Politicienii vor să salveze (şi) sportul

O.D.
Ziarul BURSA #Politică /

Sportul a fost pus pe butuci de pandemie. Competiţiile sunt anulate sau în cel mai bun caz amânate, soluţiile sunt puţine, banii dispar, sportivii intră în depresie, iar fanii suferă.

Nici în ţara noastră situaţia nu este una care să permită prea mult optimism.

Cum măsurile de salvare a domeniului venite de la autorităţi sunt puţine şi confuze, politicienii au ocazia să se lanseze într-o serie de promisiuni cu iz electoral. Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat că sportul autohton se află în cel mai greu moment din istorie, precizând că, după data de 15 mai, va propune în Parlament constituirea unui grup de lucru special care să discute cu reprezentanţii din acest sector şi să prezinte cât mai curând o strategie concretă de relansare a acestui domeniu: "În societăţile moderne sportul este la baza altor două domenii fundamentale: Educaţie şi Sănătatea (dincolo de efectele economice).

Ţările care investesc în sport au rezultate net superioare în Educaţie şi Sănătate! Iar rezultatele sportive sunt cele care dau prestigiul unei ţări - şi unesc energiile pozitive ale unui popor! Azi sportul românesc se află în cel mai greu moment din istorie. Pandemia de coronavirus a oprit activităţile şi competiţiile sportive într-un grad care întrece şi Al Doilea Război Mondial, deşi apar primele semne de posibilă relansare. În timpul crizelor economice, sportul profesionist este profund afectat - dar şi infrastructura sportivă, resursele financiare necesare provenite din publicitate, sponsorizări, drepturi de televiziune, bilete etc - au dispărut deja. În aceste condiţii am o uriaşă frustrare şi indignare văzând cum în Romania sportul a fost şi este total ignorat de preşedinte, Guvern, Parlament".

Potrivit lui Victor Ponta "nimeni nu catadicseşte să prezinte în mod oficial un calendar şi o strategie de relansare pentru sport", menţionând că, din partea celor de la Putere, se consideră că "liber la vânătoare şi pescuit" este suficient: "Guvernul face programe de sprijin pentru IMM-uri (foarte bună ideea - proastă implementarea), pentru presă (bună ideea - dar cu intenţii urâte), dar nu dă doi bani şi două minute pentru un program de sprijin absolut esenţial pentru salvarea sportului românesc. În perioada 2012 - 2015 am sprijinit concret (din toată inima) toate proiectele şi programele pentru sportul românesc - financiar, legislativ şi prin lobby instituţional (ce mândru sunt că am mers la Munchen alături de echipa FRB şi primarul Clujului Emil Boc ca să obţinem Campionatul European de Baschet - sau că am călătorit 2.000 km doar pentru o întâlnire cu Michel Platini ca să îmi confirme Euro 2020 în România). Biroul meu a fost mereu deschis pentru proiecte şi pentru oamenii din sport. Le mulţumesc marilor sportivi care au vrut să mă sfătuiască şi să muncească pentru sport (Gabriela Szabo, Carmen Tocală, George Cosac, Alin Petrache, Mihai Covaliu, Virgil Stănescu şi mulţi alţii). Imediat după data de 15 voi propune în cadrul Parlamentului şi alături de Ministerul Sportului (aici rivalitatea politică este o idioţenie cumplită) un grup de lucru special care să discute cu reprezentanţii sportului românesc şi să prezinte cât mai curând o strategie concretă de relansare! Nu voi asista pasiv la moartea acestui fenomen pe care îl consider esenţial pentru dezvoltarea unei naţiuni!".

În teorie stăm bine, inclusiv în sport, dar acum e nevoie mai ales de practică. O comisie sau un grup de lucru este exact ceea ce îi lipsea sportului autohton în acest moment, după două luni de pauză totală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro