să se pună de acord rapid (…) cu privire la un acord de încetare a focului ce prevede în special retragerea din toate regiunile Libiei a tuturor forţelor străine, mercenarilor şi echipamentelor militare livrate prin încălcarea embargoului ONU privind armele”.

   Textul cere, de asemenea, beligeranţilor „să ia parte în mod constructiv la toate aspectele dialogului inter-libian desfăşurat sub egida Naţiunilor Unite, pentru a avansa spre un acord politic cuprinzător în cadrul parametrilor conveniţi la Berlin”. 

   UE doreste sa devina actor global. Ea afost creata sa raspunda la trei 3 intrebari, in principal:

   1, Cum sa previi razboiul 

   2. Cum sa rezolvi conflictele 

   3. Cum sa creezi pacea 

   Apocalipsa biblica, se pare ca e sursa de inspiratie a politicienilor.Apocalipsa din biblie vorbeste despre moartea si trezirea spirituala a omului, evident, nu despre un sfarsit al umanitatii ci doar al unei epoci a adormirii spiritului. Unii o iau ad litteram.Toate religiile si spiritualitatea veche asta ne invata.Solutiile spirituale pot veni doar din partea unor lideri, strategi si analisti politici treziti spiritual.

   Demonstranţii purtau pancarte pe care se putea citi sloganuri precum „Îmi pare rău că nu ne-am trezit mai devreme”, „Rasismul este, de asemenea, o pandemie” sau „Tăcerea albă este violenţă albă”.

   Protestul de la Geneva a fost organizat în ziua înmormântării lui George Floyd, a cărui moarte în timpul arestării sale de către poliţia din oraşul american Minneapolis a stârnit o campanie globală împotriva violenţei rasiale la adresa oamenilor de culoare. 

   Sub acoperirea asa-zisei "treziri spirituale a omului" se desfasoara o frauda de proportii care va arunca intreaga planeta in sclavie. Trezirea spirituala a omului se face numai individual, fiecare pe calea sa si numai dupa acoperirea nevoilor de baza, astfel incat omul sa nu mai traiasca in frica: cu gandul la ziua de maine, la boala, la politie, la amenzi, etc.

   Nu exista lideri treziti spiritual - sunt sclavii banului cu totii.  

   Ai dreptate. Trebuie inlocuiti acesti lideri cu altii noi care apartin unui nou model de guvernanta, nu de guvernare Trezirea este individuala dar si comunitara, e mult mai puternica, asemenea uni laser. Cand se atinge masa critica se va face saltul calitativ necesar.

   Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus în fața Parlamentului European că avem nevoie de un plan Marshall pentru redresarea Europei care trebuie instituit imediat. este și faptul că, rapid, cu toții ne-am dat seama că trebuie să ne protejăm unii pe alții pentru a ne putea proteja pe noi înșine. Iar adevărul este că Europa a devenit acum centrul viu al solidarității mondiale.

   Adevărata Europă s-a trezit, Europa care este prezentă pentru fiecare dintre noi, acolo unde este cea mai mare nevoie de ea. Europa în care paramedici din Polonia și medici din România salvează vieți în Italia. Europa în care ventilatoarele din Germania sunt vitale în Spania. Europa în care bolnavi din Franța sunt tratați în spitale din Cehia și în care pacienți din Bergamo sunt transportați cu avionul în clinici din Bonn.

   Am văzut cum materiale medicale sunt transportate din Lituania către Spania, iar aparate pentru respirație artificială ajung din Danemarca în Italia. De fapt, am văzut că fiecare componentă a unui echipament este transportată în orice direcție în întreaga Europă, de la orice persoană care se poate lipsi de ea către orice persoană care are nevoie de ea. Acest lucru mă face să fiu mândră că sunt europeană. 

   Metoda insusita la Landegg Academy. Am intalnit-o si la Deepak Chopra.Sper ca toate organizatiile internationale, inclusiv UE o vor folosi in rezolvarea conflictelor fara conflict. Firecare dintre noi o putem folosi in familie, in companii, in viata de zi cu zi.Fiecare doerste sa traiasca in pace cu el insusi, in familie, in comunitate, in societate , in general, inrre comunitati, intre natiuni, intre multinationale.Obiectivul este unul comun, valorile sunt comune, se afla in structura de adancime a noastra.Cooperarea si reciprocitatea intr-o paradigma nonconflictuala este i alegere mult mai inteleapta pentru fiinta umana.NU lupta pentru supraveetuirea celui mai puternic, legea junglei ci cooperare pentru salvarea Terrei.

   Un rol principal ii revine UE- actor global pentru salvarea Terrei in cooperare cu SUA, Rusia si China

  Unul a promis 200 lei altul mia de $, unul a scos armata la votanți altul doar vrea să îi scoată?

  Superb si revelator. In termeni matematici, poti extrage o teorema si un corolar din editorial.

  1. Lumea este proiectia viziunii asupra vietii.

   Existenta ta este insperabila cuantic cu intreaga existenta. Nu este vorba numai despre tine ci este vorba despre viata, despre existenta.Toate probleme din lume, rasismul, conflictele de tot felul, pornesc de la lipsa acestei intelegeri acestei insperabilitati cuantice dintre existenta ta si cea a intregii existente la toate nivelele. 

   Viziune asupra lumii de dominare a unei rase, a unei culturi asupra alteia este caduca. Viziunea asupra lumii trebuie sa fie asupra existentei, a vietii ca tot. 

   Visul este ca dorim avem sanatate pentru toti, bucurie, fericire pentru toti, pace pentru toti, nu doar pentru unii.. 

   Este COVID19 o amenintare sau un profesor? 

   Solutia trebuie sa fie una sistemica, aceasta pandemie ne invata acest lucru,. 

   Inflamatia microbiomului format din microbi si bacterii, datorata stresului, excesul antibiotecelor, a dus la mutatii ale coronavirusului existent de mii de ani pe Terra. 

   Aceasta inflamatie la nivel de microbion a dus a inflamatia la nivel de constiinta, de proiectie a constiintei in lumea sociala, asa cum am vazut ce se intampla cu rasismul in SUA si in Europa. 

   Pentru a gasi solutii creatoare, mai intai, ar trebui sa fii capabil sa ai o noua viziune asupra lumii.

   În relațiile internaționale, interdependența a fost interpretată încă din anii ’70 ca o motivație pentru cooperare mai degrabă decât antagonism (capturat în expresia „unde mărfurile nu traversează granițele, soldații o vor traversa'). Interdependența și natura relațională a puterii nu a însemnat și nu va însemna în 2030 conflict iar concurența va fi un lucru din trecut.

   În schimb, un sistem conectat va însemna în principal a o nouă înțelegere a politicii globale și a puterii. 

   DE la HOMO SAPIENS LA METAHUMAN, la omul spiritual 

   Unitatea este solutia, nu lupta impotriva RAULUI 

   Fiecare sutra este o lectie pentru fericire. Fericirea, bucuria taie raul de la radacina! 

   Dopamina, seretonina, ajuta autovindecarea, legat de hormonii glandei pituitare.De aceea dupa meditatie suntem fericiti, ne simtim ca noi nascuti. 

   Solutia este detasarea de viata, prin linistirea mintii. Cu cat lupti mai mult cu atat intaresti mai mult dusmanul. Dupa o meditatie ghidata dupa o sutra indiana, eu sunt universul, nu am mai avut absolut nimic.Când ne gândim la ființă umana ar fi bine sa ne imaginam un univers în miniatura. Complexitatea acestei ființe rămâne și astăzi un mister pentru noi și un obiect de cercetare pentru oamenii de știință. Însă dacă am înțelege ca omul este concomitent materie, spirit, energie, adică trup, suflet și minte, am încerca să îl tratam în acest mod complex. Astfel ne-am îngriji atât de sănătatea trupului, cât și a mintii și a sufletului. Un om sănătos este un om fericit!  

   Empatie, compasiune si iubire creaza legaturi, conexiuni, intre indivizi de la homo sapiens la metahuman, expresie a creierului limbic diferit de cel reptilian cel care creeaza frica, atunci cand fugim cand apare o amenintare. In plus Neocortexul gaseste solutii flexibile, nu esti reactiv in raspuns, faci o alegere constienta. Exista o disconexiune intre cele trei tipuri de creier, cel reptilian, cel limbic si cel al neocortexului.Asta a dus la haos in societate.  

   Empatie, compasiune si iubire baza pentru intuitie, creativitate, viziune.  

   Prin conexiune ne schimbam unii pe altii, ne putem vindeca unii pe altii prin empatie, compasiune si iubire.   

   Gratitudinea ajuta la vindecare foarte mult. Sa nu uitam sa multumim zilnic.  

   1. Rezonanta Limbica-Rezonam emotionl unii cu altii , ne conectam emotional,   

   2, Normalizare Limbica - ne punem intentia sa ne vindecam unii pe altii,  

   3. Revizie Limbica - schimbarea retelei neuronale.  

   Viata din timp-spatiu este o iluzie, o traducere a realitatii eterne, este sursa din abis din care venim si in care mergem atunci cand suntem in stare delta, theta sau chiar alpha, dincolo de spatiu si timp cu totii ne conectam la SURSA, suntem UNUL. Prima sutra din Vedanta pusa in versuri de mine iti rdevoaleaza adevarul mai plastic.Shakti este fata creatoare a lui Brahman. Brahman este constiinta divina, constiinta dincolo de spatiu-timp.Shakti sau energia universala se polarizează sub cele doua aspecte: static și dinamic, care coexistă mereu. Manifestarea lui Shakti nu cunoaste nici început și nici sfârșit. Activitatea ei este continua și infinită, urmând totuși un ciclu bine stabilit, alternând perioadele de mișcare cu cele de repaus.  

   Transcend în spaţiu şi timp, 

   Renasc de dor de fiecare dată,  

   Nelinişti născute preschimb  

   În veşnicii de iubire curată.  

   Realitatea naivă, iluzie prezentă,  

   Incarnâd spiritul-dorinţă din vis,  

   Gândul devine o prezenţă atentă,  

   Irizând fiinţa de dorul rescris.  

   Vreau să-mi împart existenţa goală  

   Între realul naiv şi magicul vis,  

   Să-mi răstignesc iluzia în lumea reală 

   Şi să-mi mut viaţa din timp in abis.  

   Sufletul este unul in toti, e comun. daca facem rau altuia ne facem noua insine. Daca facem bine ceuilalt, ne facem implicit si noua. 

   Mai putin EGO este solutia.EGO-ul duce la razboi, conflicte zilnice. Orgoliul este de vina.  

   Daca te ataca cineva nu raspunzi. Raul este EGO-ul nostru. Daca avem in noi RAU, agresisvitate o chemam pe cea dinafara, RAUL din exeterior. Eu nu sunt eu, suntem noi. Sufletul suntem NOI. EGO-ul se construieste separat. Identificarile trebuie facute cu divinul nu cu Eu-ul. 

   Trebuie sa fim mereu prezenti sa nu ne fuga mintea spre trecut sau viitor. Asa ne putem crea Portaluri spre fericire, spre soarele plin de raze de iubire, care ne hranesc, SURSA .   

   Detasarea te scoate din RAU.Nu te mai deranjeaza daca cineva te ataca si nu raspunzi raului cu rau.Nu ai voie sa te aperi, astfel intri in manie. Ce inseamna Dumnezeu, este cedarea ta. Cand cedezi, renunti ai intrat in divin.  

   Nu exista solutii violente, agresive!AHIMSA e principiul de baza.  

   De ce se urăsc oamenii ? E atât necunoscut şi atâta suferintă legată de soarta noastră încât legea de toate zilele ar trebui să fie numai dragostea şi mângâierea. 

   De ce se chinuesc oamenii unii pe altii ? Nu au loc sub soare ?   

   E multă frumusete în lume dar oamenii orbi nu o văd. Inclinarea spre a face răul e atât de puternică!   

   Sunt oameni sinceri şi sunt oameni vicleni. E sfâşietor de trist să vezi cum între oameni ca şi între popoare calea înşelăciunii dă pas înainte celor ce o folosesc.  

   Viata ne dă foarte des acest spectacol: omul bun, omul curat este vânatul celui viclean; acesta din urmă nu poate trăi fără pradă. Morala publică aduce laude şi răsplăteşte fapta acestuia, faptă care nu are nici o deosebire fată de aceea a unui lup fugărind o căprioară pe întinderite albe ale zăpezii.  

   De ce stau oamenii la pândă şi se vânează unii pe altii ? De ce cred ei că au loc în lume numai atunci când dispare altul ? Locul tău, locul darurilor proprii nu ti-l poate lua nimeni.  

   RAUL  

   Un fenomen plat, bazat pe o prostie crasă, uluitor de larg acceptată: asta a condus la succesul ideologiilor criminale, la organizarea crimei în masă.Ma refer la holocaust dar si la razboiul electromagnetic, cibernetic si electric care vor veni in timpul pandemiei fara sfarsit.  

   În ce constă, pentru H.A., prostia totalitară, „banalitatea răului“? În interviuri, ea menţionează mai ales două trăsături. Una e neputinţa conducătorului/adeptului de a lua seama la alt punct de vedere decît cel propriu; e, pe urmele lui Kant, incapacitatea de „a te pune în locul celuilalt“. Te socoteşti pe tine (şi grupul tău) singurul îndreptăţit să ordoneze lumea; ceilalţi sînt fie eliminaţi ca „duşmani“, fiinţe degradate, „suboameni“, fie trataţi drept colaboratori supuşi. Nu eşti în stare să asumi policromia umană şi socială, vrei să-i impui, cu preţul terorii, monocromia unei imposibile „epoci de aur“. Eşti stăpîn absolut într-o schemă silnic aplicată realităţii. 

   A doua trăsătură e incapacitatea de a-ţi percepe schema drept mărginită în timp. Eşti închis în închipuita ei perpetuitate, nu-ţi poţi imagina că va lua sfîrşit, că vei fi tras la răspundere, că vei plăti pentru teroare şi crimă.  

   Oamenii creatori nu pierd vremea cu discutii sterile. Ei cauta oportunitatea pentru a implementa solutii creatoare pentru o lume mai buna, o lume pacifica. Sufletul fiinteaza, nu Ego-ul. Niciodata gandul tau sa nu fie critic.Uitam ca suntem o fiinta comuna. Cand spunem ceva bun despre cineva spunem despre noi. Cand spunem ceva rau despre cineva, la fel.De cate ori apreciem suntem fiinta comuna, nu seprata, deschidem poarta cerului si vine energie subtila.Daca am fi numai iubire nimeni nu ne-ar putea face niciun rau.Cand vine o rautate spre noi, noi am procedat astfel inainte. Inainte ai gandit tu rau ca sa te poata atace. Ti se pune in fata o aglinda. De cate oro luptam generam un adversar pe care il intarim tot noi prin lupta. 

   Modul cum vom folosi tehologia in directia binelui sau in directia raului va face diferenta in viitor. daca ne indreptam spre o lume spirituala sau nu. Cheia este la cel care controleaza tehnologia. Daca el nu e un om spiirtual ci unul care are stiinta fara constiinta, fara Dumnezeu atunci va folosi tehnologia 5 G si 6 G dar 7G si 8G, care e o arma, va folosi tehnologia sa ne cipeze, sa ne controleze, sa creeze in creier ceea ce creeaza drogurile.Isi vor aroga rolul lui Dumnezeu, ne va face sa credem ca beneficiile acestor cipuri ne vor rezolva durerile, ne vor face supraoameni, ne vor oferi salarii triple daca ne upgradam, ne vor proteja de orice boala.In aceste conditii daca esti slab de inger te vor convinge si vei face credit ca sa cumperi cipul. Tehnologia nu trebuie sa intervina asupra sufletului si liberului arbitru. Tehnologia aduce progresul, Problema nu e tehnologia si ce facem noi cu ea.Tu ce vei alege? Binele sau Raul? Acest cip va extrage constiinta din om, va anula centrul fricii, asa cum a fost creat pentru soldati. SE introduc modificari de constiinta. Nu va mai fi vreo diferenta intre om si Android.Va deveni un releu telepatic. sa speram ca nu vor implementa aceasta tehnologie fara acceptul nostru.Exista frecvente care te fac sa nu mai faci diferenta intre BINE si RAU , acest razboi este unul psihotronic.Ca sa rezisti trebuie sa fii foarte puternic spiirtual, sa te poti identifica cu aceasta constiinta infinita, divina.  

   Cand faci un proiect trebuie sa il faci pentru binele celorlalti si nu al tau.Scopul vietii noastre este sa ajutam oameniisi sa ne lasam pe noi la urma. Ingranare, cedare acceptare, te incarca cu energie vitala si iti dau viata. Daruirea iti da viata. Viata exista doar ca sa fie iubita. mereu te lasi pe tine. Nu e nevoie sa te zbati niciodata. Ne putem margini la putin, putinul nu ti-l ia nimeni.A merge spre mai mult decat ai nevoie duce la nemultumire. Ca sa avem o viata fericita trebuie sa ne mentinem in putin.Cand te duci spre mai mult creste orgoliul. Iti cauti sensul existentei in exterior. Oamenii nu te pot iubi mereu. Tot ceea ce este exterior consuma sufletul. Lumea ia din noi. Placerile mai mult decat avem nevoie iti iau din viata. Nu trebuie sa dam voie RAULUI sa patrunda in sufletul nostru, sa il cucereasca, sa se hraneasca cu el. El cucereste intai partea spirituala a OMULUI si apoi patrunde si in FIZICALITATEA FLUCTUANTA. Sufletul plin de BUNATATE. ARMONIE, ECHILIBRU, FRUMUSETE luate de la SURSA. acesta va fi un SCUT protector infinit, etern. fara forma si marime. Intoarcerea la acest adevar va inlatura FRICA, cea care paralizeaza orice actiune in directia taierii RAULUI de la radacina. FIZICALITATEA FLUCTUANTA da doar iluzia materialitatii.  

   Unitatea este solutia, nu lupta impotriva RAULUI.Tot ce gandim si tot ce facem trebuie sa fie indreptat numai spre Bine. Iubeste-i pe toti, nu-i jigni pe cei suferinzi nici cu fapta, nici cu cuvantul, nici cu gandul. Tine minte ca forta ta se obtine prin activitate spirituala launtrica, printr-o viata fara de prihana. Din pacate cei care conduc lumea traiesc in epoca de piatra. Nu stiu ce e informatia si nici savantii nu stiu, sunt la acelasi nivel, studiaza doar ce e material, desi asta inseamna maximum 1 la suta din sistemul uman si al galaxiei. S-a demonstrat experimental ca omul si universul sunt alcatuite in proportie de 99,9 la suta din materie subtila si doar in proportie de 0,1 la suta din materie grosiera ( receptata prin intermediul celor 5 organe de simt). Unde exista unitate, acolo lipseste lupta- este o axioma.  

     disparitia constiintei morale  

   Cabala va deveni un eficient birocrat/organizator al asasinatului in masa, este direct legat de efectele disparitiei criteriilor traditionale de diferentiere intre bine si rau. Ideologia va juca si a jucat in aceasta privinta un rol pe cit de puternic, pe atit de nefast. A fost un mijloc de auto-hipnotizare, de atrofiere pina la disparitie a constiintei morale. Fascismul, ca si comunismul, a reprezentat, cu cuvintele poetului polonez Aleksander Wat, extinctia omului interior, cauterizarea dimensiunii empatice, de launtrica si incasabila solidaritate in raport cu semenii nostri.  

   valoare contra Raului  

   Valoarea înseamnă ”ce vreau de la tine” sau ”ce aștept de la tine”. Ce aștept de la tine e însă ce trebuie la rându-mi să fac pentru tine. Ce nu aștept de la tine nu trebuie să-ți fac nici eu ție. Mult mai simplu: ce ție nu-ți place, altuia nu-i face.  

   Forta BINELUI 

   Asadar Nu te lauda cu puterea ta, nu promite nimic, nu plati raul cu rau, nu face rau dusmanilor, vorbeste despre ei de bine, fara a face deosebire intre ei si tine. Va deosebiti de ceilalti numai prin bunatate si rabdare nelimitata.  

   Intelectualii nu se pot sustrage lumii in care le este dat sa traiasca. Volens nolens, trebuie sa ne pronuntam, sa luam pozitie, sa decidem unde ne situam in lupta cu fortele Raului.  

   Este moartea sfârşitul existenţei, intrarea în eternitate sau o pauză între mai multe vieţi pe pământ? Dintotdeauna oamenii s-au întrebat ce se petrece cu sufletul după părăsirea planului fizic.Unii dintre noi suntem convinși că reîncarnarea este ceva irațional. Pentru hinduși, tibetani, acest lucru este o certitudine. Reîncarnarea este un fenomen acceptat. Fiecare individ, după moarte, revine într-o formă sau alta, în funcție de nivelul spiritual al defunctului. 

   Reîncarnare în plante și animale pentru cei mai puțin evoluați spiritual și forme evoluate pentru cei care au ajuns la un nivel spiritual ridicat. Hindușii și tibetanii sunt convinși că ceea ce reprezintă karma va reveni într-o formă sau alta. Moartea nu e sfarsitul vietii, e doar o pauza intre vieti. Nu trebuie sa ne fie frica de moarte.Fiecare individ, după moarte, revine într-o formă sau alta, în funcție de nivelul spiritual al defunctului.Locuim din vesnicie in vesnicie. Acolo retraim raul pe care l-am facut celuilat amplificat, pentru a simti suferinta, a invata lectiile necesare evolutiei spirituale. Fapta buna nu trebuie sa astepte ceva in loc. Daca doresti acumulare iti pierzi sufletul. Nu ai voie sa vrei mai mult decat iti trebuie.Bunastrarea mai mult decat are nevoie ii ia sufletul.Nu trebuie sa uitam sa daruim.Nu trebuie sa luam mai mult decat dam.Secretul este sa te multumesti cu putin.  

   Gravitatia, adica iubirea Totalitatii este cea care genereaza informatia si complexitatea. Nu ar exista complexitate fara gravitatie. Ea este intrinseca materiei dar si extrinseca universului, fiind forta care preseaza universul nostru venind din alte universuri paralele.Universul nostru este unul electromagnetic la care se adauga gravitatia ca forta sau interactiune externa.Acolo unde interactiunea cu gravitatia este una intensa apar gaurile negre. Acolo interactiunea dintre Universul nostru si hiperstructura este foarte puternica.Gravitatia face legatura dintre spatiu-timp si vidul cuantic.După descrierea gravitației de către Newton ca forță, relativitatea generală 

   consideră că gravitația este o consecință a curburii spațiu-timpului datorită distribuției  

   maselor. Conform teoriei actuale principale, gravitația a apărut odată cu nașterea  

   Universului, în perioada epocii Planck (la 10 la puterea minus 43 secunde după Big Bang). În prezent, se  

   încearcă dezvoltarea unei teorii cuantice care să unifice gravitația cu celelalte trei forțe  

   fundamentale din natură. Mecanica cuantică cu teoria câmpului cuantic și  

   relativitatea generală, sunt teoriile fundamentale în cadrul cărora este abordată  

   gravitația.  

   E xist ă o forţă extrem de puternică, pentru care, cel puţin până în prezent, ştiinţa nu a găsit o explicaţie formală, cel puțin plauzibilă. Este forţa care include şi guvernează totul,în spatele oricărui fenomen care are loc în univers şi încă nu a fost identificată de noi. Această forţă universală este IUBIREA.  

   Când cercetătorii au investigat o teorie unificată a universului, au uitat cea mai puternică forţă nevăzută. Iubirea este Lumină, pentru că îi înseninează pe cei ce o oferă şi o primesc. Iubirea este Gravitaţie, deoarece îi face pe unii oameni să simtă efectul atracției. Iubirea e Putere, deoarece multiplică tot ce avem mai bun şi oferă umanităţii şansa de a nu pieri în propriul egoism orb. Iubirea expune şi revelează. Pentru iubire trăim şi murim. Iubirea e Dumnezeu şi Dumnezeu este Iubire. 

   Dumnezeu, Sursa este liniste iar noi traducem linistea Sa prin constructe, precum corp, planete, galaxii care sunt de fapt activitai ale constiintei..Totul se intampla intr-un etern prezent.  

   Lumea este proiectia viziunii asupra vietii. 

   Existenta ta este insperabila cuantic cu intreaga existenta. Nu este vorba numai despre tine ci este vorba despre viata, despre existenta.Toate probleme din lume, rasismul, conflictele de tot felul, pornesc de la lipsa acestei intelegeri acestei insperabilitati cuantice dintre existenta ta si cea a intregii existente la toate nivelele.  

   Viziune asupra lumii de dominare a unei rase, a unei culturi asupra alteia este caduca. Viziunea asupra lumii trebuie sa fie asupra existentei, a vietii ca tot.  

   Visul este ca dorim avem sanatate pentru toti, bucurie, fericire pentru toti, pace pentru toti, nu doar pentru unii.  

   Este COVID19 o amenintare sau un profesor? 

    Cea mai proasta solutie posibila este acomodarea cu Raul.Aceeasi senzatie am avut-o intreaga zi si eu M-am intrebat cum sa scapam de RAUL care ne inconjoara din toate partile. Raul este unui sistemic asa cum si efectul acestui virus este unul sistemic iar unii medici l-au tratat fragmentat, simptomatic, pe ghicite. 

   Lupta cu RAUL trebuie sa fie una sistemica. RAUL trebuie taiat de la radacina. Sa cautam toate radacinile RAULUI si instrumentele teoretice si practice ca sa le putem taia in mod sistemic.  

   Putem pleca de la natura umana, complexa, una nobila , armonioasa identica cu SURSA, nu una conflictuala care sa justifice natura relatiilor din sistemul international, in special. 

   Solutia trebuie sa fie una sistemica, aceasta pandemie ne invata acest lucru.Eliminarea cauzelor tuturor bolilor, inclusiv a celor sociale.   

   Inflamatia microbiomului format din microbi si bacterii, datorata stresului, excesul antibiotecelor, a dus la mutatii ale coronavirusului existent de mii de ani pe Terra.  

   Aceasta inflamatie la nivel de microbion a dus a inflamatia la nivel de constiinta, de proiectie a constiintei in lumea sociala, asa cum am vazut ce se intampla cu rasismul in SUA si in Europa.  

   Apocalipsa biblica, se pare ca e sursa de inspiratie a politicienilor.Apocalipsa din biblie vorbeste despre moartea si trezirea spirituala a omului, evident, nu despre un sfarsit al umanitatii ci doar al unei epoci a adormirii spiritului. Unii o iau ad litteram.Toate religiile si spiritualitatea veche asta ne invata.Solutiile spirituale pot veni doar din partea unor lideri, strategi si analisti politici treziti spiritual. 

   Trebuie inlocuiti acesti lideri cu altii noi care apartin unui nou model de guvernanta, nu de guvernare Trezirea este individuala dar si comunitara, e mult mai puternica, asemenea unui laser. Cand se atinge masa critica se va face saltul calitativ necesar.  

   Prin acest nou model civilizational al pacii structurale se propun 12 Legi Spiritual-Informaţionale, care sunt Veritabile Valori ale Vieţii Civilizate, însufleţite de duhul strămoşilor. Aceste legi permit eliminarea tuturor fenomenelor negative din viaţă ce determină apariţia bolilor, a îmbătrânirii premature, a degradării personalităţii. Aceste fenomene negative sub formă de războaie, extremism, terorism, revoluţii, fundamentalism, şovinism influenţează nu doar omul, ci şi Terra, în general, cu toate formele ei de viaţă. Omenirea trebuie să elimine complet aceste fenomene.  

   Exista alternative pentru rezolvarea conflictelor fara conflict, dragul meu. daca nu te trezeste nimeni spiritual si mai ales daca nu vrei sa te schimbi, insisti in vechile tipare. 

   Iti dau cheia: 

   Principii pentru rezolvarea conflictelor fara conflict. Sunt multi iluminati care gandesc astfel. Cand am fost la studii in Elvetia mi-am insusit aceasta metoda pe care am dat-o mai departe unor profesori care se ocupau, la nivel conceptual de securitatea UE. Le-a placut foarte mult. Eu cred in potentialitatea acestei metode care poate fi folosita in familie, in comunitate, in corporatii, nu numai la nivel de sistem international. Fara oameni care sa asigure o alternativa , nu putem avea speranta de schimbare. Sunt peste 10 milioane de oameni care cred in acest mod spiritual de rezolvare a conflcitelor fara conflict.  

   Sa eliminam metaforele razboi, violenta si dusman.  

   1. Respectul competitorului in orice conflict, fii politicos, curtenitor  

   2. In orice conflict recunoaste ca exista o perceptie a injustitiei de ambele parti  

   3. Fii pregatit pentru a ierta si a cere sa fii iertat pentru ca ambele parti merita PACE.  

   4. Abtine-te sa fii beligerant  

   5. Sa ai inteligenta emotionala, sa o cultivi, sa o intelegi si sa o folosesti  

   6.Maximizeaza capacitatea lor pentru maretie, accepta valorile lor referitoare la personalitati spirituale, istorice, culturale sau politice astfel incat sa ajungem al concluzia ca ambele parti au valori similare la nivel profund. Declara valorile tale de pace, iubire accepta-le pe ale celuilalt.  

   7. Abtine-te de la argumente politice, ideologice si religioase pentru ca de fapt toate doresc acelasi lucru.  

   8.Recunoaste ca exista frica de ambele parti. Nu evita sa iti exprimi frica si sa iti intrebi adversarul despre fricile lui, nu evita vulnerabilitatea..  

   9.Nu insista sa ai dreptate ci urmareste sa atingi scopul si anume sa evitam razboiul, sa rezolvam conflictul si sa creem o viziune comuna despre viitor, de exemplu de a asigura pace in loc de razboaie si conflicte de tot genul intre tari bazate pe atitudini tribale,etnocentrism, ura rasiala, etnica, religioasa, prejudecati, de a asigura tehnologie pentru energie curata pentru toata planeta, de a gasi un noe model societal.Sper ca toate organizatiile internationale, inclusiv UE o vor folosi in rezolvarea conflictelor fara conflict. Firecare dintre noi o putem folosi in familie, in companii, in viata de zi cu zi.Fiecare doreste sa traiasca in pace cu el insusi, in familie, in comunitate, in societate , in general, intre comunitati, intre natiuni, intre multinationale.Obiectivul este unul comun, valorile sunt comune, se afla in structura de adancime a noastra.Cooperarea si reciprocitatea intr-o paradigma non-conflictuala este o alegere mult mai inteleapta pentru fiinta umana. Nu lupta pentru supravietuirea celui mai puternic, legea junglei ci cooperare pentru salvarea Terrei. 

   Un rol principal ii revine UE- actor global pentru salvarea Terrei in cooperare cu SUA, Rusia si China.EXISTA SOLUTII SPIRITUALE pentru orice problema perceputa. 

   Fericirea, bucuria sunt fundamente ale sufletului nostru.  

   Exista 7 nivele de raspuns la orice tip de probleme.  

   1. Amenintare - fugi de amenintare, creeaza cele mai multe probleme, terorism, probleme ecologice  

   2. Raspunsul EGO- poate fi foarte frunos si manipulativ, poate fi agresiv si manipulativ sau raspunsul victimei. MInte-corp  

   3.Trecerea de la raspunsul EGO la introspectie, meditatie, reflectie - transcende gandul si sursa gandirii. Astfel apar solutii spirituale in timpul somnului profund, sau in vis daca pui o intrebare sau cand te trezesti.  

   4.Raspunsul INTUITIV -contextual, holistic nu depinde de gandirea rationala.  

   5.Raspunsul Creativ- constientizare mai mare decat del intuitiv, duce strangerea informatiilor, analizarea lor,incubarea, la internalizarea lor, la inspiratie, la integrare, la un nou context, noua modalitate, o noua poveste. Este distructiv, este diferit de cele 4 anterioare.Exista solutii creatoare pentru tot ce exista.  

   6.Raspuns Vizionar- abilitattea de a privi viitorul pe baza informatiilor cunoscute, raspuns al unui ARHETIP, de exemplu incorporarea acestor energii TARA,SHIVA. Iti trezesti potentialul. Sincronicitati spontane.  

   7.Raspuns sacru- deasupra tuturor acestor raspunsuri, tine de constiinta PURA.- autorealizare sau metahuman. 

   Introducerea legilor belagine in constitutie/ constitutii. Asa taiem raul de la radacina, prin lege dar si prin stiinta, filozofie si spiritualitate 

   O NOUA TEORIE A REALITATII arata ca toate teoriile fizicii vorbesc despre un realism NAIV.. 

   Conform noii teorii a realitatii propusa de Chopra, starea biologicului este schimbatoare din moment in moment , acesta este ADEVARUL.Lumea este o perceptie. Nu exista inafara perceptiei. Singura realitate este cea invizibila, fara forma, fara cauza. Expresie modificata a constiintei, calitatea experientei. Lumea este un construct! Tot ceea ce exista este un construct . Constiinta este infinita, invizibila, inimaginabila, fara forma sau marime. Tot ceea ce putem numi prin limbaj este construct. Atomii, orice particula, undele sunt constructe. SURSA este constiinta pura, este singura care are nume si nu este construct..Nu exista univers, corp, sau lume fizica obiectiva...daca nu exista toate acestea inainte sa le observi tu,, singura realitate esti tu. Knowing of nothing is the knowing of evreything. Tu esti universul tu esti metahuman, tu esti constiinta pura, Adevarata realitate este infinita, invizibila, eterna, fluctueaza constant, Tu esti suflet infinit in miscare vesnica, continua care se autodezvolta, eutoevolueaza, filogenia repeta ontologia. Asadar adevarata realitate esti tu, suflet invizibil, iubire pura, fara forma, marime, culoare, gust, miros, infinit, etern in contrast cu realitatea naiva descrisa de fizicieni, care este o iluzie. Toate aceste teorii ale fizicii clasice si cuantice inafara matematicii sunt realism NAIV.   

  Coronavirusu este o uriasa frauda mondiala.

  "Organizația Mondială a Sănătății a rectificat o declarație făcută cu o zi înainte de un reprezentant al său, potrivit căruia pacienții asimptomatici transmit doar în cazuri foarte rare virusul. 

  Doctorul Maria Van Kerkhove, cea care a făcut declarația anterioară, a declarat marți că s-a bazat numai pe două sau trei studii nepublicate și că a fost vorba despre o „neînțelegere”. 

  Cu cateva exceptii Globul e condus de escroci in momentul de fata !! Mint populatia de la o zi la alta.  

  1. Cea mai mare escrocherie este cea monetara!

   Trebuie sa responsabilizam liderii politici pentru alegerile pe care le fac si noi sa fim responsabili pentru alegerile pe care le facem zilnic.Meditatia filozofica ne ajuta sa fac alegerile in directia cea buna atunci cand avem dubii. Sa ne ascultam intuitia.Mie imi spune ca acest virus a fost creat in laborator de cele doua China in cooperare cu America.ma tem ca va ramne printre noi asa cum a ramas si HIF. Acesta fiind mult mai contagios deoarece se transmite prin aer. Asta e problema serioasa. Virusul ataca sistemic. Asta nu justifica politica lor agresiva. Sclavi am fost, suntem si vom ramane daca nu dorim cat mai multi sa ne luam puterea furata inapoi.

   Virusul e o acoperire pentru ticalosii savarsite de banci, guverne, corporatii.. in detrimentul oamenilor simpli care nu-si doresc nimic altceva decat un trai decent si sa traiasca in pace, dar agenda mondiala e alta.. de transformare a oamenilor in roboti biometrici supravegheati cu camerele de recunoastere faciala.

   Agenda asta trebuie sa fie schimbata, influentata cumva. Chiar asa sa ii lasam ca faca ce vor cu noi?!Nu putem doar sa ne plange, asemena femeii cu drobul de sare.Trebuie sa fim proactivi! Ai o idee cum?

   Boicotand banci, guverne, corporatii.. adica consumand la limita de subzistenta, pentru a-i lovi la buzunar.. Deocamdata nu putem iesi in strada ca Iohannis a interzis prin lege anticipand corect ca mase mari de oameni in fata la guven ar periclita grav proiectul politic al PNL si experimentul masonic care se incearca in Romania.

   Da, idee buna, inspirata din politica lui Gandhi. El prin aplicarea conceptului de non-violenta, AHIMSA a reusit sa-i faca pe englezi sa paraseasca tara. Eu consumat doar produsele lor, locale.Daca ne schimbam modul de viata, fara imprumuturi la banci. Se vor imprumuta statele ca sa asigure venitul general universal. Acesta e proiectul ca sa indatoreze tarile. Ar trebui sa ni se ierte datoriile fictive rezultate din credite fictive. Bancile nu au active, au doar pasive inscrise in contabilitate.

  Rusia s-a oferit să extindă Noul START, care expiră în februarie 2021, în timp ce administrația Trump a cerut un nou pact de control al armelor care să includă și China. Moscova a descris această idee ca fiind imposibil de realizat, arătând că Beijingului refuză să negocieze orice acord care ar reduce arsenalul său nuclear, dat fiind că acesta este mult mai mic decât al celorlalte mari puteri.

  1. China nu vrea sa negocieze cu SUA pentru ca Trump e "un mort viu" sau "dauna totala" cum spunea procurorul Portocala despre Seby Ghitza. China nu numai ca stie ca Trump e pe farash, dar a pus umarul consistent la miscarea globalista care cauta sa-l debarce pe Trump de la conducerea Americii.. asa ca, de ce ar negocia cu un "mort viu"?

  Anularea stării de alertă poate duce la relaxarea populaţiei, deşi virusul există, iar cazurile noi nu scad sub 100 pe zi.

  1. Starea de urgență ar putea fi din nou reinstituită, în condițiile în care nu ar mai exista starea de alertă și numărul cazurilor de coronavirus ar crește. Decizia îi aparține Președintelui Klaus Iohannis și ține strict de evoluția epidemiei.

   Legislația din România prevede aceste variante care fac posibiă intervenția autorităților, nu cred că e importantă denumirea acestei stăr, cred că cel mai important e să ofere autorităților pârghii să instituie măsuri de control al acestei infecții, fie la nivel național fie la nivel local

   Ședințele de la Cotroceni sunt definiția haosului liberal: Iohannis zice că redeschide grădinițe și afterschooluri, specialiștii neagă că s-a discutat așa ceva.

   De fapt, mintea le stă numai la bani și la cât mai pot fura. Au cumpărat la suprapreț tot ce le-a trecut prin minte și au scris reguli noi, doar ca să-și poată legitima tunurile. 

   Pun tuneluri de dezinfectare în școli și când OMS le spune că sunt periculoase, miniștrii PNL își neagă fără grețuri propriile decizii. 

   Urlă bolnavii ținuți la cozi inumane în fața spitalelor fiindcă nu se pot interna, dar Tătaru e ocupat cu achiziția directă a 100 de milioane de măști. E și normal – afacerea de 40 de milioane de euro îl rezolvă pe viață. Așa că le neagă pacienților chiar și suferința!

   Liberalii sunt imuni la durerile românilor și sensibili doar la afaceri pe bani publici. Ei văd țara ca pe un uriaș talcioc unde vând măști. 

  Haideti sa coboram cu picioarele pe pamant atat autorul cat si vizionarii filozofi.

  UE este practic o uniune vamala care a reusit sa creeze o moneda proprie pentru o parte din membri. Chiar dupa 2 razboaie mondiale europenii nu au reusit sa scape de demonii ambitiilor nationale a unor foste mari 

  puteri care au ramas tari importante dar jucatori de liga a doua in competitia mondiala. Desi dispune de tehnologii, potential stiintific si resurse financiare Europa a pierdut cursa atat fata de SUA cat si de Asia. 

  Apare si clivajul cultural intre Nordul harnic al Europei si Sudul frivol.  

  Incorporarea in UE a tarilor din Est a avut efecte economice modeste dar a complicat luarea deciziilor si 

  permite concurentilor naturali ai UE sa creeze diversiuni. 

  Incheierea razboiului rece prin infrangerea URSS nu a fost urmata de reguli clare si promisiunile facute 

  catre Rusia in format redus au fost incalcate de ambele parti. 

  Modelul vest european postbelic de state ale bunastarii este sustinut prin deficite bugetare cronice si mentalitatea populatiei este de a benficia de salarii mari iar muncile murdare sa fie efectuate de catrede catre zecile miiloane de emigranti din Africa sau europa de Est.

  Ca ne place sau nu politica Germaniei si altor tari de a crea punti economice cu China si Rusia nu constituie un moft sau o tradare.  

  1. Trump e ca Ceausescu in 89. Faptul ca l-a refuzat Merkel atat de clar si de transant arata ca Trump nu mai are sprijin aproape de nicaieri. Daca il mai tradeaza si cei cativa generali pe care ii mai are aproape.. lovitura de stat e ca si indeplinita, adica visu Chinei.. Dupa care globalizarea isi poate vedea de drumul ei linistita...

   Nu poti reduce UE doar la o uniune vamala. Este un model de guvernanta multinivel.

   Nu ai inteles. in plus, este vorba despre UE, superputere de tip soft, nu hard, asa cum sunt toate celelalte.  

   Mai este vorba si despre idealul ei umanist, bazat pe un model social invidiat de alte spatii economice, model pentru alte zone economice, dincolo de proiectul neoliberal incetatenit. 

   UE a fost creata atunci cand principiul nationalismului si cel al monarhismului ajunsesera la paroxism, ca alternativa pacifista de a rezolva conflictele, prin schimburi economice.

   EUROPA LIDER MONDIAL în calitatea vieții

   Atuu-ul Europei rămâne în „grija față de viața și fericirea umană, este singurul obiectiv legitim al bunei guvernante ” , după cum a spus Thomas Jefferson. Fericirea umană se învârte, în esență, în șase ingrediente, potrivit Națiunilor Unite:  

   PIB pe cap de locuitor,  

   speranță ani de viață sănătoasă,  

   sprijin social (măsurat prin a avea pe cineva pe care să te bazezi în perioade de necaz),  

   să ai încredere (măsurată printr-o absență percepută a corupției în guvern și afaceri), percepută ca libertatea de a lua decizii de viață și  

   generozitate (măsurată prin donații recente).

   Această încercare de măsurare a fericirii recunoaște acea prosperitate economică iar sănătatea și serviciile sociale bune joacă un rol central. Nu este o coincidență faptul că Raportul Fericirea ONU constată că Europa este deja unul dintre cele mai fericite locuri de pe Pământ - dar acest lucru nu înseamnă că nu există nemulțumire.  

   Prin urmare, pe lângă abordarea legitimă a preocupării economice, factorii de decizie ar putea face un pas înapoi pentru a-și adresa întrebarea mai amplă despre bunăstarea umană dincolo de termeni economici – și obține astfel schimbarea necesară pentru care Europa este cheie, dezvoltând orice alternativă la creștere înaltă, modele economice cu consum mare, care pot să fie stinse de consecințele schimbărilor climatice.

   Chiar dacă Europa este cea mai egală societate, inegalitatea este o problemă pentru factorii de decizie care trebuie să fie adresata. Socialiștii sau popularii vor lua măsuri precum un salariu minim sau un nivel de bază al veniturilor, care reprezintă o modalitate de a aborda problema – , conform unui Studiu efectuat de organizația pentru cooperare și dezvoltare economică (OCDE), au un efect neutru sau chiar pozitiv asupra creşterii.

   A.Următorul deceniu va fi definitoriu  

   Pentru viitorul Europei și  

   Pentru rolul Europei în lume  

   B.Întrebări  

   Ce rol va avea Europa în această lume în schimbare rapidă?  

   Cum poate Uniunea Europeană să se asigure că nu sfârșește ca o putere de mijloc, prinsă între Statele Unite și China?  

   Ce trebuie să facă Europa ca să țină destinul în propriile mâini, în 2030? 

   Viitorul este acum și provocările (și oportunitățile) de mâine depind de alegerile de astăzi

   Dar viitorul nu este ceea ce era înainte. Lumea este mult mai complexă, contestată și competitivă decât înainte - și se schimbă într-un ritm fără precedent. Interconectată și interdependentă natura afacerilor naționale, europene și globale a pus accentul pe politici agile și luarea deciziilor, rezistența, perspective strategice,și guvernanță anticipativă - toate acestea sunt mai importante acum ca niciodată. De aceea modelarea și testare viitorului a devenit mult mai dificilă. De asemenea, în mod proactiv, este mult mai necesar și urgent să se dezvolte o „cultură a pregătirii”.  

   CĂTRE O DE PREGĂTIRE ȘI ANTICIPARE

   Europa este un jucător cheie la nivel mondial în multe zone, dar lumea nu mai este eurocentrică - nici nu va fi așa în viitor. Europenii vor fi mai puțini, mai bătrâni și relativ săraci, în timp ce o mare parte din restul lumii este în creștere. Chiar dacă statele membre ale Uniunii Europene adună mai multe resurse laolaltă, Europa va rămâne pe dinafară privind securitatea și apărarea. Și așa cum o putere globală este redefinită prin progres tehnologic rapid, europenii rămân în urma Chinei și a Statelor Unite privind tehnologiile și inovațiile emergente – de la Inteligența artificială la calculul cuantic. 

   Acestea sunt fapte și contează.Și, dacă există vreo îndoială cu privire la cât de mult 

   lumea se va schimba în următorii 10 ani, aici sunt doar câteva dintre faptele care indică o schimbare de profunzime la orizont: 

   » Lumea devine tot mai puțin liberă : Dacă, până în 2005, democrațiile și libertățile se extindeau în întreaga lume, astăzi sunt în declin – o tendință care s-a evidențiat în mod neclintit în ultimii 13 ani; 

   » Puterea globală se schimbă : Dacă, astăzi, cele opt mari economii din lume, patru sunt europene (inclusiv Regatul Unit), până în 2030, acest număr va fi până la trei 

   (inclusiv Regatul Unit) și până în 2050, numai Germania urmează să rămână. 

   » Economia mondială se rotește către est : Dacă, în 2005, dimensiunea economiei europene (în prezent prețurile de piață) a fost de peste șase ori mai mare decât China, astăzi, China are o economie în valoare de 11,4 trilioane de euro, față de 15,9 trilioane pentru UE 28 sau 13,5 trilioane pentru UE 27;

   » Conectivitatea este o nouă geopolitică: Dacă, în 2005, existau aproximativ un miliard de utilizatori Internet în întreaga lume, astăzi acest număr este de aproape patru miliarde și e în creștere. În același timp, numărul de dispozitive conectate este crescând exponențial, alimentat de Internetul rapid al lucrurilor și a patra Revoluție industrială. Într-adevăr, „conectivitatea” devine o expresie puternică a politicului, puterii și ambiției globale, depășind cu mult simpla economie. 

   Previziunea este mai mult despre modelarea viitorului decât prezicerea lui

   Ceva la fel de necunoscut ca viitorul, se pare că a devenit surprinzător de previzibil. O căutare Google a „viitorului 2030”dă peste 97 de milioane de rezultate, toate mai mult sau mai puțin pretinzând lucruri similare: acel 2030 va vedea o lume conectată, dar totodată fragmentată, cu periculoase schimbări în demografie și energie și periculoase schimbări în tehnologie, mediu și politică. 

   1. Schimbări seismice ale puterii globale; 

   2. Presiunea asupra democrațiilor liberale; 

   3 Provocări pentru guvernanta globală; 

   4. Transformarea modelelor economice și a materialului propriu societăților;  

   5. Noi utilizări și abuzuri ale tehnologiei; 

   6. Tipare demografice contrastante;  

   7. Amprenta ecologică a umanității este în creștere - lumea este pe drumul spre o

   Nouă eră geopolitică, geoeconomică și geo-ordine tehnologică.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro